Категория М = до 125cc ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Категория М = до 125cc ?

Мнение от smamf » 09 Юли 2010, 13:43

Вчера чух от разни приятели, че са увеличили ограничението за обем на двигателя на мотопеди от категория М от макс. 50сс на макс. 125сс. На мен не ми се вярва, и след проверка в закона:

ЗДП

Не можах да открия такова правило, ама все пак да попитам тъй като тук има доста по-осведомени хора (все пак никой не е на 100% наясно с аналиите на КАТ :winky: ).

И още нещо: в сегашния закон максималната разрешена конструктивна скорост на мотопедите от категория М е 45 км/ч (което само по себе си е смешно, наистина). Но хайде да поставим нещата така: ако придобия мотор Aprilia RS 50, който е 50сс, но вдига 120 км/ч, да очаквам ли проблеми от страна на закона :)

Моля някои запознат със случая да сподели малко впечатления :wave:

ентусиаст
Аватар

Re: Категория М = до 125cc ?

Мнение от driver69 » 09 Юли 2010, 13:46

smamf написа: Но хайде да поставим нещата така: ако придобия мотор Aprilia RS 50, който е 50сс, но вдига 120 км/ч, да очаквам ли проблеми от страна на закона :)

Колега, не мога да ти кажа дали са увеличили ограничението, но няма да имаш проблеми с този мотор, гаранция. Спазвай само кубиците, за скорост не могат да ти направят проблем. Може и 300 да вдигне, но проблем не могат да ти направят.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 09 Юли 2010, 13:59

Ryapoff написа:
smamf написа: Но хайде да поставим нещата така: ако придобия мотор Aprilia RS 50, който е 50сс, но вдига 120 км/ч, да очаквам ли проблеми от страна на закона :)

Колега, не мога да ти кажа дали са увеличили ограничението, но няма да имаш проблеми с този мотор, гаранция. Спазвай само кубиците, за скорост не могат да ти направят проблем. Може и 300 да вдигне, но проблем не могат да ти направят.

ПРАВ СИ ! :yes:
щом е 50 кубика аз не виждам какви проблеми могат да ти направят просто си спазваш ограниченията и толкова ! ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 09 Юли 2010, 14:31

Колега няма да имаш никакви проблеми ,ако спазваш знаците.И аз чух, че са увеличили
кубиците за М категория.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 09 Юли 2010, 15:02

SPEED_GABROVO написа:Колега няма да имаш никакви проблеми ,ако спазваш знаците.И аз чух, че са увеличили
кубиците за М категория.

Е никой ли не знае?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 09 Юли 2010, 15:22

Първо - стига с тия огромни високи скорости с 50цц ,че е смешно вече :)

А иначе,въпроса е при регистрацията в КАТ да докажеш че е 50кубика и километража да показва до 45км./ч .. оттам нататък нищо немогат да ти кажат :)

Моя скутер е 100кубика,но е регистриран като 50 с М категория... километража е до 140 оригинално...е спряха ме полицаите и всичко което искаха..беше да изкарат някой лев защото съм бил карал МНОГО БЪРЗО

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 09 Юли 2010, 20:34

Това е предложение, и е доста тъпо...Идеята е на 16 АМ до 125 , на 21 над 125...Мисля, че имаше А1 на 16 до 250 но не съм сигурен...Иначе могат само по документи да гледат, а за априлия РС и аз мечтах доста време но е безсмислено, защото нито е страшно бърза, нито става за превоз от т.А до т.Б а и ще те е срам от димната завеса и звука като дадеш газ :mhihi: :mhihi: Иначе аз се бях засилил към една рс дето била правена и била 75 кубика много вървяла и тн...Но осъзнах, че няма смисъл на 18 книжка и тогава ако искаш карай до 50 кубика...
Live it like you Love it

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 09 Юли 2010, 21:43

blqsu4ko написа:а за априлия РС и аз мечтах доста време но е безсмислено, защото нито е страшно бърза, нито става за превоз от т.А до т.Б а и ще те е срам от димната завеса и звука като дадеш газ :mhihi:

Ето това исках, някой да сподели мнение за самото моторче. На мен не ми трябва да е бързо, май по-скоро от точка А до точка Б..Сподели още впечатления за мотора, ако имаш :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 10 Юли 2010, 0:06

Ми нямам преки впечатления, но смятам че скутер ще ти върши повече работа така...Харчи по малко по удобен е няма скорости...Но мотора ще е по кеф :mhihi: колкото може да е кеф... :mhihi:
Live it like you Love it

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 10 Юли 2010, 17:44

Аз нещо не мога да намеря информация за промяна на годините за взимане на М кат. Някой ако има друга информация, нека я сподели. Също и за кубиците на М кат. Мерси!

Назад към Извън Темата