Немски номера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Немски номера

Мнение от Kamenito » 19 Ное 2005, 19:18

Бих искал да попитам, каква е идеята, с колите, които се движат из София и страната с немски рег. номера? Например еди-кой си с еди-кое си БМВ 5-ца последен модел си житка с немския номер из БГ, т.е. плаща ли се тази екстра, как, къде, колко и т.н. :roll:

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 19 Ное 2005, 19:22

ами далаверата е че като не е регистрирана колата в БГ не плащаш мита,ДДС-та акцизи и всякакви такива работи. Тва го правят хората които не се плашат че има възможност да им откраднат колата като не е с български номера ;) същата е и далаверата с транзитните номера. Попринцип с транзитен номер можеш да караш 1 месец обаче на 29-тия ден от месеца отиваш до Гърция пиеш едно кафе и хоп имаш право на още 1 месец иии такива ми ти работи ;)
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 19 Ное 2005, 21:39

Има и друго нещо, голяма част от тези коли с немска регистрация са лизингови, ето как стоят нещата: имам приятел който си има легален бизнес, човека прави много кинти и фирмата му има представителства в няколко държави в Европа.Та въпросния ми друга има и филиал в Германия и преди година си взе S класа на името на филиала в Германия на лизинг и сега си я кара тук с немски номера и ще е така поне докато я изплати.А колкото до кражбите, тези коли се застраховат, нашите застрахователни дружества застраховат автомобили не само с българска регистрация, аз дори като си вкарах моето БМВ един месец го карах с немските транзитни номера /червените/ а то си беше застраховано, после като я регистрирах в КАТ просто се направи един анекс към полицата че съм с друг номер и готово.Така че повечето коли с немски номера са или на лизинг или просто собствениците им не искат да плащат мита, а няма как да им изчезнат колите защото не са случайни хора :lol:
::: vankata™ :::

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 19 Ное 2005, 22:23

vankata™ написа:просто собствениците им не искат да плащат мита, а няма как да им изчезнат колите защото не са случайни хора :lol:

те тва имах предвит ;)
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 19 Ное 2005, 23:40

Не е всеки месец а е всеки три месеца, колкото е разрешеняи пресотй на чужденец в българия, както и на Българин в чужбина. Колата просто трябва да се експортва на всеки три месеца по веднъж и няма проблем. Кола на лизинг от ДЕ не е трудно да се вземе ама сеа ме мурзи да пиша как :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 20 Ное 2005, 0:13

за транзитните знам че ако ти изтечат в КАТ може да вземеш нови за 30 лв, ако не се лъжа т.е да не регистрираш колата.Някой търговци така правят като намерят клиент той да ес оправя

Потребител
Аватар

Мнение от Kamenito » 20 Ное 2005, 9:16

:yes: за отговорите. Понаучих някои неща ;) Основно питането ми беше за стандартните ДЕ номера, мюнхенски, щутгарски и т.н., за транзитните като цяло съм наясно ;)

Назад към Извън Темата