Лизингова кола - каско?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Лизингова кола - каско?

Мнение от belami2010 » 17 Ное 2010, 0:28

Може ли лизингова кола да остане без пълно каско дори и при закъснение на плащането на вноската по каско на лизингополучателя към лизингодателя? Имам БМВ Е60 530д 2009 година на лизинг от Уника Лизинг, застраховател ми е също ЗАД Уника - две различни дружества. Лизингови вноски, каско, данъци всичко плащам към сметката на Уника Лизинг.

Въпросът ми е Уника Лизинг плащат ли вноските по каско към ЗАД Уника по падежите в полицата и ако закъснея да платя уведомлението, което Уника Лизинг ми издават за вноските по каско, дали каското ми се прекратява?

В договора ми пише - "Уника Лизинг застрахова актива за целия период на лизинга, като лизингополучателя е задължен да заплаща застрахователните премии според оказаните срокове."

Оказани срокове от застрахователя или лизингодателя? Защото падежа на застрахователя е 31.10.2010, а на лизингодателят е 3.11.2010?

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Re: Лизингова кола - каско?

Мнение от Cobra » 19 Ное 2010, 20:48

Не, колата ти като е на лизинг няма как да остане без каско,
но имай предвид че при настъпило събитие и не платена вноска навреме е коз да не ти платят нищо...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Лизингова кола - каско?

Мнение от Sorrow » 19 Ное 2010, 23:35

Моят лизинг е от Райфайзен, а каското ми е от ДЗИ. Аз също се интерсувах преди време от същия въпрос, който ти задаваш и ми беше обяснено, че Райфайзен и ДЗИ си имат сключен договор, така че винаги да се извършва плащане от страна на Райфайзен. Реално нас лизингополучателите това не ни касае. Въпросът е какъв срок имаш ти да платиш вноската и съответно гратисния период, след който започват разни лихви, наказателни щуротии и т.н. При мен, срокът за плащане започва да тече от момента, в който имам получена фактура и е около месец (за лизинговата вноска е седмица ако не се лъжа).
Идеята е, че ДЗИ винаги си взимат парите и така каското съществува. Имай предвид, че колата се води притежание на лизингодателя, така че при всички положения те искат да си я запазят.
Друг голям бенефит на този тип каско е, че заради това споразумение между двете компании и след случила се злополука, не е необходимо да се погасява цялата сума, за да влезе то в действие. Разбира се, всичко това е личен опит и различните компании могат да имат различни условия.

Назад към Извън Темата