Мтел искат да ме цакат с топла бира
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Мтел искат да ме цакат с топла бира
Аз съм и с Мтел и с Глобул и Виваком... Мамата си трака... Мтел влиза най-рязко, Глобул е поносимо, като при тях мога да си следя сметката адекватно, без да трябва да правя 100 щуротии докато се докопам до информацията. Виваком - за 3 години един път не е имало гаф
Сметките са били ОК, обслужването по офисите ОК, абе всичко е супер ( ако можеше и да е безплатен тоя телефон..
)!

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Хм, и аз да кажа нещо.
Зачетох те тее дни по форумите за тее мтел и реших да си проверявам всеки ден сметката. Резултатът досега:
28.07-3,48лв.
29.07-3.50лв.
30.07-3.62лв.
Звънял съм САМО на номера от групата "Сем. и приятели"
Ще продължавам да следя
Зачетох те тее дни по форумите за тее мтел и реших да си проверявам всеки ден сметката. Резултатът досега:
28.07-3,48лв.
29.07-3.50лв.
30.07-3.62лв.
Звънял съм САМО на номера от групата "Сем. и приятели"

Ще продължавам да следя

rwd фен
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
И на мен вече ми дойде до гуша от тия нещастници
Общо взето, не е имало месец, в който сметката ми да падне под 80-90лв независимо дали говоря или не... Викам си - ами явно е така, щом го има на разпечатка
/въпреки, че! повечето ми разговори са в групата ... а за работа ползвам друг телефон?!/
Както и да е де, сметката ми се нулира на 28ми. ... на 25/6ти този месец си я проверявам -
22лв -това абсолютно никога не е било...викам си.. айде още ден-два, ще стане 30лв максимум и реално, с ддс-то да е около 36-7 - и пак съм крайно изнадана, защото както казах това никога не се е случвало... а реално съм говорила както обикновено.. И онзи ден получавам смс - имам 1 неплатена ф-ра на стойност 79лв
.... е как става тоя номер не знам ... Как така успях за ден изведнъж да изговоря 40+ лв- не знам.... сигурно има намеса от някви тъмни сили
Та, в тоя ред на мисли, да задам 1 въпрос - по всяко време ли мога да се прехвърля към друг оператор, или трябва да ми изтече договора ( принципно и мен, както много колеги, ЯВНО са ме вързали с някъв самоподновил се, за още 2 години, договор) ???

Нено Б. написа:Хм, и аз да кажа нещо.
28.07-3,48лв.
29.07-3.50лв.
30.07-3.62лв.
Звънял съм САМО на номера от групата "Сем. и приятели"![]()
Ще продължавам да следя
Общо взето, не е имало месец, в който сметката ми да падне под 80-90лв независимо дали говоря или не... Викам си - ами явно е така, щом го има на разпечатка

Както и да е де, сметката ми се нулира на 28ми. ... на 25/6ти този месец си я проверявам -

Та, в тоя ред на мисли, да задам 1 въпрос - по всяко време ли мога да се прехвърля към друг оператор, или трябва да ми изтече договора ( принципно и мен, както много колеги, ЯВНО са ме вързали с някъв самоподновил се, за още 2 години, договор) ???
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
Нено Б. написа:Хм, и аз да кажа нещо.
28.07-3,48лв.
29.07-3.50лв.
30.07-3.62лв.
Звънял съм САМО на номера от групата "Сем. и приятели"![]()
Ще продължавам да следя
Хахах прекалил си с проверката на сметката, всеко позвъняване на *88 е 2 стинки (ама без или със ДДС, не мога да кажа)

obi_fix написа:И все пак има ли изход от мойто положение ?!
Бе какво им цепите басмата бе, късате демонстративно договора в некой офис и си взимате карта от друг оператор. Нема да тръгнат да ви съдят за некакви 100-200 лв (то май даже минимума е 500)
dimithur написа:Бе какво им цепите басмата бе, късате демонстративно договора в некой офис и си взимате карта от друг оператор. Нема да тръгнат да ви съдят за некакви 100-200 лв (то май даже минимума е 500)
Всъщност, за всякаква сума предполагам, че мога да съдя, просто те си имат минимум. Исках да го уточня. Оби-фикс, има изход, но той включва нов номер. Взимаш си един нов номер, а още по-добре преди това да си вземеш телефон от М-тел с нов договор, ако ти изтича скоро. После да те 'фанат за кожения.
M2PR написа:
Самоподновил се аз още две години? Няма такова нещо. Предизвестие, няколко месеца преди това беше срока, нямат право да ти откажат. След това си взимаш номерчето и айде към глобул/вива. А защо не си провериш в ел. фактурата, к'во си говорила и к'во не?
Не са толкова страшни, 'що си мислите, че не могат да клекнат и да отворят уста? Може, само трябва желание и акъл да вложите. Веднъж Хенди не ми признаха гаранцията, на телефон на три месеца. Нокия не помня каква Фолд, с капаче. Прецакан лентов кабел. Не се признавала, 'щото бил намокрен. Намокрен ти е носа, мой човек. Една жалба, запис на заповед, след няколко седмици го взеха. Върнаха ми го с разписка за сменен лентов кабел в гаранционната карта и никакви проблеми с телефона.
obi_fix: Имах сходен случай. От висока тарифа исках да мина на 5лв./месец, колкото да имам един авариен телефон.
Обясняваха ми ги и на мен такива ала-бали.
Помолих културно и възпитано да говоря с управителката, поприказвахме 10 минути и по взаимно съгласие стана на моето. Ако говориш със служител на гише, се опитват по всякакъв начин да не го правят, понеже им влиза в таргет индикаторите. Дълга история...
Просто има начин, не се карай с тях. Провери все пак дали наистина го пише това за автоматичното подновяване на договора за още година! Там ще трябва да се усмихваш повече!
е36_Fanatik-a, Blackberry-тата съм забелязал, че много мразят някои рутери и не искат да се закачат за тях. Аз съм с Airport Extreme и едно Berry ми скъса всичките нерви и не искаше да тръгне. Имай предвид че знам какво правя... Досега не съм имал проблем нещо да не закачи, но този "бизнес" телефон... @#$%@#
Обясняваха ми ги и на мен такива ала-бали.
Помолих културно и възпитано да говоря с управителката, поприказвахме 10 минути и по взаимно съгласие стана на моето. Ако говориш със служител на гише, се опитват по всякакъв начин да не го правят, понеже им влиза в таргет индикаторите. Дълга история...
Просто има начин, не се карай с тях. Провери все пак дали наистина го пише това за автоматичното подновяване на договора за още година! Там ще трябва да се усмихваш повече!
е36_Fanatik-a, Blackberry-тата съм забелязал, че много мразят някои рутери и не искат да се закачат за тях. Аз съм с Airport Extreme и едно Berry ми скъса всичките нерви и не искаше да тръгне. Имай предвид че знам какво правя... Досега не съм имал проблем нещо да не закачи, но този "бизнес" телефон... @#$%@#
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
e36_Fanatik написа:М-тел са мошенници във всяко едно отношение. Преди месец си купих телефон блекбери с идеята да мога да си хващам сигнала от рутара на работа, но след един месец ръчкане в този телефон така и не успях да се свържа чрез WI-FI каквото и да правя ме прехвърля през м-телски нет. Много се ядосах отворих им страницата и видях че за 39лв. на месец мога да ползвам неограничено нет от тях - прочетох пак тарифен план блекбери ноу-лимитедили както там се пише е с неограничен достъп до интернет през мрежата на м-тел
. На следващия ден бегом към офиса и започвам да попълвам документи за да подпиша 2 годишен договор на въпросният абонаментен план
, тъкмо започнах да пиша и за мой късмет дойде при мен моя позната работеща в офиса и като и казах какво ще правя щеше да ме изгони от бизнес центъра / както е модерно да се нарича /
аз страшно много се изненадах от реакцията и но я послушах и казах на колежката й че ще помисля. След няколко часа моята позната ми звъни и ми казва че м-тел вкарват някакви допълнителни условия и предоставаят само 1гб. за свободно ползване неограничено било за да си проверяваш имейла
.
Сега продължавам да се мъча да хвана WI-FI -то на работа и псувам ментеЛ
отиваш на "менидж кънекшан" щракаш "сет ъп ви фи нетуърк" после щракаш "скан фор нетъуркс" след тва избираш нетуърка към който искаш да се вържеш след тва щракаш "кънект" и след тва щракаш "ви фи Хотспот логин" и вече си влезнал в интернет през уи-фи

