Катализатора...
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Катализатора...
Здрасти приятели,
Тъй, като все още не съм си махнал катализатора и започнах да разпитвам наляво надясно.. Хора всякви ми казаха че мога:
Да разрежа катализатора на 2 , да го изпразня и за го заваря.
Да махна катализатора и да сложа траба на негово място
Да махна катализатора и да сложа допълнително гърне за да не ми бучи.
Въпросите са следните:
Кой варянт би бил най добър
Бученето прекалено дразнещо ли е
Колко парички най много мога да му взема на катализатора и къде има пунктове за изкупуването им.. Гр. Бургас
Колата е Honda Accord 1997, а катализатора ми казаха че бил "Среден клас" и можели да ми дадат 65-70 лвза него. Офертата продължава.. Ако реша пък да ми сложат абразивно гърне щели да ми дадат 15 лв.
Какво бихте избрали?
Тъй, като все още не съм си махнал катализатора и започнах да разпитвам наляво надясно.. Хора всякви ми казаха че мога:

Въпросите са следните:

Колата е Honda Accord 1997, а катализатора ми казаха че бил "Среден клас" и можели да ми дадат 65-70 лвза него. Офертата продължава.. Ако реша пък да ми сложат абразивно гърне щели да ми дадат 15 лв.
Какво бихте избрали?

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Re: Катализатора...
В никакъв случей не го изпразвай или тръба на негово място.Ще бръмчи като Жъгули тогава.
Най добре някое хубаво резонаторно гърне.
Най добре някое хубаво резонаторно гърне.

Хехе, зависи от изпразването. Ако искаш да нямаш промяна в звука, най-добрият вариянт е да ти преработят катализаторното гърне, т.е. разглобява се(има едни щипки отрсани),срязва се оттам после да не си личи, след като се разтоври се избушва керамиката,слага се вътре тръба с диаметър, като на генерацията, като тая тръба се надупчва здраво, в двата и края се прави звездовидна форма. Така направиха моето и нямаше грам разлика във звука, също даже не си личи, че е отваряно гърнето.Много е важно кой го прави
Пък тия резонатрни гърнета за по 50-100лв. са пълен ташак,едно че почва да ръмжи по друг(гаден) начин,друго, че нямат нищо общо със здравината на оригиналното гърне(естествено ако е запазено).Вече, ако земаш някво марково си струва смяната, но там цените няма да ти харесат.

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Аз махнах катализатора и сложих тръби на неговото място. Разликата в звука е минимална, а колата се отпуши.
За катализатора взех 150 лв, но по принцип зависи от марка, модел и състоянието му,
Колата е Е34 М50, 2ка
За катализатора взех 150 лв, но по принцип зависи от марка, модел и състоянието му,
Колата е Е34 М50, 2ка
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
На мен за 2 катализатора от 28ца ми даваха 230 лв, защото се предполагаше, че са керамични.Като ги свалихме и се оказа, че са метални, ми дадоха 60 лв за двата 

- raduslaf
- ентусиаст
-
Munich Machine написа:Май наистина зависи от модела на колата.
Естествено.
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Аз на Е34ката го махнах, дадоха ми 220 кинта, на негово място сложих 2 прави тръби, оставих си средното гърне, смених крайното с почти ново, но не от магазина дето за 1 година и е дроб, а свалено от кола, която беше много малко карана, направиха ми заварки, където беше необходимо по тръбите и колата ми мърка, на празен ход направо не се чува, в обороти има приятен звук, но нищо общо с бученето на циганиийте от по 50-60 кинта "спортни" гърнета.
Като върна газта от много високи леко припуква, но не е дразнещо.
Като ми махнаха катализатора и сложиха 2те тръби, махнах крайното гърне, защото беше много зле и докато намеря друго, карах 3-4 дни без крайно гърне и с прави тръби
Звука беше умопомрачителен, особено след 3500 
Тука има 1 видео, но е кратичко и е давам газ до около 4к http://www.youtube.com/watch?v=wYJSo-G7lTM
Като ми махнаха катализатора и сложиха 2те тръби, махнах крайното гърне, защото беше много зле и докато намеря друго, карах 3-4 дни без крайно гърне и с прави тръби

Тука има 1 видео, но е кратичко и е давам газ до около 4к http://www.youtube.com/watch?v=wYJSo-G7lTM

E34, E38
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
LizarD написа:Honda Accord 1.800 cm3 116 hp, 16 Valve
Бензиновите катализатори са евтини - не вярвам да ти дадат повече от 50-60 лева за тях.
Si non confectus, non reficiat.
- raduslaf
- ентусиаст
-
justboy написа:Аз на Е34ката го махнах, дадоха ми 220 кинта, на негово място сложих 2 прави тръби, оставих си средното гърне, смених крайното с почти ново, но не от магазина дето за 1 година и е дроб, а свалено от кола, която беше много малко карана, направиха ми заварки, където беше необходимо по тръбите и колата ми мърка, на празен ход направо не се чува, в обороти има приятен звук, но нищо общо с бученето на циганиийте от по 50-60 кинта "спортни" гърнета.
Като ми махнаха катализатора и сложиха 2те тръби, махнах крайното гърне, защото беше много зле и докато намеря друго, карах 3-4 дни без крайно гърне и с прави тръбиЗвука беше умопомрачителен, особено след 3500
Аз съм така - на мястото на катализаторите директно прави тръби и бих казал, че съм доволен от звука.Всички, които са го чули, са впечатлени.Верно - припуква при спадане на обороти, ама не ми пречи

14 мнения
• Страница 1 от 1