Разпознаване на нафта - газьол - дизел...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Разпознаване на нафта - газьол - дизел...

Мнение от Yanko Petrov » 12 Юли 2010, 1:03

Демирев написа:Как може да се различи корабна/локомотивна нафта...нафта за горене в печки и дизелово гориво за кола?

За горене е червена,за дизелови коли е некво между зелено,синьо и жълто затова един вика зелена е,друг вика синя е....
Тука по бензиностанциите таксиджиите ще се изтрепат да сипят червена нафта,нищо че е забранена,нали е 0,70 евро....
Ама не казваш защо питаш :dunno: ако ти е изпаднала на тънкана червена нафта и се чудиш дали да си сипеш-сипвай смело,ама малко повече пуши..... иначе няма проблеми за двигателя доколкото съм чул,но не съм и сигурен де.... Тва некой дето разбира да каже.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2010, 1:35

Явор написа:то акъла е като мензиса :winky: или идва...или почваш да го чакаш....ма он не иде :mhihi:

тц, хората казват: Ако до 7 не дойде, до 70 не го чакай :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Инак по темата, нафти всякакви съм виждал, като цветовете на дъгата - сини, зелени, червени, лилави, жълти и черни.
Коя каква е и с какви примеси - един бог знае, единствено май само от рафинерията ако се вземе може да се разбере какъв е истинския цвят, поради простия факт че нафтовите мотори, деянят на примеси без да се оплакват много, и за това се кръщава по няколко пъти

ПС Вие да сте виждали шеф на бензиностанция, с бензинова кола за лична? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 2.0d

Мнение от azata » 12 Юли 2010, 10:53

Бензините и Дизелът в рафиниран вид излизат прозрачни като вода.Допълнително се слагат оцветители,като всяка рафинерия използва различни разцветки.За това и синее,зеленее,жълтее...Най-добре да се зарежда от доказана бензиностанция било то частна или верига и да се пази фактурата или касовата бележка до следващото зареждане.
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юли 2010, 12:46

ако се зима нафта-само от познати и приятели

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 12 Юли 2010, 12:52

Yanko Petrov написа:Ама не казваш защо питаш :dunno: ако ти е изпаднала на тънкана червена нафта и се чудиш дали да си сипеш-сипвай смело,ама малко повече пуши..... иначе няма проблеми за двигателя доколкото съм чул,но не съм и сигурен де.... Тва некой дето разбира да каже.

Проблеми няма с червената ако е сипана от колонка на бензиностанция (минава през 3 филтъра) ако директно от бензиновоз е налята ще има филтри запушени,може и до помпа да стигне.Червената има същите качества като обикновенната,освободена е от акциз затова и е такава цената и.Иначе по цвят неможе да се каже точно,една седмица е жълта като фанта :mhihi: друга зеленее доста :dunno: нагледал съм и се това бачкам.И накрая сипвай смело,само я прецеди и ако е малко количество да я смесиш с нормална още по-добре :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата