Има ли лихви в умразния ни КАТ?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Има ли лихви в умразния ни КАТ?
Колеги много ми е интересно дали има лихви в КАТ. Историята ми е следната : Хванаха ме на Ботевградско шосе (София) да карам с 40км над ограничението иначе казано - 92км/ч. Глобата е 150лв и лишаване от книжка за 1 месец.Така де обаче на мене ми предстоеше моренце и нямаше как да си дам книжката на КАТ и си карах така 6 месеца с изтекъл акт. Лош късмет ме сполетя наскоро и ме хванаха да говоря по телефона. Казах, че карам с акт, но не го нося и ми написаха акт за телефона и 20лв глоба, че не си го нося. Иначе казано математически 1. 150лв 2. 50лв 3. 20лв. = 220лв. Сега ме интересуват 2 неща, като отида да си платя тези 220лв на 15.10.2010г. 1. Дали на първия акт от преди 7 месеца ще плащам пари отгоре (150лв + лихва за 6-7 месеца). И дали ще ме водят с 2 акта за телефон,превишена скорост и 20лв (от глобата, че не си нося акта) или превишена скорост, телефон и вместо глобата от 20лв - нова глоба, че карам без книжка, защото според първия акт е трябвало да си дам книжката на КАТ за 1 месец (Това не ми се струва много логично, но все пак питам!) 

Re: Има ли лихви в умразния ни КАТ?
няма лихва, а актовете имат давност две години.
и това, че книжката е в теб физически, не значи че имаш книжка при справка, имай го впредвид.
и това, че книжката е в теб физически, не значи че имаш книжка при справка, имай го впредвид.
virtue and tranquillity
За моята книжка ме издирваха стабилно, за да си я вземат още даже преди да е изтекъл срока за връщането й в КАТ, а на друг колега (двамата трябваше да ги предаваме, вече няма значение защо) , първо са ходили до у тях, а след това направо са отишли на работата му и от там са му я взели
Това за Русе, пък незнам... А за лихвите, нямам идея, просто споделям за взимането на книжка... Успех 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега rG_ArkaN ,моля те смени си написаното под профила "кара-внимателно" 

при рецидив на едно нарушение-директно отиваш на маскималната глоба-тоест 2 пъти за телефон-2 рият акт може и да е 100лв
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
vladye написа:
не е така,преди да ми я приберат веднъж я бях забравил в нас и естествено ме спряха,при справката дали имам книжка ги чух да отговарят по станцията,че имам валидно свидетелство,но ако проверят за точки тогава става страшно...
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
Е.Димитров написа:Колега rG_ArkaN ,моля те смени си написаното под профила "кара-внимателно"
Че аз си карам внимателно, 90км не е пилотиране и то точно по това шосе.Там няма нито светофари,пешеходни,училища и т.н.
exotique написа:при рецидив на едно нарушение-директно отиваш на маскималната глоба-тоест 2 пъти за телефон-2 рият акт може и да е 100лв
Аз не съм правил едно и също нарушение 2 пъти. А и когато ми писаха акта за телефона ги попитах за какво става дума като пари и ми казаха : 20лв глоба, че не си нося акта и 50лв за телефона. Реално не ги интересува за какво е първия акт.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
тези които пишат им е все едно,но в кат ги гледат и тези работи
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
При мен поне нямаше лихва, И аз така преди година, отидох си на море с акт /за скорост, 44+/, та отидох си на морето, върнах се тук и бързо в кат, падаше се на 3 седмица, помолих тая да ми удължат акта..маскималното удължаване е 3 месеца...тя не провери дали е излязло постановлението, ами го удължи с 3 месеца...после се падаше коледа, направих друго нарушение, за да падне първия акт...така карах още месец и си отидох в кат, дадох си книжката....после си платих глобите /без лихва/ и си взех книжката след месец...та така, няма лихви.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз с акт като твоя 8 месеца не я дадох , и ми дойде в пощата някаква призовка за в кат , отидох и казах че съм си изгубил книжката. издадоха ми друга и ми я взеха автоматично , след наказанието си платих актовете без надценки и си взех новата книжка . А тя изтече след 2 месеца
да си имам новата книжка

11 мнения
• Страница 1 от 1