Как се тества съединител ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Как се тества съединител ?

Мнение от dimithur » 19 Мар 2010, 21:06

На 3та и без да я опираш в бурдюра според мен би трябвало да загасне :shock: И как така хем даваш гас при напълно отпуснат съединител и двигателя работи, а колата нито тръгва нито загасва. Според мен е тотално заминал, ама все пак съм ламер да се изкаже някой по компетентен :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Мар 2010, 21:17

Моето мнение е ,че с тия тестове най-много да го досчупиш съединителя.
Би трябвало да го усетиш като я караш ако е износен. Като превключваш по рязко, като потегляш от място усеща ли се добре къде отделя. Ако колата е бензинова пробвай да я вакраш на 3/4 от макс обороти да речем към 4000 на 2ра върни газта и я дай рязко пак. Виж как реагира колата. Виж дали ще усетиш ,че някъде се губи мощността. Ако е заминал съединителя е и малко по мек и трудно се усеща момента на отделяне както ти писах по горе.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 19 Мар 2010, 21:24

Vra4anin написа:При теста на 3-та и 4-та гасне, на 2-ра не иска двигателя да изгасне. Това е объркващото за което питам.

Mи щом не изгасва, значи съединителя буксува . Аз лично (а и една тумба колеги :mhihi: ) сме я правили тая хватка на едно чисто ново пежо партнер 1.9 чист дизел (дето има повече нютончета въртящ момент от бензин 100 коня ;) ). Ръчната спирачка дръпната до край и колкото и да го мъчиш на 1ва винаги загасваше ;) Та ми е чудно как така ще си работи двигателя при отпуснат докрай съединител :shock:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 19 Мар 2010, 23:00

Аз знам един друг начин. Когато тръгваш вкарваш направо 3-та и даваш газ да тръгнеш ако колата се помъчи да тръгне и не иска да изгася и след малко ако ти замирише на съединител значи е той. Не казвам че този начин е правилен да се тества съединител просто един "майстор" ми го каза така да тествам моя. :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Мар 2010, 23:15

Next написа:Аз знам един друг начин. Когато тръгваш вкарваш направо 3-та и даваш газ да тръгнеш ако колата се помъчи да тръгне и не иска да изгася и след малко ако ти замирише на съединител значи е той. Не казвам че този начин е правилен да се тества съединител просто един "майстор" ми го каза така да тествам моя. :driving:

Това на карбураторен двигател 50 коня може и да е някакъв критерии , но не виждам как мойта кола може да се затрудни на това упражнение :confused: Плюс това какво означава - даваш газ да тръгне колата - аз тръгвам на 1500 оборота , друго може на 1000 , трети на 2500 , нещо не го разбирам този метод ...
И друго на кола със перфектен съединител , съм тръгвал на 5та , без да я угася - това какъв критерий е ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 20 Мар 2010, 0:24

Явно зависи от колата. Имам един приятел с пасат2 1.8 тръгва на 5-та без гас само със съединителя тръгва :mhihi: Моето бмв примерно мога да включа от 1 предавка 1500об-мин. направо на 3-та без да угасне а на брат ми дизела като направя така гасне :dunno: Разни коли разни съединители :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2010, 0:40

Next написа:Явно зависи от колата. Имам един приятел с пасат2 1.8 тръгва на 5-та без гас само със съединителя тръгва :mhihi: ...

Това ще го повярвам , само след като го видя :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 20 Мар 2010, 1:04

с перфектно отпускане на съединителя :) на нашия пасат съм тръгвал на 4-та (без да искам не влезе задна) без газ само със много добре премерено отпускане на съединителя, предполагам че и на 5-та ще се получи :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Мар 2010, 1:06

по принцип всеки дизел тръгва на 1ва и понякога на 2ра без газ...

