След гърците - идва ред и на сърбите
Модератор: Общи модератори
Re: След гърците - идва ред и на сърбите
Сондьора написа:След турското робство ние се отмятаме. И не те питам дали са политически или кви да е причини, щом си се отметнал, начи си фурна, и за тва ни мразят
Бате, гледаш от сръбска гледна точка

От наша гледна точка ние отказваме да сме под тяхно господство в обща държава.
И дори нямаме наглостта да ги питаме за обратния вариант - дали те искат да са под наше върховенство

И щото сме отказали да им се надупим и да им играем по свирката - ония пеераси сърбалашки ни викат "предатели"

Сондьора написа:flame написа:И да ти кажа аз лично предпочитам да съм бял човек с по-малко права и примерно да се набутвам да си плащам тока - вместо да съм циганин с повече права и да ползвам безплатен ток![]()
А за тва с червеното, колкото повече мислят така, толкова по-бързо, белия ще стане роб на циганина /негри, араби и т.н/
Бе да ти кажа има такъв риск...

Ама те ония папуаси тотално им се качиха на главите и на западняците май вече взе да им писва

Първо минаретата в Швейцария, после фереджетата във Франция...

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Аз се гордея с военната история на България, Дойран и Одрин примерно как ти се струват (още биват изучавани в военната академия на Англия и Уест пойнт в САЩ).... а ти ? (това е към Сондьора)
Coulthard написа:...
Прав си отгоре до долу, но не говоря за комунизма, нямам предвид това. Просто някой хора се мислят за големи реалисти и обясняват кое имало смисъл и кое нямало, защото цялата наша велика история е точно такава - лузърска. Същите тези играчи, след 5-10-50 дена ще викат как левски бил велик как ботев не знам си кво, как хан паткан разбил цар манаф еди къде си. Само дето след тая тема стана ясно, че цялата нашата история Е СМЕШНА и особено левски, ботев и други манаф-смешници тип афганистански селтаци с болни загубени амбиции е НЯМАЛО смисъл да праят нищо освен да си пият винце я в Румъния, я в Австрия, щото това било реалноста. Каузата няма значение дали ще е за комунизма, за независмост или за 14-та заплата няма значение - все загубени каузи
flame написа:...
Кво за французите...

Нашата армия е най-смешна, а това че нямаме пленено знаме е както казах по-горе - как хан паткан разбил цар манаф - много хубаво, само дето никой отвън границата не му пука. Хората знаят как единствено сърбите правят огромни партизански битки с нациските, как гърците разбиват жабарите, как румънците се бият на източния фронт и.. и и как ние се предаваме два пъти.

Косово както казах преди, сърбите го загубиха отдавна, това просто стана сега на документи.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
flame написа:Сондьора написа:След турското робство ние се отмятаме. И не те питам дали са политически или кви да е причини, щом си се отметнал, начи си фурна, и за тва ни мразят
Бате, гледаш от сръбска гледна точка![]()
От наша гледна точка ние отказваме да сме под тяхно господство в обща държава.
И дори нямаме наглостта да ги питаме за обратния вариант - дали те искат да са под наше върховенство![]()
И щото сме отказали да им се надупим и да им играем по свирката - ония пеераси сърбалашки ни викат "предатели"![]()
Що не сме се отказали още по времето на турското робство а? Тва е фурнаджиска лопата, като сте седнали на една маса и сте решили нещо, го правиш иначе си кво...???
Дали е заради господството или щото сме се сдушили с руснаците и немците

Нали знаеш доверие трудно се печели, но лесно се губи.
Coulthard написа:Аз се гордея с военната история на България, Дойран и Одрин примерно как ти се струват (още биват изучавани в военната академия на Англия и Уест пойнт в САЩ).... а ти ? (това е към Сондьора)
Едно е да си горд, друго е да се мислиш за велик.
kiro_320 написа:цялата нашата история Е СМЕШНА и особено левски, ботев и други манаф-смешници тип афганистански селтаци с болни загубени амбиции е НЯМАЛО смисъл да праят нищо освен да си пият винце я в Румъния, я в Австрия, щото това било реалноста.
Колега, кажи ми в прав текст, че не тачиш делото на Левски и Ботев и презираш личността им, за да мога с чиста съвест да те нарека най-големия цървул, тъпунгер и селски бек от български произход, който съм срещал ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ!
Ако разбира се си сърбеж, който мрази България - кажи си - тогава ще те разбера ДОНЯКЪДЕ!
Но имай предвид, че дори сръбските националисти тачат Левски и Ботев и съчиненията им се изучават в Сърбия!
Сондьора написа:Coulthard написа:Аз се гордея с военната история на България, Дойран и Одрин примерно как ти се струват (още биват изучавани в военната академия на Англия и Уест пойнт в САЩ).... а ти ? (това е към Сондьора)
Едно е да си горд, друго е да се мислиш за велик.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
От тяхна гледна точка е същото 

