Аман от неграмотни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

Re: Аман от неграмотни!

Мнение от Andronoff » 24 Юли 2010, 0:54

Мен ако питате - речниците не са добре направени, нищо лично към хората, положили труд за да ги направят.
За да си грамотен не се иска речник, а да имаш гънки на съдържанието между ушите.
И казвам гънки, понеже някои хора имат само една, и като се напънат да акат - тя се изправя.
Не говоря за никого конкретно, особено пък за някой от тук пишещите.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 24 Юли 2010, 18:58

Към тези, които отричат значението на правописа - а я си представете че подадете CV някъде, за работа примерно, и работодателя примерно е грамотен. Дали правописните грешки ще са добра атестация :mhihi: :mhihi: :mhihi:
only rear wheel drive

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 24 Юли 2010, 19:03

michev написа:Към тези, които отричат значението на правописа - а я си представете че подадете CV някъде, за работа примерно, и работодатеhttp://www.bmwpower-bg.net/forums/posting.php?mode=quote&f=4&p=2340378#ля примерно е грамотен. Дали правописните грешки ще са добра атестация :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хахах веднъж ми се наложи да провеждам интервюта , с цел да си търся заместник, щото напусках. Еми то в 90% имаше някакви грешки и то позицията беше за що годе грамотни хора - системен администратор :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 24 Юли 2010, 21:44

viewtopic.php?f=4&t=213148
Заглавието :mhihi: . Пъвоначално си помислих, че става дума за сърфинг. Тц. После, че се говори за стригане на овце. Оказа се нещо подобно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 24 Юли 2010, 23:18

Не знам защо, ама аз не бих пуснал такава тема тук :banghead: :banghead: :banghead:
only rear wheel drive

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 24 Юли 2010, 23:57

michev написа:Не знам защо, ама аз не бих пуснал такава тема тук :banghead: :banghead: :banghead:

За събарянето на вълна или за неграмотните :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Юли 2010, 12:25

въпросът с пунткуацията е лесно решим...! да почерпим опит от комшиите. там едно изречение и то сложно-съставно е една дума,без запетаи,без разстояния и сичко е шессс.... ! пример:

европиалълъщаралаамасданнасанъс!???=вие не сте ли от онези,които не можахме да поевропейчиме навремето!? нема пунтуация-нема проблем! 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 27 Юли 2010, 13:23

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 27 Юли 2010, 13:48

Andronoff написа:Мен ако питате - речниците не са добре направени, нищо лично към хората, положили труд за да ги направят.

Би ли ми отговорил, на каква база го реши това?
Занимаваш се с български език в момента или имаш някакво филологическо образование?

Едно е да 'захранваш' колеги от форума, че допускат правописни грешки.Но, когато някой ти направи на теб забележка да се окаже, че издребнява.
Друго е да обясняваш, колко грешни са речниците.

Изобщо не ми стана ясна и целта на темата, 11 страници хленчене.
Само в няколко поста има предложено решение с инсталирането на плъгин за Фаерфокс.
Мислите ли, че като просто има подобна тема ще трогнете някого, който пише тотално неграмотно?
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 27 Юли 2010, 14:14

Mpower84 написа:Ето нещо интересно https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/138991/

Благодаря за този линк. Това е нещо изключително полезно (поне за мен).

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 27 Юли 2010, 20:05

Alien написа:
Andronoff написа:Мен ако питате - речниците не са добре направени, нищо лично към хората, положили труд за да ги направят.

Би ли ми отговорил, на каква база го реши това?
Занимаваш се с български език в момента или имаш някакво филологическо образование?

Едно е да 'захранваш' колеги от форума, че допускат правописни грешки.Но, когато някой ти направи на теб забележка да се окаже, че издребнява.
Друго е да обясняваш, колко грешни са речниците.

