Леко ПТП и въпрос
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Леко ПТП и въпрос
Здравейте колеги,
Първо историйката и после ще питам:
Та карам си аз вчера от Младост към Мусагеница и след светофара на 27-пка, забелязвам как всички коли пред мен изпреварват от дясно червено голфче 2-ка което се влачи в лявото платно на моста . Викам си няма да светкам и свиркам,ами ще мина и аз от дясно и т'ва е....Газ и в момента когато предния ми капак се изравни с пътническата врата на голфа тоя почна да се прибира в дясното платно и понеже му подсвирнах ( разликата в скоростите е била поне 40км/ч) тоя рязко зави и ме тресна в шофьрската врата
, и понеже реакцийте са му бързи, а на мен не ми се катереше по тротоара и мантинелата на моста ми замина и задната врата.
Слизам и тоя ми вика :
- Извинявай, не те видях, а и помислих че ми свирнаха от другата страна
Толква ми е писнало от индианци в тая държава ,а и не ми се разправяше с милиционери и хартии-теглих му една на голф драйвера и му взех номера на ППС-то ,телефона, номера на гражданската и си тръгнах ...
И въпроса сега : Как да си взема парите от каското ?
Да ходя в кат за протокол , да попълвам тия двустранните протоколи и да ги нося при застрахователя (от мое име и от името на голфаджията), да се консултирам с застрахователите първо какво да правя или директно да твърдя че са ме треснали на паркинга пред блока...
Първо историйката и после ще питам:
Та карам си аз вчера от Младост към Мусагеница и след светофара на 27-пка, забелязвам как всички коли пред мен изпреварват от дясно червено голфче 2-ка което се влачи в лявото платно на моста . Викам си няма да светкам и свиркам,ами ще мина и аз от дясно и т'ва е....Газ и в момента когато предния ми капак се изравни с пътническата врата на голфа тоя почна да се прибира в дясното платно и понеже му подсвирнах ( разликата в скоростите е била поне 40км/ч) тоя рязко зави и ме тресна в шофьрската врата

Слизам и тоя ми вика :
- Извинявай, не те видях, а и помислих че ми свирнаха от другата страна

Толква ми е писнало от индианци в тая държава ,а и не ми се разправяше с милиционери и хартии-теглих му една на голф драйвера и му взех номера на ППС-то ,телефона, номера на гражданската и си тръгнах ...

И въпроса сега : Как да си взема парите от каското ?
Да ходя в кат за протокол , да попълвам тия двустранните протоколи и да ги нося при застрахователя (от мое име и от името на голфаджията), да се консултирам с застрахователите първо какво да правя или директно да твърдя че са ме треснали на паркинга пред блока...
Re: Леко ПТП и въпрос
Не можеш да ходиш в КАТ, щото излиза че си напуснал мястото на ПТП. Може да си бил пиян, без книжка, без гражданска, надрусан и т.н.
Единствено можеш да претендираш за паркинг щета. Викай мобилни групи, звъни на застрахователя и стискай палци да мине номера.
Единствено можеш да претендираш за паркинг щета. Викай мобилни групи, звъни на застрахователя и стискай палци да мине номера.
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Хм , за протокол от кат забрави . По гражданска - има вариант , но ше платят 60-75 % .
За паркинг щета - също има вариант , но при по сериозен удар задават много въпроси и става доста по - трудно и бавно. В коя ЗК ти е каското ?
За паркинг щета - също има вариант , но при по сериозен удар задават много въпроси и става доста по - трудно и бавно. В коя ЗК ти е каското ?
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Ако е по-леко увреждането за да не се разправяш с излишни глупости, можеш да си го пишеш като паркинг щета. Другия вариант е да попълниш двустранен констативен протокол и да звъннеш до КАТ, тъй като там се регистрират и ти казват един номер, който се записва най-отгоре на самия протокол. Ако имаш възможност бих ти препоръчал варианта с протокола, тъй като щетата в случая е регресна и дефакто обезщетението ще се заплати от застрахователната компания на виновния водач, т.е. при евентуално подновяване на твоето каско няма да ти се начислява малус (завишение).
Нали уж бяха изобретили някакви двустранни протоколи, дето си ги пишете на място, без да викате КАТ. Какво стана с тях 

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Projektzwo написа:Ако е по-леко увреждането за да не се разправяш с излишни глупости, можеш да си го пишеш като паркинг щета. Другия вариант е да попълниш двустранен констативен протокол и да звъннеш до КАТ, тъй като там се регистрират и ти казват един номер, който се записва най-отгоре на самия протокол. Ако имаш възможност бих ти препоръчал варианта с протокола, тъй като щетата в случая е регресна и дефакто обезщетението ще се заплати от застрахователната компания на виновния водач, т.е. при евентуално подновяване на твоето каско няма да ти се начислява малус (завишение).
всичко туй е така, но ако решите да пишете двустранен не забравяй, че някои от застрахователите искат посещаване на място от мобилната си група при писане на такъв протокол. да не кажат после "защо не сте ни уведомили..."
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Щетата не е кой знае какво, леко е хлътнала ламарината на вратите и е надрано до метал. Лайстната на предната врата е на хармоника ...
Ubi dubium, ibi libertas
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Казваш, че така си я намерил на паркинга, и тва е. Няма какво толкова да му мислиш 

