Задължения на КАТ при проверка ?? - малко помощ моля!
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Re: Задължения на КАТ при проверка ?? - малко помощ моля!
bum_bum написа:...
Защо първо не прочетете малко закона, пък после да давате компетентни съвети?
ти ш кайш. него тати така го е учил.
полуграмотен тинейджър закон отваря ли? тва да не е да си отвори чипс или бира
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
yarov написа:yarov написа:
в тази връзка искам да попитам дали някъде (в нормативен документ: закон, наредба, правилник и др.) са описани точно реда и действията на контролните органи, например: 1во - при регистриране на нарушения служителя спира .........., 2ро - при регистриране на нарушения служителя се лигитимира ........... 10то - при регистриране на нарушения служителя е длъжен да покаже показанията на тех. средства (радар, камера) на водача при регистриране на нарушения или нещо подобно и т.н.
Няма такова нещо май, в ЗДвП единствено пише в чл.170, че "служителят, осъществяващ контрол, представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта."
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:yarov написа:yarov написа:
в тази връзка искам да попитам дали някъде (в нормативен документ: закон, наредба, правилник и др.) са описани точно реда и действията на контролните органи, например: 1во - при регистриране на нарушения служителя спира .........., 2ро - при регистриране на нарушения служителя се лигитимира ........... 10то - при регистриране на нарушения служителя е длъжен да покаже показанията на тех. средства (радар, камера) на водача при регистриране на нарушения или нещо подобно и т.н.
Няма такова нещо май, в ЗДвП единствено пише в чл.170, че "служителят, осъществяващ контрол, представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта."
има, нормативни документи за вътрешна консумация, само че те засягат само служителите на МВР и дори да не бъдат спазени не са основание за недействителност на актове. Дори полицая да не е спазил нито една от процедурите, акта си остава, единствено началника му може ако иска и има доказателсво да го накаже.
- yarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 Touring
bum_bum написа:yarov написа:yarov написа:
няма, определено !!! - във всички нормативни актове касаещи движение по пътищата, контрола, превоза но хора и товари и др. не открих точно описание на реда за констатиране на нарушение и последващите действия на контролните органи.
Все си мисля че такова описание трябва да има - 1нъж за да са сигурни катаджиите, че ако го спазват точно няма как да се обжалват актовете и 2ри път за да знаят и водачите дали всичко е според правилата.
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката
yarov написа:...
Не знам какво те е учил баща ти, но твоите съвети може да докарат 6 месеца без книжка на колегата.
по темата според мен нямаш голям шанс.. все пак си го видял преди да подпишеш нали ? То е било запаметено - дата и час, дали ще го видиш сега или след 5 минути то си е все същото, не знам на какво основание ще падне акта.
Иначе може да напишеш някое възражение до началника, но в съда да ходиш не си струва.. първо че глобата ти няма да излезе по-евтино от адвокат, пък и не си превишил с 31+ че да ти вземат книжката.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Грешно съм цитирал члена, имах в предвид Чл.170. ал.3 от ЗДвП, а именно " При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет."
Текста, който ти си цитирал е от правилника за прилагане на ЗДвП, глава 13, чл. 207.
Текста, който ти си цитирал е от правилника за прилагане на ЗДвП, глава 13, чл. 207.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
steeN написа:BMW_RIDER написа:Успя да докаже ,че стъклото отклонява вълните на радара и засича неточно![]()
за мен това е пореднoто суеверие...това може би е вярно само за лазерните радари.
микровълните минават свободно през стъклото.
как по-точно го е доказал ?
Еми тебе може да ти се струва суеверие, ма човека е първия в Бг който е осъдил МВР след прехода и има 8 спечелени дела срещу тях.
В стъклото има метални окиси които изменят доплеровия ефект на радара, същото се получава и когато искат да те замерят в тунел или закрито пространство. И за такова ги е почвал, но куките се отказаха и скъсаха акта преди да се стигне до съд.
Освен това радара им е задължително на всеки 6 месеца да се сверява и настройва в София. Масово не го правят. А 1 ден след датата за сверяване да не е сверен с 300 да минеш пада акта.
Това са все неща дето не ги пише напред назад по ЗДП, има и куп други, някой хора ги познават и по номерата на патрулката пагоните и т.н. щото и тука има тънкости.
Още повече ,че на тебе дори и да не ти мине номера, най-много да имаш акт и да те возят 1 месец. Полицая каато го осъдиш за злоупотреба с технически средства и положение и му е далеч по кофти. Все пак неговата заплата е от мойте данъци.
Но нищо де, вие като смятате ,че могат да ви суровакат за щяло и нещяло ваша си работа...те на това разчитат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
а на тези що не им пречат металните оксиди в стъклото ?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2