Изобщо не ми стана ясна и целта на темата, 11 страници хленчене.
Само в няколко поста има предложено решение с инсталирането на плъгин за Фаерфокс.
Мислите ли, че като просто има подобна тема ще трогнете някого, който пише тотално неграмотно?

Колега, прочети мнения от хора, които казват, че имат инсталиран спелчекър - ще се убедиш, че дори и той допуска грешки, и то не малко.
Нито се занимавам с български, нито имам филологическо образование, но ако според теб само това са хората, които могат да знаят този език - грешиш.
Не ми е било за цел да храня никого, някои просто си го изпросиха, а други са тотално неграмотни, от което наистина трябва да се засрамят. И да, мисля, че ще се трогне някой от цялата работа, понеже е срамота!
И приемам забележките, все пак никой не е перфектен, но колкото и самохвално да звучи - аз мога да пиша правилно, дори и понякога да изпускам точки и запетаи!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Юли 2010, 20:24

Да пишеш неграмотно и да си човек на години, разбирай над 7-8, не е доказателство за съвършенство някакво, а за придобита култура и ценз, в училищните години още. Обратното, да пишеш неграмотно, намирайки си хиляди причини за това, е доказателство за липсата на ония двете по горе. Човек, който пише правилно не е пример за нещо, а е база за прост разговор. Тук се прокрадва внушението, че видите ли, тез' дето пишат правилно са съвършенни нещо. Благодаря, ще го предам на щерка ми, тя е трети клас и пише долу-горе като мен. Какво обаче да кажем за тези по на двадесет и кусур години, някои може би и на управленски позиции, да се изразяват анонимно в Интенет като селски чобани? Това е недупостимо и неестественно, не ми казвайте, че е нормално и оправдано. Това ест. е следствие от общото опростяване на нацията и налагането на последното като нещо нормално. Има много фактори, от ранна детска възраст, до след пубертета. Но хора, дето карат коли, дето изразяват мнения, дето имат акъл съвет да дават, да пишат неграмотно, с краката си или на маймуница, това е неприемливо и погрешно. И смятайте, докъде сме паднали, щом като някой пише правилно (което си е съвсем в реда на нещата), да го обявяват едва ли не за светец, вместо неграмотността да е изключение, тя се е превърнала в правило. Да не сме в Средновековието нещо? BMW Club България, явно не прави изключение от общата тенденция, казвам го с искренно съжаление. А какво пречи да е обратното?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Юли 2010, 21:19

Е тоя направо ме разкъса:

miki1 написа:копувам средната решетка за табло. топло. стодено на дигитален климатроник за е36 колата е сляв волан тел.0886791591

Обявата е "Копувам" естествено

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 31 Юли 2010, 20:19

Количката е много добра има лиати джанти 17-ки с почти чисто нови гуми предните са 215/45/17 с 6мм граифер а задните са 225/45/17 с 5-5и положина мм граифер,има и чиптунинг прекъсвача удриа на 7200 ниакаде, има М-тех 2 волан спортно окачване,ксенон,и е с новиа салон на е36 салона е много запазен както и корите на вратите от долу е сменена циалата генерациа и е много добра има си и газчица,акомулатора е новичак има сащо така и разпанка от пред под капака купил сам и масло и маслен филтар са6то сам и купил и перфектен картер и нов дибитомер има колицата абе с две думи колицата е много добра може да сам забравил нещо има възможност да и а дам и с още едни джанти 14-ки бирени капачки както всиака кола и тиа си има забележки иска да се мине един стенд и задниа лиав калник е чукнат лекичко цената коиато и тарсиа е 3000лв цената подлежи на коментар но само на миасто и то за сериозни може и бартер за ниакакво е36 купе не по малко от 1.8ис

А този? :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 31 Юли 2010, 20:22

А дали всичките тия неграмотници са чели поне една книга? Щото ако прочетат няколко сами ще се усетят колко са зле.... ама за НФС и контрата книги не трябват... те това е.
Si non confectus, non reficiat.

Предишна

Назад към Извън Темата