Акция "Светлина"
Модератор: Общи модератори
Re: Акция "Светлина"
ms написа:....има си закони и наредби по тоя въпрос...:
Има и те казват че може

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
aston_mm написа:крив кюнец написа:Аз ползвам за късите (Е34 оригинален фар) Osram Night Breaker , светят добре на сухо, на мокро слизам да гледам да не съм на габарити само
Да не си мислиш че ксенона примерно 5000К ще свети по-добре на мокра настилка? Пробвай и ще разбереш като ти изтекат очите и ще искаш само оргинални фарове. За китайските ксенони да не говорим, да не вземи на някой да му се запали колата с тия боклуци, че като г гледам нито стандарт имат нито нищо
Да, свети много по-добре и от обикновена крушка и от ксенон на 6000к. Оригиналните ксенони са на 4300к. Моите 200 клиента, които ползват афтърмаркет ксенон на 5000к всичките си имат очи и всичките са супер доволни от ефекта. 20 комплекта монтирани на ТИР-ове на 5000к

От 200 комплекта, монтирани правилно дефектирали 5 крушки и 4 баласта. Нито една запалена кола, нито една изгоряла инсталация, нито една стопена букса или рефлектор.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ксенона на 5000 + фарове с лупи е най-добрата инвестиция която човек може да направи на колата си...
карах 11 часа само нощно и бях супер доволен.
карах 11 часа само нощно и бях супер доволен.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Аз карам с 6000К китайски боклук и съм супер доволен,пали безпроблемно и много по добре свети от оригиналните ми крушки SYLVANIA
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Колеги, поинтересувах се дали мога да карам само с ангелските очи без къси светлини и имам отговор от извора:
Подател: Angel G. Kamarashev <akamarashev.195@mvr.bg>
На вх.И-6442/01.11.2010г.
До
хххххххххххххххх
Във връзка с Вашето запитване по електронната поща, Ви уведомяваме следното:
Според чл.70,ал.3,т.2 от ЗДв.П "... от 01ноември до 01март автомобилите задължително се движат с включени светлини за движение през деня или къси светлини".
Управлявайки МПС през деня с включени дневни диодни светлини, водача не е в нарушение на ЗДвП.
ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ" - СДВР

Значи всеки, който си е сложил светодиодни лампи на габаритите е с дневни светлини
Що за тъпотия?!

Що за тъпотия?!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Едва ли... по-вероятно имат в предвид тия "лентите" с диоди, дето се слагат във фаровете (имитация на daylights на Алуди), или някъде по бронята и се виждат доста явно.... интересно ми е обаче как различават и разграничават дневни светлини, като под "дневни светлини" се има в предвид допълнителни светлини, част от общото тяло на фар-а? Щото аз ще бодна едни LED крушки във фаровете за мЪгла и ще кажа - тава са ми дневните светлини...