Българските Институции, просяци в държавна премяна

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Българските Институции, просяци в държавна премяна

Мнение от Elesar74 » 03 Авг 2010, 10:04

Възмутен съм от начина на работа на редица институции в България, като визирам НАП, Инспекция по труда и Агенция Митници. Служителите в тези ведомства, са се превърнали в просяци, събиращи пари за дупката в държавния бюджет. Визирам конкретни случки. Написаха ми акт за 100 лв. за липса на ревизионна книга, с основание КТ и думите бяха дословно: все нещо трябва да ви напишем, значи, нарушението не е съществено. Миналата година, пак имахме такава проверка, но в друга фирма, пак нямаше тази книга, никой нищо не писа. Моя колежка ми сподели, че служител на отдел "Акцизи" при Агенция Митници е принуден да пише наказателни постановления и имал таргет за изпълнение по събрани приходи от такива. За по 50, 100 лв. с основание някакви несъществени нарушения. Инспекция по труда в гр. Русе, наскоро събудиха собственик на баничарница, в два посред нощ, за да му бъде извършена проверка. Това ли е начина? Няма нищо против контрола, даже съм с две ръце за него. Но не и по този просешки начин. Има фирми, където от самолет се виждат драстичните нарушения на всякакви закони, особенно на КТ. Те обаче са недосегаеми. Беше извършена данъчна ревизия на обслужвана от мен фирма, фирмата е с година и половина история, работят 4 човека, има под 100 000 приходи, а ревизията се проточи над 6 мес., че даже я удължаваха. Мислех да обжалвам, ама ме изпревариха, издадоха доклада. Ест беше за възстановяване на ДДС, сума под 10 000 лв. За една кирлива сума, чакахме 6 месеца, накрая сторинираха половината от парите на разни основания и си взехме остатъка по живо по здраво след тия 6 мес. Уж съкратиха срока за възстановяване на ДДС, уж щяло да става бързо, ама 6 мес. блокирани пари не са бърза работа. Така не се пълни дупка в бюджета г-н Премиер. Защо не погледнете раздутите щатове в общините, не само министерствата, нашата например има 5 заместник кмета, сичките хрантутници? Община Опака......., май са повече. И некомпетентни на всичкото отгоре, някои български не знаят. А само при нас ли е така? Това не е реформа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Българските Институции, просяци в държавна премяна

Мнение от dimithur » 03 Авг 2010, 10:11

Aз от кога говоря, да се закрият всички местни парламенти, това са инкубатори за корупция :mhihi: Вместо тях, народните избранници да си седят по региони и да идват примерно веднъж седмично (с БДЖ !) до София, за да гласуват там каквото има за гласуване. А сега какво ? Първо им плаща държавата квартири в София, служебни коли, ядене, дрехи, тоалетна хартия да си бършат дебелите задници, ами отделно са си заформили некакви скупщини във всяка община, че и от там да цоцат . Еми не става така ;) И после що нема пари в бюджета и измислят само глупости - еми щото "държавно" продължава да е синоним на бездънна каца за крадене ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Авг 2010, 12:24

dimithur написа:Aз от кога говоря, да се закрият всички местни парламенти, това са инкубатори за корупция :mhihi: Вместо тях, народните избранници да си седят по региони и да идват примерно веднъж седмично (с БДЖ !) до София, за да гласуват там каквото има за гласуване. А сега какво ? Първо им плаща държавата квартири в София, служебни коли, ядене, дрехи, тоалетна хартия да си бършат дебелите задници, ами отделно са си заформили некакви скупщини във всяка община, че и от там да цоцат . Еми не става така ;) И после що нема пари в бюджета и измислят само глупости - еми щото "държавно" продължава да е синоним на бездънна каца за крадене ;)
Mного повърхностно разсъждаваш и много на дребно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Авг 2010, 12:29

Не толкова просяци, колкото рекетьори - според мен. Преди няколко годинки, когато още смятах, че в частният сектор можеш честно да заработваш някакви прилични пари набързо ми попариха илюзиите, а като знам сегашните управляващи какви са, съм убеден, че в момента е пъти по- зле положението.
Никой не мое ма връне на селу!

Назад към Извън Темата