Как се тества съединител ?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как се тества съединител ?
На 3та и без да я опираш в бурдюра според мен би трябвало да загасне
И как така хем даваш гас при напълно отпуснат съединител и двигателя работи, а колата нито тръгва нито загасва. Според мен е тотално заминал, ама все пак съм ламер да се изкаже някой по компетентен 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Моето мнение е ,че с тия тестове най-много да го досчупиш съединителя.
Би трябвало да го усетиш като я караш ако е износен. Като превключваш по рязко, като потегляш от място усеща ли се добре къде отделя. Ако колата е бензинова пробвай да я вакраш на 3/4 от макс обороти да речем към 4000 на 2ра върни газта и я дай рязко пак. Виж как реагира колата. Виж дали ще усетиш ,че някъде се губи мощността. Ако е заминал съединителя е и малко по мек и трудно се усеща момента на отделяне както ти писах по горе.
Би трябвало да го усетиш като я караш ако е износен. Като превключваш по рязко, като потегляш от място усеща ли се добре къде отделя. Ако колата е бензинова пробвай да я вакраш на 3/4 от макс обороти да речем към 4000 на 2ра върни газта и я дай рязко пак. Виж как реагира колата. Виж дали ще усетиш ,че някъде се губи мощността. Ако е заминал съединителя е и малко по мек и трудно се усеща момента на отделяне както ти писах по горе.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Vra4anin написа:При теста на 3-та и 4-та гасне, на 2-ра не иска двигателя да изгасне. Това е объркващото за което питам.
Mи щом не изгасва, значи съединителя буксува . Аз лично (а и една тумба колеги

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз знам един друг начин. Когато тръгваш вкарваш направо 3-та и даваш газ да тръгнеш ако колата се помъчи да тръгне и не иска да изгася и след малко ако ти замирише на съединител значи е той. Не казвам че този начин е правилен да се тества съединител просто един "майстор" ми го каза така да тествам моя. 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Next написа:Аз знам един друг начин. Когато тръгваш вкарваш направо 3-та и даваш газ да тръгнеш ако колата се помъчи да тръгне и не иска да изгася и след малко ако ти замирише на съединител значи е той. Не казвам че този начин е правилен да се тества съединител просто един "майстор" ми го каза така да тествам моя.
Това на карбураторен двигател 50 коня може и да е някакъв критерии , но не виждам как мойта кола може да се затрудни на това упражнение

И друго на кола със перфектен съединител , съм тръгвал на 5та , без да я угася - това какъв критерий е ?
- Next
- старши ентусиаст
-
Явно зависи от колата. Имам един приятел с пасат2 1.8 тръгва на 5-та без гас само със съединителя тръгва
Моето бмв примерно мога да включа от 1 предавка 1500об-мин. направо на 3-та без да угасне а на брат ми дизела като направя така гасне
Разни коли разни съединители 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Next написа:Явно зависи от колата. Имам един приятел с пасат2 1.8 тръгва на 5-та без гас само със съединителя тръгва...
Това ще го повярвам , само след като го видя

- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
с перфектно отпускане на съединителя
на нашия пасат съм тръгвал на 4-та (без да искам не влезе задна) без газ само със много добре премерено отпускане на съединителя, предполагам че и на 5-та ще се получи 

по принцип всеки дизел тръгва на 1ва и понякога на 2ра без газ...
в топгиър бяха пуснали некъв суперавтомобил, дето се кефеха че прави от 0 до 300 на 5та скорост, не мога да се сетя сега какъв точно беше
но като цяло не виждам смисъл в цялата работа =)
в топгиър бяха пуснали некъв суперавтомобил, дето се кефеха че прави от 0 до 300 на 5та скорост, не мога да се сетя сега какъв точно беше
No bling at the Ring
- Next
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа:Next написа:Явно зависи от колата. Имам един приятел с пасат2 1.8 тръгва на 5-та без гас само със съединителя тръгва...
Това ще го повярвам , само след като го видя
Да се уточня с 4 човека вътре по 80 кг. и аз не го вярвах ама ми го демонстрира. Аз се пробвах на едно дизелче и то тръгна без гас ама бяхме вътре само двама.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Koлега, щом изобщо имаш съмнения, че не работи както трябва, най- вероятно си е заминал и иска смяна.
Никой не мое ма връне на селу!
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
BadAngel написа:по принцип всеки дизел тръгва на 1ва и понякога на 2ра без газ...
corvette c6 zo6
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- texudo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: усмихнат
- Мечтае да кара: совалка
Vra4anin написа:Колеги, много четох и слушах мнение за това как се тества една кола дали съединителя и е заминал и... неможах да си отговоря на моя казус аджеба тоя съединител читав ли е или не.
Интересува ме, защото тия дни ходих да гледам една кола за сестра ми (бензинова, предно предаване - не иска БМВ, немога да я предумам) за купуване и правих тества по следния начин:
-паркирам с предница срещу бордюр (предните гуми опират в него), дърпам ръчна (има я, държи), включвам 3-а предавка, задържам газта при около 2800 - 3000 оборота, почвам да отпускам съединителя плавно и при около на половината от хода на педала (на съединителя) докато го отпускам - колата гасне. Същото го правя и на 4-а скоросто - колата пак гасне. Т.е. съединителя е добре - нали така ? ОБАЧЕ: правя този тест на 2 (втора) предавка - там мотора НЕ гасне, продължава да работи. Това (при тестването на 2=а предавка) само на едно място успях да прочета, че се води за тотално износен съединител, ама няма логика да го прави на 2-ра пък на 3-а и 4-а да гасне (т.е. да е ОК). Аз ли нещо не правя като хората и не разбирам или...
?....
При тоя тест и здрав съединител може да пробуксува! Как изобщо търгвеца ти е позволил да тестваш така колата, всеки ако почне да прави подобни тестове.
Къде отделя, мек, или твърд е падала ? Дори и да е тръгнал леко при нормална експолатация ще кара, но без подобни тестове
"Наслаждавай се на малките неща,осбено на половия си орган.Големите проблеми тръгват от малките работи..."
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
абе момчета какви са тия тестове
някой ако тръгне да прави така на кола която аз продавам изобщо няма да се стигне до сядане зад волана и камоли да и причинява това
Тест на съединителя се прави като се кара нормални и се превключват скоростите, дава се газ, после спираш и тръгваш няколко пъти и това е, какво има да го проверяваш дали гасне дали не гасне
Ако колата тръгва плавно без тресене и удъри и съединителя не боксува,(което се усеща при нормално каране с подаване на газ до ламарината) значи всичко е ОК

Тест на съединителя се прави като се кара нормални и се превключват скоростите, дава се газ, после спираш и тръгваш няколко пъти и това е, какво има да го проверяваш дали гасне дали не гасне

Ако колата тръгва плавно без тресене и удъри и съединителя не боксува,(което се усеща при нормално каране с подаване на газ до ламарината) значи всичко е ОК

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Това обобщава всичко . Моя съединител е адски твърд и отделя най-отгоре . Почти бях убеден , че си е заминал , от такива приказки . Но съединителя не буксува - при рязко подаване на пълна газ , всичко е ок . Давах на един работник в сервиз да си каже мнението - той направи няколко кръгчета , после опъна ръчната тръгна (какво и да означава това) и каза , че не усеща буксуване

15 мнения
• Страница 1 от 1