flame написа:kiro_320 написа:цялата нашата история Е СМЕШНА и особено левски, ботев и други манаф-смешници тип афганистански селтаци с болни загубени амбиции е НЯМАЛО смисъл да праят нищо освен да си пият винце я в Румъния, я в Австрия, щото това било реалноста.
Колега, кажи ми в прав текст, че не тачиш делото на Левски и Ботев и презираш личността им, за да мога с чиста съвест да те нарека най-големия цървул, тъпунгер и селски бек от български произход, който съм срещал ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ!
Ако разбира се си сърбеж, който мрази България - кажи си - тогава ще те разбера ДОНЯКЪДЕ!
Но имай предвид, че дори сръбските националисти тачат Левски и Ботев и съчиненията им се изучават в Сърбия!
абе селски-национален бек айде без да обиждаш ? Нали си реалисти бе.. играч.
Разбрахме те и ние може да ползваме колор сайз.. няма ти стане по велико мнението в червено!
ОБИЖДАШ ЧУЖДИ КАУЗИ, обаче като ти опре до дупето боли.
Предположих какъв измекяр си по-рано, явно съм познал! Аз уважавам както нашата така и чуждата история, ама ти си селско измекярче дето от нащо по убо нема, еми има. Косово дълго е било част от Сърбия, а после албанците го превземат и днес то е албанско и ти понеже си селско тарикатче се кефиш и ги обиждаш, това е все едно македонците да превземат Пирин и сърбите да ти се хилят. Хилиш се кво било що било, нямало смисъл да се съпротивляват а Левски имало ? Що.. щото в цяла европа НИКОЙ не е можел да разбие Османска империя, освен Британия и Русия, да ама първата им е съюзник, а втората е пас. Астрия си е траела.. къде бил там смисъл беа А ??????? къде е бил тогава смисъл, че казваш на другите народи те какъв смисъл имали.. аре бегай.
kiro_320 написа:абе селски-национален бек айде без да обиждаш?
...
ОБИЖДАШ ЧУЖДИ КАУЗИ, обаче като ти опре до дупето боли.
Пак ще повторя - кажи ми дали това е правописна грешка или наистина смяташ Левски и Ботев за "манаф-смешници", за да мога ЕДВА ТОГАВА да те нарека с чиста съвест най-големия цървул, тъпунгер и селски бек от български произход, който съм срещал през целия си живот!

Дотогава няма да си позволя да използвам квалификации за теб - за разлика от теб

Нашата българска кауза винаги е била свобода и равенство за всички народи - и аз се гордея с нея!
А сръбската винаги е била да господстват над други народи - и затова я презирам и смятам, че е обречена на неуспех!
Специално за всички сърбопоклонници и родоостъпници - едно от най-силните стихотворения на Христо Ботев - "Обесването на Васил Левски" на сръбски.
Надявам се да вземат да попият нещо - нещо, което дори сръбските националисти са чели и уважават...
А за всички българи, които се гордеят със своята история и национални герои - оригиналът на български http://liternet.bg/publish5/hbotev/poezia/levski.htm
ВЕШАЊЕ ВАСИЛА ЛЕВСКОГ
О, мајко моја, домовино мила,
зашто жално и тихо плачеш?
И ти, гавране, птицо проклета,
над чијим гробом стравично грачеш?
Ох, знам, знам, ти плачеш, мајко,
зато што ти си црна робиња,
зато што твој свети глас, мајко,
глас је беспомоћан, глас у пустињи.
Плачи! Тамо близу крај града Софије
видех где стоје црна вешала,
и твој, Бугарско, син једини
на њима виси у страшној силини.
Гавран граче грозно, злокобно,
по пољима пси и вукови завијају,
старци се богу моле предано,
а жене плачу, деца ридају.
Злу песму своју зима пева,
по том пољу вихори витлају,
и мраз, и зима, и плаче без наде,
у твоме срцу тугу свијају.
1876
Надявам се да вземат да попият нещо - нещо, което дори сръбските националисти са чели и уважават...
А за всички българи, които се гордеят със своята история и национални герои - оригиналът на български http://liternet.bg/publish5/hbotev/poezia/levski.htm
ВЕШАЊЕ ВАСИЛА ЛЕВСКОГ
О, мајко моја, домовино мила,
зашто жално и тихо плачеш?
И ти, гавране, птицо проклета,
над чијим гробом стравично грачеш?
Ох, знам, знам, ти плачеш, мајко,
зато што ти си црна робиња,
зато што твој свети глас, мајко,
глас је беспомоћан, глас у пустињи.
Плачи! Тамо близу крај града Софије
видех где стоје црна вешала,
и твој, Бугарско, син једини
на њима виси у страшној силини.
Гавран граче грозно, злокобно,
по пољима пси и вукови завијају,
старци се богу моле предано,
а жене плачу, деца ридају.
Злу песму своју зима пева,
по том пољу вихори витлају,
и мраз, и зима, и плаче без наде,
у твоме срцу тугу свијају.
1876
flame написа:Пак ще повторя - кажи ми дали това е правописна грешка или наистина смяташ Левски и Ботев за "манаф-смешници", за да мога ЕДВА ТОГАВА да те нарека с чиста съвест най-големия цървул, тъпунгер и селски бек от български произход, който съм срещал през целия си живот!![]()
Дотогава няма да си позволя да използвам квалификации за теб - за разлика от теб![]()
Нашата българска кауза винаги е била свобода и равенство за всички народи - и аз се гордея с нея!
А сръбската винаги е била да господстват над други народи - и затова я презирам и смятам, че е обречена на неуспех!
Явно си прекалено глупав за да ме разбереш, сега ще ти го кажа за последно и с на теб специалино не смятам да си пиша щото почна да ме ядосваш.
1. не съм сърбин

2. Манаф-смешници е перифразирано от мен за теб, как ти обиждаш хората които искат Косово да е тяхната родина. Аз ги подкрепям за Косово, а ти освен как им го вкарали и как се съпротивлявали, ама пак им го вкарали нищо друго не каза, а да... и че нямало смисъл щото пак им го вкарали. Сиреч и в нашата история, е нямало смисъл от възстания, там са ни го вкарали.... да ама ти се гордееш че са ни го вкарали и казваш - ей тея са герой виж как са се борили, обаче понеже си ДОЛНО ИЗМЕКЯРЧЕ, казваш - "ахаха гледай ги тея смешници за кво се борят, пак ще им го вкарат"

АЗ ПО ПРОСТО НЕ МОГА ДА ТИ ГО НАПИША, за това ако друг колега нещо пита, само към него.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Айде стига толкова простотия...