в топгиър бяха пуснали некъв суперавтомобил, дето се кефеха че прави от 0 до 300 на 5та скорост, не мога да се сетя сега какъв точно беше

но като цяло не виждам смисъл в цялата работа =)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 20 Мар 2010, 2:02

acho.rs написа:
Next написа:Явно зависи от колата. Имам един приятел с пасат2 1.8 тръгва на 5-та без гас само със съединителя тръгва :mhihi: ...

Това ще го повярвам , само след като го видя :shock:

Да се уточня с 4 човека вътре по 80 кг. и аз не го вярвах ама ми го демонстрира. Аз се пробвах на едно дизелче и то тръгна без гас ама бяхме вътре само двама.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Мар 2010, 8:33

Koлега, щом изобщо имаш съмнения, че не работи както трябва, най- вероятно си е заминал и иска смяна.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 20 Мар 2010, 9:53

BadAngel написа:по принцип всеки дизел тръгва на 1ва и понякога на 2ра без газ...

в топгиър бяха пуснали некъв суперавтомобил, дето се кефеха че прави от 0 до 300 на 5та скорост, не мога да се сетя сега какъв точно беше

но като цяло не виждам смисъл в цялата работа =)

corvette c6 zo6
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: усмихнат
Мечтае да кара: совалка

Мнение от texudo » 20 Мар 2010, 11:56

Vra4anin написа:Колеги, много четох и слушах мнение за това как се тества една кола дали съединителя и е заминал и... неможах да си отговоря на моя казус аджеба тоя съединител читав ли е или не.
Интересува ме, защото тия дни ходих да гледам една кола за сестра ми (бензинова, предно предаване - не иска БМВ, немога да я предумам) за купуване и правих тества по следния начин:

-паркирам с предница срещу бордюр (предните гуми опират в него), дърпам ръчна (има я, държи), включвам 3-а предавка, задържам газта при около 2800 - 3000 оборота, почвам да отпускам съединителя плавно и при около на половината от хода на педала (на съединителя) докато го отпускам - колата гасне. Същото го правя и на 4-а скоросто - колата пак гасне. Т.е. съединителя е добре - нали така ? ОБАЧЕ: правя този тест на 2 (втора) предавка - там мотора НЕ гасне, продължава да работи. Това (при тестването на 2=а предавка) само на едно място успях да прочета, че се води за тотално износен съединител, ама няма логика да го прави на 2-ра пък на 3-а и 4-а да гасне (т.е. да е ОК). Аз ли нещо не правя като хората и не разбирам или...
?....

При тоя тест и здрав съединител може да пробуксува! Как изобщо търгвеца ти е позволил да тестваш така колата, всеки ако почне да прави подобни тестове.
Къде отделя, мек, или твърд е падала ? Дори и да е тръгнал леко при нормална експолатация ще кара, но без подобни тестове
"Наслаждавай се на малките неща,осбено на половия си орган.Големите проблеми тръгват от малките работи..."

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Мар 2010, 12:32

абе момчета какви са тия тестове :shock: някой ако тръгне да прави така на кола която аз продавам изобщо няма да се стигне до сядане зад волана и камоли да и причинява това :kuku:
Тест на съединителя се прави като се кара нормални и се превключват скоростите, дава се газ, после спираш и тръгваш няколко пъти и това е, какво има да го проверяваш дали гасне дали не гасне :no:
Ако колата тръгва плавно без тресене и удъри и съединителя не боксува,(което се усеща при нормално каране с подаване на газ до ламарината) значи всичко е ОК ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2010, 13:10

Ако колата тръгва плавно без тресене и удъри и съединителя не боксува,(което се усеща при нормално каране с подаване на газ до ламарината) значи всичко е ОК ;)

Това обобщава всичко . Моя съединител е адски твърд и отделя най-отгоре . Почти бях убеден , че си е заминал , от такива приказки . Но съединителя не буксува - при рязко подаване на пълна газ , всичко е ок . Давах на един работник в сервиз да си каже мнението - той направи няколко кръгчета , после опъна ръчната тръгна (какво и да означава това) и каза , че не усеща буксуване :roll: Не знам , май си е до реголаж ....

Назад към Извън Темата