правен въпрос за покупка на автомобил
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
правен въпрос за покупка на автомобил
здравейте.обръщам се към вас,тъй като доста хора и институзии поразпитах и не получих твърд отговор
та случая е следния-купувам кола с договор при нотариус както си трябва и както излязохме от нотариуса момчето от което купувам колата ми казва че двигателя на въпросната кола е сменян,но има документи и щел да ми ги прати,хубаво казвам аз.получих после някакви документи които никаква работа не ми вършат и не отговарят на нищо
както и да е останах с договара от нотариуса,номерата и талоните.колата се продаде на части,кво друго да я правя
въпроса ми е проблем ли е че след като имам договор при нотариус не съм ходил нито в кат нито в даначното.просто не съм ходил в кат,тъй като няма смисъл с нередовни документи да ходя в даначното също.
мисълта ми е да не е бат Бойко да реши и тези данъци да прибира или де да знам и аз какво,нали има срок за зачисляване в кат и в даначното.какво става като не се регистрира от новия собственик.
ако има някой запознат по тия въпроси ще съм благодарен да получа отговор,тъй като в даначното вдигат рамене,а в кат ми дрънкаха някакви глупости като ходих да питам по въпроса

та случая е следния-купувам кола с договор при нотариус както си трябва и както излязохме от нотариуса момчето от което купувам колата ми казва че двигателя на въпросната кола е сменян,но има документи и щел да ми ги прати,хубаво казвам аз.получих после някакви документи които никаква работа не ми вършат и не отговарят на нищо

както и да е останах с договара от нотариуса,номерата и талоните.колата се продаде на части,кво друго да я правя

въпроса ми е проблем ли е че след като имам договор при нотариус не съм ходил нито в кат нито в даначното.просто не съм ходил в кат,тъй като няма смисъл с нередовни документи да ходя в даначното също.
мисълта ми е да не е бат Бойко да реши и тези данъци да прибира или де да знам и аз какво,нали има срок за зачисляване в кат и в даначното.какво става като не се регистрира от новия собственик.
ако има някой запознат по тия въпроси ще съм благодарен да получа отговор,тъй като в даначното вдигат рамене,а в кат ми дрънкаха някакви глупости като ходих да питам по въпроса
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: правен въпрос за покупка на автомобил
Питай нотариуса дали не може да обяви сделката за невалидна и съответно да ти върнат парите? Ако Купувача и Продавача са от един и същ град, в КАТ се минава само с документи, т.е. без минаване на канал. Съответно няма да разберат че не е същият мотор. Данъчните ще ти го регистрират със старият мотор.
А всъщност проблема какъв е?
А всъщност проблема какъв е?

не е от един и същи град продавача и купувача,иначе това дето го каза и аз го знам.
проблем няма(поне за сега)но питам за да няма проблеми и за напред.
работата е че вече колата я няма и няма да се регистрирва,а имам договор за покупко продажба,талони и номера.мисълта ми е някой някога да не е да се сети нещо и да отнеса някоя кофти глоба
проблем няма(поне за сега)но питам за да няма проблеми и за напред.
работата е че вече колата я няма и няма да се регистрирва,а имам договор за покупко продажба,талони и номера.мисълта ми е някой някога да не е да се сети нещо и да отнеса някоя кофти глоба

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Аха, сега схванах
Ами щом вече не съществува физически колата вариантите не са много / или поне аз не се сещам /, кротувай си и си свиркай 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Значи това че има договор само успокоява продавача и контрата е у теб
Има неколко варянта,но щом сте я разпарчаосали трябва да я бракувате за да се снеме от отчет в КАТ,защото тя там се води.
Отиваш с продавача при нотариуса да развали договора и от там в КАТ кадето се води и там я бракува продавача това е най-законото и най-редовното.
Трябва да провериш дали и ти неможе да го свършиш това с договора за да не занимаваш продавача.

Има неколко варянта,но щом сте я разпарчаосали трябва да я бракувате за да се снеме от отчет в КАТ,защото тя там се води.
Отиваш с продавача при нотариуса да развали договора и от там в КАТ кадето се води и там я бракува продавача това е най-законото и най-редовното.
Трябва да провериш дали и ти неможе да го свършиш това с договора за да не занимаваш продавача.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
проверих,немога да я бракувам с договора,а проблема е че ще е сложно да намеря продавача
какви могат да са последиците за мен ако не се бракува а така останат нещата(както са били вече година и нещо)

какви могат да са последиците за мен ако не се бракува а така останат нещата(както са били вече година и нещо)

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
ами от дата на договора законово ти си собственик, и до бракуването си оставаш ти! Ти си прави сметка.
Ако направят так,че всичко да отиде в данъчното /един ден дори след 20г това ще стане/ ти ще си длъжник
Ако направят так,че всичко да отиде в данъчното /един ден дори след 20г това ще стане/ ти ще си длъжник

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
madpetio написа:ами от дата на договора законово ти си собственик, и до бракуването си оставаш ти! Ти си прави сметка.
именно,че от нещо такова се опасявам

- pipilota46
- Потребител
-
за софия и пловдив съм 100% сигурен,че последната година нотариусите при сделката ти вземат+2,5% пари и те ти вписват колата в данъчното,таксата вземат,но ако си от друг град може и да не я впишат,не знам къде си изповядъл сделката,но иди в данъчното където се водиш и си провери какво ти се води и има ли я въпросната кола,води ли ти се можеш да я отпишеш само като я бракуваш,или след продажба-което ти не можеш,ако не е на твое име не се успокоявай,защото продавача с неговия договор може да си я отпише от негово име в данъчното и пак контрата остава в теб.Търси го и бракувайте за да нямаш проблеми в бъдеще
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега за да бракуваш колата трябва по талон да се води на твое име,ако ли не както ти казаха по горе трябва да развалиш договора да съдействаш на момчето и то да бракува колата,това са единствените възможни варианти,ако момчето не е ходило в кат с договора колата в кат все още се води на негово име,а в данъчното той сигурно си я е отписал за да не му текат данъци,и така сега колата е малко във въздуха,от кой град купи колата.
точно.не ми се води в даначното и колата е 'във въздуха'
знам че единствения вариянт е да намеря собственика(те са двама и са направили пълномошно на трето лице от което купих колата)и да я бракува той.
мисълта ми е след като той колата не се води на никой от нас в данъчното може някой да забележи това
незнам никой ли е нямал подобен случай?
колата е купена от Сливен
знам че единствения вариянт е да намеря собственика(те са двама и са направили пълномошно на трето лице от което купих колата)и да я бракува той.
мисълта ми е след като той колата не се води на никой от нас в данъчното може някой да забележи това

колата е купена от Сливен

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Намери собствениците и се разбери с тях този от когото си купил колата не те интересува,като кажеш на собствениците,че има текът данъци те ще се заинтересуват да ти съдействат за бракуването,защото и по талони колата се води на тях това е най удачния вариант.
да така трябва да направя,но питам дали ще има проблем ако не го направя?на този въпрос никой не ми дава краен отговор 

13 мнения
• Страница 1 от 1