Без колан...?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Без колан...?
\MITETO\ DSB написа:cherepa83 написа:saleen написа:Това, което аз знам е, че с фиш може да се наложи глоба до 50 лева и то само на такова нарушение, за което в ЗДвП ........Обратно на очакванията обаче събираемостта на глобите не се е увеличила, понеже много хора си казват "щом талона е в мен, няма да го плащам тоя фиш, нищо не могат да ми направят" и предполагам се набляга повече на актоветеНякой ако има по- нова информация ...
ако фиша не се плати до една седмица става на акт
И като талона си е в теб какво правиме?
Общо взето нищо...макар че с повечко такива фишове, станали на незаплатени наказателни постановления и съответно с отнемане на точки, може да се окаже, че шофьорът вече е за лишаване и отнемане на книжката, която ще бъде върната след плащане на дължимите глоби...но не съм 100% сигурен

Има и друг вариант-правиш някаква по- сериозна издънка, отнемат ти книжката и когато тя се озове в КАТ пак си плащаш всички дължими глоби, за да си я получиш обратно.
Никой не мое ма връне на селу!
Transportera написа:можело е да ти пишат фиш за 50лв и ако не го платиш в 7-дневен срок тогава става на акт
Уфф и на мен така ми казаха полицаите, но доколкото разбрах и се порових в нета, това още не е влязло в сила..Обърках се и аз вече..

saleen написа:iliew написа: чета че по новия закон за глоби до 50 лв може да се пише само фиш
Може ли някакъв линк да пуснеш къде го четеш това, защото за пръв път чувам за такова нещо![]()
Пък и нещо не ми се връзва, спират примерно полицаите водач без колан, той казва, че няма нищо да подписва, по тая логика нямат право нито да му пишат акт (щото е до 50 лева глобата), нито фиш (защото във фиша задължително трябва да има подпис на нарушителя, докато в акта не е задължително). Излиза, че такъв трябва да го пускат да си ходи без нищо![]()
Колкото до въпросът ти-шансът да ти го отменят е малък, но можеш да опиташ с възражения, пък каквото стане.
Та викаш подпис трябва

- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
PeBuLs написа:в другата тема за помощ при проблеми с КАТ пише, че фиша не става акт
Да и аз от там се информирах..

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Вярно е, просто след неплащането му в 7 дневен срок се счита за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща в НАП
"Чл. 186. от ЗДвП гласи:
.........................
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител."Ама ако искате не ми вярвайте, може и да ви лъжа

"Чл. 186. от ЗДвП гласи:
.........................
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител."Ама ако искате не ми вярвайте, може и да ви лъжа

Никой не мое ма връне на селу!
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
Значи .. истината е някъде там 
така са написали ония добри хора дето помагат с актовете
копирай там член-а да видим какво ще кажат

така са написали ония добри хора дето помагат с актовете

копирай там член-а да видим какво ще кажат

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
cherepa83 написа: ако фиша не се плати до една седмица става на акт
Колега, може ли да пуснеш малко повече информация тук как точно става това от фиш-акт?
Нещо закон, член, алинея ако може? Че ми е доста интересно.
Touring & windsurf club
Фиш , плаща се на место и една банкнота от 20лв, умело втъкана сред останалите документи
. Това е според кодекса на
- и ние сме хора, и ние нещо требва да ядем 

Фиша незнам дали се превръща в акт,то и почти никой не си ги плаща де,но ако ти напишат акт след това и ест. ти вземат талончето,като идеш да плащаш,даваш пари и за акта и за фиша от преди тва,иначе няма талонче 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2