Русе-Гюргево-Букурещ ...?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Русе-Гюргево-Букурещ ...?
Началото на септември обмислям една разходка до Букурещ. Въпроса ми е някой пътувал ли е скоро дотам, знам че от Русе до Букурещ са 60км. Интересува ме също какви такси се плащат? Бях чул нещо за 7 евро, ама това на кола ли е, на човек ли е, в едната посока ли е? Иначе имам зелена карта, какво друго бихте ме посъветвали, защото това ще ми е първо излизане от България с личен автомобил.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: Русе-Гюргево-Букурещ ...?
Имаше еднократна такса на моста (на автомобил), плюс трябва да си вземеш винетка от първата бензиностанция от тяхната страна. Толкоз. Приятно прекарване.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Да, за винетката не бях помислил. Като еднократна такса разбирам в двете посоки. Ако някой има представа и за цените на моста и винетката да сподели ще бъда благодарен. И се преминава само с лк?
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Да, само с лична карта се минава. Цените не помня точно, нещо ~7 лв ми се върти за моста, а винетката май и тя беше там някъде.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за информацията, колега!
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
jordanov написа:Да, за винетката не бях помислил. Като еднократна такса разбирам в двете посоки. Ако някой има представа и за цените на моста и винетката да сподели ще бъда благодарен. И се преминава само с лк?
таксата за моста е 6 евро и е за едната посока!!!!!!За връщане още 6 евра даваш
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
matros написа:jordanov написа:Да, за винетката не бях помислил. Като еднократна такса разбирам в двете посоки. Ако някой има представа и за цените на моста и винетката да сподели ще бъда благодарен. И се преминава само с лк?
таксата за моста е 6 евро и е за едната посока!!!!!!За връщане още 6 евра даваш
Или 12 лв на отиване , а на връщане 25 леи или 6 евро. Веднага след като минеш Румънската граница има бензиностанция на Петром вдясно , отиваш с талона на колата и вземаш седмична винетка - струва 13 леи. Преди моста на кръговото в Русе има чейнчаджии обменяш там пари или на някой от ТИР паркинзите там и газ. За инфо 10 евро са около 40 леи , или 2 леи са 1 лев. Успех

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, ви за информацията!
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
В понеделник ходих до Букурещ... на излизане българите ни провериха личните карти (май подробна справка - 5мин.) и поглед на багажника (да не крием явно някого там
) ... не са искали никакви документи на колата...
Румънците на въпросния Petrom имат ценоразпис за Ровигнете-то... има обявена цена и в евро (3 Евра за седмица... 25 за година... за месец не помня) - би трябвало да приемат и евро щом са обявили... но все пак можеш да платиш с дебитна карта (така платих аз)... дават си ти касовата бележка... и да - малкия талон й го подаваш на продавачката предварително...
Румънците на отиване погледнаха само личните карти и готово... На връщане румънците искат само рег. номера на колата при плащането на таксата за моста (остави си малко леи за там)... и българите само поглед на личните карти...
Да не се чудиш, че аз малко бях шашнат от някои неща ще опиша по-долу:
Пътя минава малко обиколно след границата и после се съединава с "магистралата" Гюргево-Букурещ...
В столицата погледни уеб-камерките на светофарите... които между другото са някакви семафори... без стрелки... от червено направо зелено... жълтото после
... яко кръгови движения... широки булеварди... много трафик малко задръстване... внимавай с пешеходците!!! пътеките са обозначени, осветени, предупредени и т.н... Има много приятен булевард еднопосочен с жици в най-дясна бус-лента, където покарах малко докато се усетя... и най-лява насрещна пак бус-лента с жици срещу движението... кръстовищата изрично са надписани да не навлизаш и да ги блокираш... разгледай архитектурата ако имаш време - грандиозно е
малка част:

Гледай климата да ти работи, че под 40 градуса не падна температурата дори и в движение... и последно - внимавай - и там има осмокраки

Румънците на въпросния Petrom имат ценоразпис за Ровигнете-то... има обявена цена и в евро (3 Евра за седмица... 25 за година... за месец не помня) - би трябвало да приемат и евро щом са обявили... но все пак можеш да платиш с дебитна карта (така платих аз)... дават си ти касовата бележка... и да - малкия талон й го подаваш на продавачката предварително...

Румънците на отиване погледнаха само личните карти и готово... На връщане румънците искат само рег. номера на колата при плащането на таксата за моста (остави си малко леи за там)... и българите само поглед на личните карти...
Да не се чудиш, че аз малко бях шашнат от някои неща ще опиша по-долу:
Пътя минава малко обиколно след границата и после се съединава с "магистралата" Гюргево-Букурещ...
В столицата погледни уеб-камерките на светофарите... които между другото са някакви семафори... без стрелки... от червено направо зелено... жълтото после

Гледай климата да ти работи, че под 40 градуса не падна температурата дори и в движение... и последно - внимавай - и там има осмокраки

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Колега ти къде паркира? Една приятелка ми каза да я оставя около Букурещкия университет. Ти как процедира? Заряза колата и се разхождахте или си я местеше
Разбрах, че имало случаи румънците като видят български коли да направят някои золум, я спукат някоя гума ... Има ли охраняем платен паркинг ?

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Има места означени като платен паркинг... колко е охраняем... колкото и синята зона... 2 леи на час... тея не знаят и дума английски дето събират парите... това обаче е в малко по-неприятната ми част от града
- като влезеш в града само на право...
На първата от трите снимки се виждат паркиралите коли отстрани на пътя - там си е означено като място за паркиране само върху платното, но не пишеше нищо за заплащане - дали е било безплатно не разбрах, но има доста места на които няма никакви знаци обозначаващи паркиране - а места предостатъчно (паркоместа) - просто са на преки на главните или на техни подпреки
...
тук спрях за 10мин. на сянка по повод посещение на банкомат... имаше няколко места на които спокойно можеше да се паркира... и е само на 20м от големия булевард по-горе...
Оглеждай се хубаво за знаци - доста от тях важат и напред и назад... има паркирали коли (както и в софия) но нали се сещаш отде ще започнат... имат и много знаци като "зона" във Велико Търново...
В предблоковите пространства също има предостатъчно места и са само на 4-5мин. пеша от големите забележителности... само не зная дали няма "запазени места" като на някои места у нас... с претенции за собственост...

На първата от трите снимки се виждат паркиралите коли отстрани на пътя - там си е означено като място за паркиране само върху платното, но не пишеше нищо за заплащане - дали е било безплатно не разбрах, но има доста места на които няма никакви знаци обозначаващи паркиране - а места предостатъчно (паркоместа) - просто са на преки на главните или на техни подпреки

тук спрях за 10мин. на сянка по повод посещение на банкомат... имаше няколко места на които спокойно можеше да се паркира... и е само на 20м от големия булевард по-горе...
Оглеждай се хубаво за знаци - доста от тях важат и напред и назад... има паркирали коли (както и в софия) но нали се сещаш отде ще започнат... имат и много знаци като "зона" във Велико Търново...
В предблоковите пространства също има предостатъчно места и са само на 4-5мин. пеша от големите забележителности... само не зная дали няма "запазени места" като на някои места у нас... с претенции за собственост...
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Пак благодаря за инфото, колега! Най-вероятно ще отскочим другата седмица понеделник, вторник или сряда за 1 ден без преспиване. Дано да стигне времето и да изкараме добре 

- stefanta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Хонда
- Мечтае да кара: Е92
Само не забравяйте винетката и карайте нормално, че дървото е голямо 

13 мнения
• Страница 1 от 1