Съвет за избор на джип

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Съвет за избор на джип

Мнение от deyan-enchev » 25 Окт 2010, 17:37

незнам с нашия не са ни дърпали, ма щом имате лични впечатления са извинявам :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Окт 2010, 9:23

понеже работата ми налага работа с такива машини, ще опитам лек обзор да направя...
патрола и ланд круизера са най-сериозните като възможности, и най-скъпи... не са работни джипове, грехота е да натоваря с материяли, често с масла и греси, тези красоти... идеални са за пътуване навсякъде... паджерото е стъпка под тях...
за работа пикапи л200 или хай-лукс, елегантни и леки, леко по-назад за мен, поради неугледния им вид :mhihi: наварата и маздата 2500... можеш да пътуваш и на дълго с тях без проблем.
истинските работници обаче са уаз, нива, дифендър... но за терен, за пътуване на дълго никога не бих взел някоя от тях... да оставим че изглеждат отвън и отвътре като правени в час по трудово :mhihi: ...
преди време и един уникат имах удоволствието да карам, опел кампо /не комбо, моя грешка/ :mhihi: 4х4 пикапче... имаше мотор исузу 2,5д, дето в сервизите го гледаха като извънземен :mhihi: ... та тоз мотор харчеше 5л нафта на 100км :shock: ... и резервоара му беше 45л :shock: ... егати и пикапа... но си вършеше работа...
от всички споменати само ланд круизер не съм карал... без да обиждам колегата, витарата няма място в тази тема... и доста други такива паркетни джипове...
паджерото спорт за мен е най-добре като възможности... чистото паджеро от тез години изобщо не ми харесва на вид с тез раздувки... но това е субективно...
успех :yes:

пп: исузу се подценяват незаслужено... просто не са толкова популярни... трупъра си е извоювал добро име, и не без основание..
Последна промяна Владо на 26 Окт 2010, 16:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Окт 2010, 10:28

Колега +1 за Паджеро спорт-а. Имам такъв от 6 месеца, 99 година, 2.5 турбо дизел. Защо го взех:
1. Добра визия, спрямо обикновеното паджеро - малко ми прилича на БМВ в решетката :bowdown:
2. 4 цилидров двигател - по-евтин за поддръжка. Скоро смених подгревни свещи комплект - 200лв Бош оригинални. Добре, че не взех Патрол, че там са повече гърла, пък и доста гние.
3. Малък данък - на мен ми е 25лв., 99 коня е :D

Недостатъци:
1. Малко, е тромав. На ниски обороти ускорява, но за доускоряване при по-високи си е тромавичък.
2. Разхода в града не мога да го докарам под 10.5 и то лятото без много задръствания. Сега като времето е по-студено дава 12. Това според мен е, че двигателя е малко слабичък за 2 тона купе :dunno:
3. На дълъг път пак не мога да го докарам под 10. До морето ми даде дори 11, но беше натоварен до козирката и не го жалех. Под 120 не падах.

Исках да взема 2.8 двигателя, защото е с верига, но се оказа, че такива има само с десен волан :shock:
Като цяло съм доволен, само, ако можеше да харчи малко по-малко. Според други може, но аз малко бях свикнал от ис-ката да карам с големите обуща :lol:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 26 Окт 2010, 14:03

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 26 Окт 2010, 14:08

deyan-enchev написа:незнам с нашия не са ни дърпали, ма щом имате лични впечатления са извинявам :yes:

Щото не си влизал достатъчно надълбоко...
Мнението ти доста ми прилича на нападка,обаче.Аз просто изказах моето,без да търся заяждане.Просто мостовете на джипа не са от най-високите и това му пречи в карането из по-дълбока кал...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Окт 2010, 16:14

Nickelback написа:Колега +1 за Паджеро спорт-а. ...

Донякъде съм съгласен с теб :yes:
Прав си, че идва леко слабичък, но не си прав, че 2.8 има само десняци има и нормални :D По-трудно се намират, иначе е предимство веригата и въртящия момент, който е доста повече и в калта си се усеща сериозно.
Виж за гниенето не си прав, паджерото му е малко слабо място. Всъщност при по-старите, след 1998 година вече е по-добре.

Владо написа:понеже работата ми налага работа с такива машини, ще опитам лек обзор да направя...
патрола и ланд круизера са най-сериозните като възможности, и най-скъпи... не са работни джипове, грехота е да натоваря с материяли, често с масла и греси, тези красоти... идеални са за пътуване навсякъде... паджерото е стъпка под тях...

Поздравявам те с дванаисетте победи на Паджеро в Рали Декар :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Окт 2010, 16:37

Bavarcho, възможно е и да има 2.8 леваци, но поне в България не намерих преди половин година.

Иначе, за гниенето всички Патроли (GR Y60), които гледах бяха в окаяно състояние спрямо настоящото ми Паджеро. Прав си, че най-вероятно са ги пооправили след 98-99 год. , защото съм виждал и Паджеро-та, които са много зле...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 26 Окт 2010, 17:36

По тая логика Citroen C4 е по-добър от Mitsubishi Lancer Evolution /Subaru Impreza WRX STi в реалния живот.

Предишна

Назад към Извън Темата