Честито на всички братушки и газени лампи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Честито на всички братушки и газени лампи

Мнение от Elesar74 » 28 Юли 2010, 12:55

Знаеш ли колега, амариканците са тъпи, ок. Явно ние сме по-умни за да го твърдим, иначе няма логика. Е, като сме по-умни, къде сме в цялата работа? Ако тръгнем да се мерим със САЩ, ни на едно нещо не можем им отговори. Ни в културно отношение, ни в ценностна система, ни в икономика.....да изброявам ли още? Ние почти нямаме допирни точки и на всичкото отгоре те ни превъзхождат във всяко отношение. Повтарям се, ВЪВ ВСЯКО, между нас няма знак за равенство. Е, ние от каква позиция казваме, че те са тъпи, ограничени, дебили и нам' си още какви? Това обективно ли е, честно ли е, спрямо нас си? Кои сме ние и кои са САЩ в света? Май комплексите ни идват в повече. За да можеш да съдиш тази страна, би се предполагало, че си над нея. Как може тъпи хора да построят този стандарт и начин на живот, който пак казвам, е магнит за милони хора по света? Напук на всичките им недостатъци и грешки. Президентът Обама не е насилил Първанов, йок, ПРО ще има и точка, нали? И пак да кажа, аз не съм адвокат на американци, просто се опитвам да гледам честно и обективно на нещата. Незнам, може и да греша. Пуснах темата, защото не Америка се домогва до България и не Америка ни извива ръцете с цени на енергийни суровини, а мигар не може? Казваш, българска концесия за газа, ами да те питам за технологията, имаме ли технологията? Значи Шеврон няма да влезе в България (щото са американци), за да разработи евентуално газово находище в полза на диверсификацията на енергийните доставки (което е полезно за страната и е плюс), но братята руси могат и АЕЦ да си построят и нефтопровод и всичко, на тях априори им е разрешено. Това ли се оитваш да ми кажеш колега? Защо? Това ли са българските интереси, съвпадащи на 100% с руските, така ли трябва да е? Ние член на ОНД ли сме или на ЕС? Потретям се, това са руски проекти в България, не български. Защо няма български проекти в Русия? За това ли България беше освободена от една империя, за да слугува на друга ли? Май май.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Юли 2010, 13:41

Elesar74 написа: Казваш, българска концесия за газа, ами да те питам за технологията, имаме ли технологията? Значи Шеврон няма да влезе в България (щото са американци).......

Колега, първо никъде не съм казвал, че са тъпи....Но все пак си купуват мозъци....А за технологията, и да те попитам ти знаеш ли коя е технологията? Важното е концесията да е наша, не на руснаци или американци, англичани и т.н. А това, че за някои операции ще се ползват външни фирми е ясно, но добива на 100% си остава наш. А иначе 10% от печалбата ;).

п.п. Една от фирмите, които искат разрешение да сондират в дълбоките води на черно море /северно от Резово/, е Амоко, която е държавна фирма на САЩ, защо те да вземат концесията, а не БГ фирма.....В цял свят се дава концесия на местна фирма, която в последствие договаря съвместно участие с външни фирми /заради технологични причини/, но така остава по голям процент за държавата, вместо да се даде на 100% на външна фирма.

п.с. Пример, Мелроуз, имаха на галата, сега ще се борят и ще докажат още 2-3 открития Каварна и Калиакра, и ще продават нашият газ на нас :winky:
Последна промяна Сондьора на 28 Юли 2010, 16:47, променена общо 1 път

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 13:42

Elesar74 написа:.......

Ами тук хич не съм съгласен значи :). Значи народа се изнася на талази към хамерика, заради хамериканската "мечта", но това всичко е реклама на нещо отдавна изгнило ;) Гледай го последното творение на Майкъл Мур http://zamunda.net/details.php?id=215738&hit=1 и ще си промениш мнението за американците. Пилот в гражданската авиациа с годишна заплата от 24к долара . И с кредит за образованието си 500к , който за да го изплаща, му се налага да работи през совобното си време като разносвач на пици ;) Тука може да сме всякакви, но поне имаме някаква свобода, там да пръднеш на улицата и ще те арестуват, станали са по зле и от СССР в това отношение ;) Натъпкали са се всички с ГМО и са станали 200 килограмови прасета, за да плуят и вегетират там, мерси, нема нужда, тоя стандарт техния, хич не отговаря на моите представи за хубав живот :)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 13:47

Сондьора написа:
Колега, първо никъде не съм казвал, че са тъпи....Но все пак си купуват мозъци....А за технологията, и да те попитам ти знаеш ли коя е технологията? Важното е концесията да е наша, не на руснаци или американци, англичани и т.н. А това, че за някои операции ще се ползват външни фирми е ясно, но добива на 100% си остава наш. А иначе 10% от печалбата ;).