Si non confectus, non reficiat.
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Zagy написа:Казваш, че така си я намерил на паркинга, и тва е. Няма какво толкова да му мислиш
Паркинга ти е най добрия вариант!Полиция и да беше викнал щяха да ти лепнат един акт,че не се изпреварва от дясно и твойте застрахователи щяха и голфа да направят.С двустранен протокол,както ти написаха и колеги,искат номерче от КАТ което се взима лестно,с обаждане до там,но застрахователите,ако пратят мобилна група гориш,а и с него изплащат щети до два елемента Пр:фар и мигач,калник+боя.Така,че отиваш при застрахователя си,нервен с репликите на Стойчков,и се правиш на откачен,говори повече от тях,за да не ти задават много въпроси и така.Успех.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
Стана ми интересно... при двустранния, нали все пак трябва да се напише акт на виновния водач... е как ще стане? 

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
pistata9889 написа:С двустранен протокол,както ти написаха и колеги,искат номерче от КАТ което се взима лестно,с обаждане до там,но застрахователите,ако пратят мобилна група гориш,а и с него изплащат щети до два елемента Пр:фар и мигач,калник+боя.
Я кажи вЕрно, кой ти го каза това нещо...

Про двустранните констативни протоколи, именно това им е предимството, че спестяват акта на виновния водач, само че те са валидни (протоколите) само когато участниците в ПТП са 2-ма, без пострадали и САМО ако автомобилите са в движение.

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
liloff написа:Стана ми интересно... при двустранния, нали все пак трябва да се напише акт на виновния водач... е как ще стане?
Написах и горе сега и на теб:Двустрания е когато няма пострадали и щетите не са големи,а минимални.Изплащането при него е минимално,лайсна,мигач,нещо дребно.С двустрания,изплащат максимум два детайла,Фар+мигач.Калник (изправяне)+боя.За друго всичко по-голямо си искат единия лист от протокола издаден от КАТ за ПТП.Иначе се чертаят едни схеми на полетата,звъни се в КАТ диктуват се номерата на колите и номерата на застрахователните полици,и по този начин се регистрира ПТП.И пак казвам никои не дава пари лесно,и си изискват някои виновен да си преберат парите от неговия застраховател.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Спираш си някъде колата за някой друг час, обаждаш се в полицията казваш им, че си си намерил колата ударена на паркинг 100% няма да дойдат, викаш мобилната група уки муки, в повечето случей са пичове и хранят каското.

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Колеги, понеже скоро имах горчив опит с двустранния протокол, затова ще ви дам малко посяснения. Застрахован съм в Булинс. Стана леко птп, при което по моята кола щетите бяха счупен ляв фар, леко огънат преден капак над фара, леко огънат калник и ожулена броня. Написахме констативен протокол с човека, с който стана белята (протокола го попълни неговият агент от Виктория АД) Обадихме се в КАТ дадоха ни номерче, казахме че е по взаимно съгласие, т.е. да не пращат кола (номера се записва в протокола). Обадих се в булинс веднага, дойде дежурната група, попълни ми декларация за щети, снима колата, и след 2 работни дена отидох да си взема възлагателно писмо за доверен сервиз. Колата е там и единствено трябва да си платя боята на калника тъй като вече взимах пари за този детайл без да го оправя (тенекеджийската работа се покрива от Булинс).
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Projektzwo написа:pistata9889 написа:С двустранен протокол,както ти написаха и колеги,искат номерче от КАТ което се взима лестно,с обаждане до там,но застрахователите,ако пратят мобилна група гориш,а и с него изплащат щети до два елемента Пр:фар и мигач,калник+боя.
Я кажи вЕрно, кой ти го каза това нещо...
Про двустранните констативни протоколи, именно това им е предимството, че спестяват акта на виновния водач, само че те са валидни (протоколите) само когато участниците в ПТП са 2-ма, без пострадали и САМО ако автомобилите са в движение.
Днес даже го потвърдихме тоя момент с двустранните протоколи

Двете коли бяха в движение;по телефона от КАТ ни дадоха входящ номер и ни пратиха при нашия застраховател (понеже е наша вината)и нямаше претенции за вина; при застрахователя попълване на двустранни протоколи,снимки за фейсбук и киляу миляу секи утяу

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

15 мнения
• Страница 1 от 1