Една история за портиер на публичен дом.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Една история за портиер на публичен дом.

Мнение от jordanov » 27 Юни 2010, 11:58

Първо да уточня, че не ходя по такива места и историята ми е разказана от една жена. Просто за мен е много поучителна и искам да я споделя с вас. Тя ми каза, че било някаква притча, та ако някои има идея за какво става въпрос да каже, кой я е писал и как се казва реално.

Не се знае мястото на публичният дом, но в него работил млад мъж, както казах горе портиер. Докато бил той на смяна винаги имало в пъти повече клиенти => повече пари за шефа и труженичките и само доволни клиенти. Когато обаче нашият герой не бил на смяна нямало никакъв оборот. Шефът на дома извикал портиера при него и започнал да го разпитва, каква е тайната на успеха затова, че когато той е на работа да има толкова много клиенти, всички да са доволни и все при него идват. Шефа искал портиера да му напише, как като дойде клиент той разбира точно при коя да го прати, да напише редовните клиенти с кои жени обичат да спят и новите как ги намества по стаите. Обаче портиерът бил неграмотен - не можел да чете и пише и след като обяснил това на шефа си, той побеснял и го уволнил, въпреки че той му докарва голяма печалба. Просто не можело при него да работят неграмотни хора без образование.
И така след като портиерът изгубил работата си и не успял да намери друга в града бил принуден да се върне на село. Там той изкарвал някой лев, като помага на свои съседи. Поправял мотики, трактори и всевъзможни инструменти, всичко каквото се наложи. След време започнал да ходи до града да купува материали и сам да прави инструменти и да продава. След няколко години направил свой собствен цех. Започнал да работи с фирми на едро и да изкарва луди пари.
Човека вече остарявал и искал да остане запомнен, затова той решил с натрупаните пари да подари на селото едно училище, за да няма като него хора, които не могат да четат и пишат. При откриването на училището цялото село се събрало в двора, ръкопляскали и се радвали. Излязъл кметът изнесъл реч, поздравил нашият герои, направил го почитен гражданин, извикал го да се разпише и да напише нещо като послание на първите ученици. Тогава човекът казал, че е неграмотен и не може да чете и пише. Всички хора от селото се учудили и направо не могли да повярват. Тогава кмета го попитал "Ти без да можеш да четеш и пишеш направи всичко това, направи от нищо нещо, а ако можеше да четеш и пишеш какво ли щеше да правиш сега?", тогава нашият герой казва: "Щях да съм портиер на публичен дом".

Та тук може да се получи добра дискусия на тема "Какво губиш и какво печелиш при изпускане на една възможност?"

ЕДИТ: Сега прочетох правилата, че тук могат да се пускат само истории на автомобилна тематика, ще помоля ако има вариант да се премести в "Извън темата" или където преценят модераторите.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Една история за портиер на публичен дом.

Мнение от bmw325tds » 27 Юни 2010, 17:40

Тази история я има в много варианти. Незнам дали е притча от Библията.
Ето един съвременен вариант:

...Един безработен кандидатствал за работа като чистач на тоалетни в Майкрософт. Шефът на “Човешки ресурси” го викнал на кратко интервю, а след това съвестно му организирал и изпит, като го накарал да отпуши една тоалетна. След изпита му казал: “Назначен си, дай ми еmaila си и ще ти изпратя формуляр, който следва да попълниш.” Човекът отчаяно му обяснил, че няма компютър, а следователно и еmail. Шефът отговаря, че съжалява, но след като няма интернет и еmail, това означава, че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не може да получи работата.Човекът излиза отчаян. Имал само 10 долара в джоба си. Тогава решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди и..тръгва от врата на врата, за да ги продаде. За по-малко от два часа успял и удвоил капитала си. Така повтарил тази операция три пъти и се прибрал с 60 долара в джоба си. Решил, че може да продължи и на другия ден. По същия начин започнал да излиза рано и все по-рано, да си прибира вечер все по-късно и така утроявал, учетворявал вложените пари ден след ден... купил си ръчна количка, после камион и след време се оказал начело на малка флотилия от камиони за доставки. Минават години...Човекът вече е собственик на на една от най-големите мрежи за дистрибуции. Замисля се за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближил края, застрахователят го попитал за еmailа му, за да му изпрати офертата. Човекът му отговорил, че няма! “Интересно, казал му застрахователят, нямате еmail, а сте успял да построите тази империя. Представям си, къде щяхте да бъдете сега, ако имахте интернет и еmail!” Човекът се замислил и отговарил: “Щях да чистя тоалетните в Майкрософт”.

Източник:blog.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от en4o » 27 Юни 2010, 19:29

:clap: :clap: :D :yes:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 27 Юни 2010, 22:40

Хубава историйка :D
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Юни 2010, 23:35

.....както и брадата и неистинска. но не пречи да се мечтае .....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 28 Юни 2010, 15:47

Не е от Библията. В книгата на Хорхе Букай "Нека ти разкажа" я има като разказ и историята е с индийски корен, ако не се лъжа :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 28 Юни 2010, 16:41

Don_Emilio написа:Не е от Библията. В книгата на Хорхе Букай "Нека ти разкажа" я има като разказ и историята е с индийски корен, ако не се лъжа :yes:

не споря, ама това не пречи да я има и в библията... в някакъв вариянт.
моя старец казва: човек, когато печели не знае какво губи, и когато губи, не знае какво печели :mhihi:
:OT: като казахте за тоалетните, та се сетих: знаете ли кой е направил тоалетните в париж?
имало един мъж, цял живот играел лотария с надеждата да спечели...
и спечелил, ама вече бил на преклонна възраст. желанието му било с парите от печалбата да направят обществени тоалетни в цял париж.на въпроса "защо точно тоалетни?" отговорил: нека цял париж ми пикае на късмета
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 28 Юни 2010, 17:10

не съм чел Библията, но не мисля, че вътре може да има писано за публични домове, па камо ли да го дават за пример :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 28 Юни 2010, 21:00

Don_Emilio написа:не съм чел Библията, но не мисля, че вътре може да има писано за публични домове, па камо ли да го дават за пример :mhihi:

Значи си далеч от истината, колега.
Прочети малко от Библията за Мария Магдалена. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 28 Юни 2010, 21:28

От чист търговски интерес - какво обяснил портиера на съдържателя? :mhihi: :mhihi:
Без страх, без спирачка!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 28 Юни 2010, 23:13

мисля,че няма какво да обяснявам
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Назад към Извън Темата