Категория М = до 125cc ?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Категория М = до 125cc ?
Вчера чух от разни приятели, че са увеличили ограничението за обем на двигателя на мотопеди от категория М от макс. 50сс на макс. 125сс. На мен не ми се вярва, и след проверка в закона:
ЗДП
Не можах да открия такова правило, ама все пак да попитам тъй като тук има доста по-осведомени хора (все пак никой не е на 100% наясно с аналиите на КАТ
).
И още нещо: в сегашния закон максималната разрешена конструктивна скорост на мотопедите от категория М е 45 км/ч (което само по себе си е смешно, наистина). Но хайде да поставим нещата така: ако придобия мотор Aprilia RS 50, който е 50сс, но вдига 120 км/ч, да очаквам ли проблеми от страна на закона
Моля някои запознат със случая да сподели малко впечатления
ЗДП
Не можах да открия такова правило, ама все пак да попитам тъй като тук има доста по-осведомени хора (все пак никой не е на 100% наясно с аналиите на КАТ

И още нещо: в сегашния закон максималната разрешена конструктивна скорост на мотопедите от категория М е 45 км/ч (което само по себе си е смешно, наистина). Но хайде да поставим нещата така: ако придобия мотор Aprilia RS 50, който е 50сс, но вдига 120 км/ч, да очаквам ли проблеми от страна на закона

Моля някои запознат със случая да сподели малко впечатления

Re: Категория М = до 125cc ?
smamf написа: Но хайде да поставим нещата така: ако придобия мотор Aprilia RS 50, който е 50сс, но вдига 120 км/ч, да очаквам ли проблеми от страна на закона![]()
Колега, не мога да ти кажа дали са увеличили ограничението, но няма да имаш проблеми с този мотор, гаранция. Спазвай само кубиците, за скорост не могат да ти направят проблем. Може и 300 да вдигне, но проблем не могат да ти направят.
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
Ryapoff написа:smamf написа: Но хайде да поставим нещата така: ако придобия мотор Aprilia RS 50, който е 50сс, но вдига 120 км/ч, да очаквам ли проблеми от страна на закона![]()
Колега, не мога да ти кажа дали са увеличили ограничението, но няма да имаш проблеми с този мотор, гаранция. Спазвай само кубиците, за скорост не могат да ти направят проблем. Може и 300 да вдигне, но проблем не могат да ти направят.
ПРАВ СИ !

щом е 50 кубика аз не виждам какви проблеми могат да ти направят просто си спазваш ограниченията и толкова !

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Колега няма да имаш никакви проблеми ,ако спазваш знаците.И аз чух, че са увеличили
кубиците за М категория.
кубиците за М категория.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
SPEED_GABROVO написа:Колега няма да имаш никакви проблеми ,ако спазваш знаците.И аз чух, че са увеличили
кубиците за М категория.
Е никой ли не знае?
Първо - стига с тия огромни високи скорости с 50цц ,че е смешно вече 
А иначе,въпроса е при регистрацията в КАТ да докажеш че е 50кубика и километража да показва до 45км./ч .. оттам нататък нищо немогат да ти кажат
Моя скутер е 100кубика,но е регистриран като 50 с М категория... километража е до 140 оригинално...е спряха ме полицаите и всичко което искаха..беше да изкарат някой лев защото съм бил карал МНОГО БЪРЗО

А иначе,въпроса е при регистрацията в КАТ да докажеш че е 50кубика и километража да показва до 45км./ч .. оттам нататък нищо немогат да ти кажат

Моя скутер е 100кубика,но е регистриран като 50 с М категория... километража е до 140 оригинално...е спряха ме полицаите и всичко което искаха..беше да изкарат някой лев защото съм бил карал МНОГО БЪРЗО
Това е предложение, и е доста тъпо...Идеята е на 16 АМ до 125 , на 21 над 125...Мисля, че имаше А1 на 16 до 250 но не съм сигурен...Иначе могат само по документи да гледат, а за априлия РС и аз мечтах доста време но е безсмислено, защото нито е страшно бърза, нито става за превоз от т.А до т.Б а и ще те е срам от димната завеса и звука като дадеш газ
Иначе аз се бях засилил към една рс дето била правена и била 75 кубика много вървяла и тн...Но осъзнах, че няма смисъл на 18 книжка и тогава ако искаш карай до 50 кубика...

Live it like you Love it
blqsu4ko написа:а за априлия РС и аз мечтах доста време но е безсмислено, защото нито е страшно бърза, нито става за превоз от т.А до т.Б а и ще те е срам от димната завеса и звука като дадеш газ
Ето това исках, някой да сподели мнение за самото моторче. На мен не ми трябва да е бързо, май по-скоро от точка А до точка Б..Сподели още впечатления за мотора, ако имаш

Ми нямам преки впечатления, но смятам че скутер ще ти върши повече работа така...Харчи по малко по удобен е няма скорости...Но мотора ще е по кеф
колкото може да е кеф... 

Live it like you Love it
Аз нещо не мога да намеря информация за промяна на годините за взимане на М кат. Някой ако има друга информация, нека я сподели. Също и за кубиците на М кат. Мерси!
10 мнения
• Страница 1 от 1