Щастливец печели "Плимут", прекарал 50 години под

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Щастливец печели "Плимут", прекарал 50 години под

Мнение от BMW///M-ma6inata » 15 Дек 2005, 16:37

Щастливец печели "Плимут", прекарал 50 години под земята

Автомобилът е бил заровен в специална бетонна капсула през 1957 г. в чест на половинвековния юбилей на щата Оклахома

През 2007 г. екземпляр от модела "Белведере" на "Плимут" ще бъде тържествено изваден от гробницата си в американския град Тълса, в която ще е прекарал точно половин век.

Събитието е част от специалната тържествена програма, посветена на 100-годишнината на щата Оклахома. През 1957 г. боядисаният в златисто и бяло автомобил е бил заровен под земята в специална бетонна капсула при сходен повод - 50-годишнината от основаването на щата.

Според съобщения в пресата от това време, заедно с колата е било "погребано" и известно количество бензин - в случай че до 2007 г. двигателите с вътрешно горене изчезнат.

Други заровени с колата атрибути също отправят послания от миналото: дамска чанта с 14 фиби, пакетче дъвка, червило, кърпички, пакет цигари, кибрит и точно 2,43 долара в нея.

Освен това в колата има неплатен фиш за глоба, шишенце с успокоителни, както и микрофилм, на който са записани участниците в състезание, които дават своите предположения за числеността на населението на Тълса през 2007 г.

Победителят - или неговите наследници, ще получат като награда въпросния заровен "Плимут", както и спестовна книжка, в която преди 50 г. са оставени на влог 100 долара.

Според изчисления на организаторите на празненствата сметката сега би трябвало да е набъбнала до 1 200 долара, но ще е доста трудно те да бъдат изплатени, тъй като банката, в която е открит влогът, вече не съществува.

Разбира се, остава неясен въпросът как изглежда автомобилът, а и всички останали атрибути, които вървят в комплект с него, след 50 години, прекарани под земята.
Изображение
Изображение

Paste от www.abv.bg

Заинтригува ме тази новина и реших да я постна :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 15 Дек 2005, 17:40

Адски красива кола. Защо ли сега няма автомобили с подобен дизайн :(

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 15 Дек 2005, 18:02

Що не са ми замразили една Е30 М3 Спорт Еволюшън и на мен и да ми я дават сега.. :twisted:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 15 Дек 2005, 19:28

Southside написа:Адски красива кола. Защо ли сега няма автомобили с подобен дизайн :(

Щото, чичко ти Бангъл преди 50 години не е бил дори заплануван, а сега е реалност.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Дек 2005, 19:52

Southside написа:Адски красива кола. Защо ли сега няма автомобили с подобен дизайн :(

аеродинамиката е грозна работа ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 15 Дек 2005, 19:58

[steeN] написа:аеродинамиката е грозна работа ;)

Ам да поясним за колите става въпрос .. че има една руска поговорка "хорошо летат только красивой самолет"
what a helluva ride

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 15 Дек 2005, 22:06

SlipKnoT написа:Що не са ми замразили една Е30 М3 Спорт Еволюшън и на мен и да ми я дават сега.. :twisted:

Щот си алчен ;) :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата