Апел за мир ,спокойствие и малко мисъл.
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Апел за мир ,спокойствие и малко мисъл.
Здравейте колеги,
Искам да отравя апел към всички нас, шофиори, които постоянно ползват колата си било то за лични нужди или за работа.
Горещото време идва, започва трафика, както на коли, така и на мотористи (а както знаем те са почти незабележими в трафика). Обстановката започва да се изнервя с това интензивно движение и трябва всеки от нас да се зареди с нужното търпение и да реагира адекватно на ситуациите, както и да мислим за отсрещните. Нека тази година, както и следващите всеки от нас да се опита да си постави правила, които да спазва, за едно по разумно шофиране. Понякога ни се налага да компенсираме грешки на другите, за да ги опазим.
Искам да споделя една случка, от която ми дойде до гуша вече и затова пускам тази тема.
Вчера пътувах към Търново и по пътя зад мен се залепило буквално на задната ми броня Е36-ца с номер ВТ 0363 ВА/М. Караше го някакво момче, нямаше знаци на форума по номерата и стъклата. Беше ли нужно да бия спирачки, че да се усети и да се отдалечи на нужната дистанция и да не създава напрежение в обстановката, която и без това беше доста изнервяща от целия път ? Мислете малко като карате, защото не си заслужава да си играем с човешки животи..
Благодаря ви и надявам се да се замислим всички върху казаното и всеки да си извади изводите за себе си
Искам да отравя апел към всички нас, шофиори, които постоянно ползват колата си било то за лични нужди или за работа.
Горещото време идва, започва трафика, както на коли, така и на мотористи (а както знаем те са почти незабележими в трафика). Обстановката започва да се изнервя с това интензивно движение и трябва всеки от нас да се зареди с нужното търпение и да реагира адекватно на ситуациите, както и да мислим за отсрещните. Нека тази година, както и следващите всеки от нас да се опита да си постави правила, които да спазва, за едно по разумно шофиране. Понякога ни се налага да компенсираме грешки на другите, за да ги опазим.
Искам да споделя една случка, от която ми дойде до гуша вече и затова пускам тази тема.
Вчера пътувах към Търново и по пътя зад мен се залепило буквално на задната ми броня Е36-ца с номер ВТ 0363 ВА/М. Караше го някакво момче, нямаше знаци на форума по номерата и стъклата. Беше ли нужно да бия спирачки, че да се усети и да се отдалечи на нужната дистанция и да не създава напрежение в обстановката, която и без това беше доста изнервяща от целия път ? Мислете малко като карате, защото не си заслужава да си играем с човешки животи..
Благодаря ви и надявам се да се замислим всички върху казаното и всеки да си извади изводите за себе си

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: АПЕЛ ЗА МИР, СПОКОЙСТВИЕ И МАЛКО МИСЪЛ

Никой не мое ма връне на селу!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Апел за мир ,спокойствие и малко мисъл.
doomy525 написа:Вчера пътувах към Търново и по пътя зад мен се залепило буквално на задната ми броня Е36-ца с номер ВТ 0363 ВА/М. Караше го някакво момче, нямаше знаци на форума по номерата и стъклата. Беше ли нужно да бия спирачки, че да се усети и да се отдалечи на нужната дистанция и да не създава напрежение в обстановката, която и без това беше доста изнервяща от целия път ?
А пътя само с по една лента от страна ли беше. Ако е така си прав, но ако е бил сповече от една лента може би е искал просто да ти направи намек да се отместиш от най-лявото.
Иначе всичко друго казано, дано го видят и разберат повече.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...

Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
Абе идеята е много добра, ама за съжаление тука важи с пълна сила поговорката - кучетата си лаят, керванът си върви
Те малоумните шофьори тея теми ги пропускат да ги четат, а дори и да си направят труда - влязло през едното ухо, излязло през другото , само дето ветър са си на направили на веществото в главата, дето го нямат 

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
И аз тъй, в петък, пътя Шумен-Търговище, долу горе по седата, до един язовир, една Е39-ка с рег. КН2822 изпреварва ме без мигач, после едвам се размина с насрещна кола, след още едно изпреварване на две коли, после взех че го подгоних и стана така, че аз го изпреварих на един баир, както си требе с мигач ест., уж да му покажа как се прави, после в населено място, където бях с 60, он пак без мигач и замина. Ако пише тук, нека знае, че е хубаво да караш бързо, ама требе и да е безопасно. Защото можеше той и някой друг да пострада за нищо, пък и най-лесно е да изпреварваш тия дето карат с 60 или 90 понякога, тъй че не е голямо геройство. Незнам за мир и спокойствие, ама поне мисъл.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Много забравяме мигачите при изпреварване и мен ми се случва понякога за съжаление.
BMW_RIDER написа:doomy525 написа:Вчера пътувах към Търново и по пътя зад мен се залепило буквално на задната ми броня Е36-ца с номер ВТ 0363 ВА/М. Караше го някакво момче, нямаше знаци на форума по номерата и стъклата. Беше ли нужно да бия спирачки, че да се усети и да се отдалечи на нужната дистанция и да не създава напрежение в обстановката, която и без това беше доста изнервяща от целия път ?
А пътя само с по една лента от страна ли беше. Ако е така си прав, но ако е бил сповече от една лента може би е искал просто да ти направи намек да се отместиш от най-лявото.
Иначе всичко друго казано, дано го видят и разберат повече.
Пътя е с една лента за движение във всяка посока
enjoy life and drink cold beer

9 мнения
• Страница 1 от 1