мъчих се поне 1 седмица докато го открия как е

относно М-тел и автоматично подновяващите им се договори....
няма как да ги прескочиш...
сестра ми работи в Мтел щом тя неможа да ми анулира договора смятай за кво стаа въпрос... трябвало 2-3 месеца преди да изтече договора да предявиш че искаш да се анулира иначе автоматично се подновява всяка година...
звънях на 20 оператора... карах се с тях с часове плаших ги с кви ли не комисии и съдилища... просто малките букви в първоначалния договор който си подписал са непоклатими

Прочете ли моята тема малко по-надолу?
Ако си влязъл в 10 дневният срок преди изтичането на договора шансът да промениш нещо е 0, но ако не си има начини.
След доста ходене по мъките успях да се измъкна, като първо започнах по остановения ред и най-учтиво, но в крайна сметка се стигна до там да заплашвам служителката, че около 3-4 телефона на Мтел на мои близки ще бъдат спрени при нея, ако не си изпълни задълженията, а също така заявих, че съм бил на риба и съм загубил телефона в реката.
Едва тогава се освободих и чакам 7 август, за да си платя задължението към тях.
Ако си влязъл в 10 дневният срок преди изтичането на договора шансът да промениш нещо е 0, но ако не си има начини.
След доста ходене по мъките успях да се измъкна, като първо започнах по остановения ред и най-учтиво, но в крайна сметка се стигна до там да заплашвам служителката, че около 3-4 телефона на Мтел на мои близки ще бъдат спрени при нея, ако не си изпълни задълженията, а също така заявих, че съм бил на риба и съм загубил телефона в реката.
Едва тогава се освободих и чакам 7 август, за да си платя задължението към тях.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
хм мерси ще пробвам тия дни да говора с некой по-голям от тия на гишетата и да видим щото ми се трупа сметка а картата ми седи в нощното шкафче 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
M2PR написа:Както и да е де, сметката ми се нулира на 28ми. ... на 25/6ти този месец си я проверявам -![]()
![]()
22лв -това абсолютно никога не е било...викам си.. айде още ден-два, ще стане 30лв максимум и реално, с ддс-то да е около 36-7 - и пак съм крайно изнадана, защото както казах това никога не се е случвало... а реално съм говорила както обикновено.. И онзи ден получавам смс - имам 1 неплатена ф-ра на стойност 79лв
![]()
![]()
.... е как става тоя номер не знам ...
Ти май не смяташ как трябва нещата.... когато си проверяваш сметката, там ти дават САМО изговорени минути БЕЗ ДДС... без СМС-и, без нищо.... когато получиш стойността на фактурата, в нея има не само изговорените минути, но и месечната такса, СМС-ите и ДДС и всякви странични глупости, като musicall, sms за паркиране и т.н. (давам само пример, не казвам че и при теб ги има)... така че 79лв без ДДС са 65лв.... махаш и 10-12лв за месечна такса... стават към 50лв... провери си електронната фактура за най-точна справка...
При Глобул подновяването на договора също става автоматично
След изтичане на настоящия договор ,ако няма реакция до месец ,оператора го подновява за година на същия тарифен план .Това го има като условие в договора който сте подписали преди

k_remi написа:При Глобул подновяването на договора също става автоматичноСлед изтичане на настоящия договор ,ако няма реакция до месец ,оператора го подновява за година на същия тарифен план .Това го има като условие в договора който сте подписали преди
![]()
![]()
Това с автоматичното преподписване на договора го има при всичките ни оператори. И предизвестието за прекратяване трябва да се даде 30 дни преди изтичането на договора, а не след изтичането, че после вече е малко късно....

- Andronoff
- триногата
-
И при мен така беше с Глобул - автоматично подновяване. Обаче просто не ми се занимаваше с караници и т.н., затова се прехвърлих на най-ниската тарифа от 5 лева, понеже на този телефон много рядко се случва да ме потърси някой, а още по-рядко да се обадя аз на някой. Представете си учудването ми обаче, когато реших да си платя 5-тте лева, а те всъщност бяха 17
Както и да е, имам още 2 месеца до изтичане на договора, ще го преживея, а и не ми се ще да си скъсявам живота с караници. Знам, че не е правилно по принцип, но наистина не ми се занимава. 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2