п.п. Една от фирмите, които искат разрешение да сондират в дълбоките води на черно море /северно от Резово/, е Амоко, която е държавна фирма на САЩ, защо те да вземат концесията, а не БГ фирма.....В цял свят се дава концесия на местна фирма, която в последствие договаря съвместно участие с външни фирми /заради технологични причини/, но така остава по голям процент за държавата, вместо да се даде на 100% на външна фирма.

Щото бг-фирмата ще направи таквиа поразии и мизерии, че това дето е сега в Мексикансия залив, ще е като плюнка в морето :mhihi: Отделно бг-фирмата, начело с некой шеф ,бивш номенклатурен кадър, ще назнаничи една камара некадърници, че да им плаща по 500лв заплати, а ще ги осигурява даже и на минималната (нали, да не са будали и прочие, че да плащат данъци) , а накрая добития продукт, ще го продават на 2но по високи цени на държавата, отколкото примерно руснаците :mhihi: Разбирам патриотичните ти настроения, но това е бг действителността :)
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2010, 14:32

Мите,то от твоят пост излиза че е полезно да сме бедни-нема да надебелееме никогаш,то ся чак прозрях що ни мъчат на 100 евро заплата от 20 години-не било полезно за здравето,пък се и изперестяваш...
Ебе*м ти американската мечта-ше зема да стана 200 кила и поле докато се дотътря до една от 3 те ми коли дето ще ги имам...мани тоя зор,я да си мрем тука красиви и слаби на по 30 години...То ония ден и така вика братчеда,върна се от щатите,ама за малко-20 години е там и се върна 90 кила,беше 130-вика-требваше да отслабна че иначе няма да стана и 90 години и ще умрЪ

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 14:59

Е.Димитров написа:Мите,то от твоят пост излиза че е полезно да сме бедни-нема да надебелееме никогаш,то ся чак прозрях що ни мъчат на 100 евро заплата от 20 години-не било полезно за здравето,пък се и изперестяваш...
Ебе*м ти американската мечта-ше зема да стана 200 кила и поле докато се дотътря до една от 3 те ми коли дето ще ги имам...мани тоя зор,я да си мрем тука красиви и слаби на по 30 години...То ония ден и така вика братчеда,върна се от щатите,ама за малко-20 години е там и се върна 90 кила,беше 130-вика-требваше да отслабна че иначе няма да стана и 90 години и ще умрЪ

Като сте такива материалисти отивайте там бе, кой ви е спрел :)
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2010, 15:13

dimithur написа:
Е.Димитров написа:Мите,то от твоят пост излиза че е полезно да сме бедни-нема да надебелееме никогаш,то ся чак прозрях що ни мъчат на 100 евро заплата от 20 години-не било полезно за здравето,пък се и изперестяваш...

Като сте такива материалисти отивайте там бе, кой ви е спрел :)

Визата сине,визата и зелената карта-аз ако имах зелена карта-да не мислиш че щех да съм тука

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 28 Юли 2010, 15:19

ХехахахахАХаХАХха! Има един лаф, дето изобщо не го понасям, ама в случая ще лепне перфектно - не може, баце, к*ра до края и душата в рая...

Хем много искаш да заминеш за САЩ, хем визата те спирала...Ако ти беше толкова зле...Щеше да намериш начин...Не си криви душицата, ами си признай, че ти е кеф да люпиш семки по улицата, да пийваш биричка в парка и да дъниш сръбско в 4 сутринта... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Щот на много мои познати не им беше кеф това и заминаха...По различни начини!
Без страх, без спирачка!

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 15:26

MatriX_Fucked написа:ХехахахахАХаХАХха! Има един лаф, дето изобщо не го понасям, ама в случая ще лепне перфектно - не може, баце, к*ра до края и душата в рая...

