Евтини цветни лещи откъде ?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Евтини цветни лещи откъде ?
M3 E92 написа:Тъй като колегата е зачекнал темата за лещите... И за да не пускам нова тема, ще попитам тук няколко въпроса (за лещи с диоптер говоря)![]()
1) Досега имали ли сте проблеми с лещите, т.е. някакви раздразнения на очите, възпаления?
2) Кои лещи са за предпочитане, т.е. по време? Еднодневни, едно- или двуседмични, тримесечни и т.н.?
3) Твърди или меки? (пише, че еднодневните меки с диоптер са най-добрият вариант, понеже имат 70% водно съдържание)
4) Вашите лещи какви са? Питам за производител, "срок на годност" (т.е. еднодневни, седмични, месечни и т.н.) и имате ли някакви оплаквания?
![]()
Питам, понеже съм се навил да си купя най-накрая лещи, ноо нещо още ме ръчка
Пише се диоптЪр...
Еднодневните са най-добрите лещи за момента, защото се изхвърлят след употреба, налепи по тях нямат време да се образуват за 1 ден, не искат поддръжка, вероятността да ги замърсиш с пръсти при слагането е минимална (все пак си миеш хубаво ръцете преди слагане), можеш да ги изгубиш и просто отваряш следващата леща итн.
Разбира се, са много по-скъпи от едномесечните, на месец излизат по 150+ лева.
Цветните лещи са мъка за окото, защото лещата никога не седи централно пред зеницата и през огромна част от времето цветната част от лещата, която маскира цвета на ириса ти, седи пред зеницата и ти пречи да виждаш добре, напрягаш се да наместиш лещата итн.
Аз съм завършил и очна оптика и ако знаеш какви гадории могат да се случат на очите ти няма и да посегнеш към лещите. Заболяванията на очите са изключително неприятни, водят до увреждания и компромис с лещите е просто безумие. Очилата все още си остават номер 1 начин за корекция на зрението, доказано без усложнения и интервенции в анатомията на окото. При положение, че 90% от информацията за околния свят я възприемаме чрез зрението, сам си направи сметка какво да ползваш.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Преигравате малко. Аз съм носил по 2 дена без да ги свалям безброй пъти, рекорда ми е 3 дни и половина, пък нищо не ми е ставало, последните ми лещи седяха 2 години, в разтвора на 2 години, слагах си ги чат-пат през 1-2 месеца и пак още виждам, верно струват една торба пари все пак. Но пък имам приятели които за 6 часа и вече не могат да виждат, та си е строго индивидуално. Не казвам 4е требва да имаш такова клошарско отношение като моито ама изкарахте че ше услепееш ако сложиш лещи...
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Друг е въпроса че кой мъж който държи на понятието "мъж" ще носи "цветни" лещи.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Tano написа:че ше услепееш ако сложиш лещи...
нз, ама аз от такъв правопис в тоя форум ще ослепея 100%, щото много ми боде очите
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2