Хем много искаш да заминеш за САЩ, хем визата те спирала...Ако ти беше толкова зле...Щеше да намериш начин...Не си криви душицата, ами си признай, че ти е кеф да люпиш семки по улицата, да пийваш биричка в парка и да дъниш сръбско в 4 сутринта... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Щот на много мои познати не им беше кеф това и заминаха...По различни начини!

Все пак колегата Е.Димитров не е на 20 години , да метне на рамо мешката и да запраши, айде все пак да си имаме уважението. :) А аз лично, точно поради изброените от теб причини, нямам намерения да се изнасям ... само дето не слушам сръсбско :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2010, 15:48

MatriX_Fucked написа:ХехахахахАХаХАХха! Има един лаф, дето изобщо не го понасям, ама в случая ще лепне перфектно - не може, баце, к*ра до края и душата в рая...

Колегата Митко е прав,не съм на 20 годинки че да люпа семки и да слушам сръбско,а и бира пия -ама много рядко,щатите е перфектно за мен,чакам да ми обадят за зелена карта и само гледай-драс и аре,даже няма да казвам че съм българин,то толкова тъпа държава-няма с какво да се поФалиш...
Стар съм и за друго-мразя да съм в нелегалност,е за това не съм намерил "начин",щото преди години ми предлагаха до мексико и от там в щатите,ама аз на палатка на морето не ми се ходи,пък какво остава в нелегалност в друга държава-аз искам да отида в щатите да живея по-добре,а не да съм некакъв нелегален-така че колега,начина е само един-зелена карта,за женене съм грозен и пара немам :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 28 Юли 2010, 16:45

Е, колега, бива ли да си на толкова години и капка акъл да нямаш? :lol: :lol: :lol:

Успех, де! :)
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Юли 2010, 17:00

Колеги, що си кривите душите незнам. Американците това, американците онова, колко американци познавате, живяли ли сте там достатъчно дълго за да имате представа за нещата или поне да имате добри приятели/познати, които са се устроили и казват, мани ги тия, как се набутах, ко правя там и аз..... нещо такова? Нещо не ми се вярва. Мите, хубави линкове даваш, ама да ти кажа ли известния лаф, много филми гледаш приятелю, а от филми човек не научава действителността. Става с контакти, познанства или лично присъствие и опит. Тогава манипулацията е сведена до минимум и истината е по-ясна. Много се лашнахме встрани от темата, но и това ще кажа. Ако американците са материалисти, а да ви питам, ние какви сме? С тъпи и по-тъпи предавания по медиите, със слугински вестници и списания, с тази чалга култура и този начин на живот, да не би да сме нещо духовни много, нещо много морални, естети и познавачи на изкуството? Със съдебна система, която подкопава самите основи на понятието "правова държава", за какво си говорим изобщо? Присмял се хърбел на щърбел. По материалинистично общество от нашето, здраве му кажи. Тук думите морал, етика, честност.... са мръсни думи. Погледнете темата за неграмотните, нямам думи просто как може да има такава тема изобщо, докъде сме стигнали, ние просветените, за разлика от материалистите американци! Америка беше и си истава една от най-духовно просветените нации въпреки всичката гадост там и именно в това, е тайната на нейния прогрес в миналото, още при стъпването на континента на първите пилигрими. Четирими американски президенти са призовавали нацията за национално смирение, молитва и пост пред Бога, някъде да сте чували за нещо подобно в света някога? Това е ставало в трудни за американския народ дни и периоди. Там Президента наистина е баща на нацията, с някои изключения, разбира се. Ест . днес това едва ли може да се случи, Америка предаде този стандарт. Но това е документирано и се пази в Библиотека на Конгреса на САЩ. Единият е Томас Джеферсън, мисля и Абрахам Линкълн. Може да ни се струва дребно или нищо, но е факт без прецедент в световната история. Представям си нашия лицемерен "вярващ" Президент да направи такова нещо. У нас вярваме само по Коледа и Великден, през останалото време: с дявола сме добре, ама и на Господ да покадим тамян, сещате се предполагам. И затуй сме на тоя хал. Песничката е - кога ще ги стигнем американците, не обратното. И пак ще бъда разбран погрешно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Предишна

Назад към Извън Темата