Законът "Кушлев" и това ако не е тоталитаризъм.......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Re: Законът "Кушлев" и това ако не е тоталитаризъм.......

Мнение от klintan66 » 25 Ное 2010, 2:32

Club BMW написа:Някой хора явно не си дават сметка какво ги чака, ако съществува този закон! За какви мафии за кви лица говорите.
Елементарен пример!
Изкарваш някой лев стягаш си къщата, купуваш си по хубава кола и някой злобен съсед подава сигнал, че нещо си дръпнал напред и оп запор. Върви доказвай, че нямаш сестра!

Да това съм аз !
И в град като моя правя някакво впечатление .

Но когато ме извикат аз ще покажа данъчни декларации, в които като шматка съм си плащал задълженията .
Да и изкараното покрива собствеността ми .
Даже изобщо се съмнявам ,че ще ме викнат за това, което имам.Т.е този закон не ме притеснява и не би трябвало да притеснява никой с честно изкарани пари .
Но ако имаш хотел на морето ,да ще те викат. Какъв е проблема ?
Може би ,че хотел със 200 стаи има печалба 5 000лв ? А после с тях собственика направил друг хотел ? :mhihi: /това е само пример/
Говореше се за куфарчета и т.н. е що да не ги върнат в хазната ?На мен ми е все едно по какъв начин .
Не ме разбирайте погрешно - има една тънка линия между закон и беззаконие . Съгласен съм ,че е лесно да се преминава в едната или другата страна но пък и да не се прави нищо ли ?
Единственото, което ме притеснява е да не се впряга машината за лични сметки но в тази гласност все си мисля ,че няма как да стане .

Като става дума за цигани - за сапун ! Това е демократично .
Като стане дума за даване на пари - незаконно . :mhihi:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Ное 2010, 9:09

мен не ме притеснява. квото имам мога да го докажа. притеснява ме ,че ще ми губят времето и ще ме занимават с идиотщини вместо да си гледам работата.
и аз не съм си платил сички данъци през годините...т.е. работодателите ми не са ги плащали,щото са ме осигурявали на 200лв ,па са ми давали 2000..../говора за 94та година-некой да не земе да получи инфаркт :mhihi: / и са кво!? аз ще отнеса калая накрая!? така ли !? ми не съм съгласен! да съм единствения - да го отнеса ,ма не съм! кво е требвало да направя тия 20г!?? да кажа :ааа,нъцки! нема да работа ! искам да ме осигурявате на 1000 и да ми удържате още 500 и да зема 500 вместо 2000 ,щото да напълня хазната да могат по-лесно да ги откраднат накуп! !?!?!? ми не съм го направил! сори! и който каже ,че би го направил е лъжец! в момента наемам хора и знам как стоят нещата!
та идеята на тоя закон е вредна и съм против него ,независимо дали имам или нямам! защото се нарушават принципи и логика в правораздаването! всеки е подписвал декларация с невярно съдържание ! дали за доход,дали за осигуровка ,дали за неплатени глоби към кат.... ми дай да ни избият!?!?
и не схващате ,че ви засилват по една наклонена плоскост ,която е ужасно неправилна! настройват хората медийно/боко в тва е цар/ и после си прокарват квото си искат, ма то тва в един момент ще се обърне срещу всички нас ,не само срещу доган или масларова. всичко се прави не ,за да приберат обратно "ония куфари ,дето са купили на пет путки мини купъри" ,а за всички нас! гаранция ,че доган ще сключи политическа сделка и нема да го пипнат! но на тебе или на мене ще ни вгорчат живота за 2 апартамента и едно БМВ...! тва ще стане! същото е като в соца- настройваха ни срещу гнилите капиталисти,гадовете ,дето имат ,а нас ни бутаха в панелки и ни даваха да караме мускали и па на сичко отгоре и не даваха да гъкнеме!
настройват обществото срещу малко по-имащите и успелите! не всеки имащ е престъпник ,но те така го изкарват! евала! да мразим е хубава черта на българина. в крайна сметка ще останат само мразещите и нямащите и неможещите и просто тъпата държава ще фалира...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Ное 2010, 11:10

Глупости,те искаха данък лукс,после как така се извратиха нещата (както всичко в тая тъпа държава) и решиха че луксозните имоти са малко и малко пара ше съберат и ае,целия народ ся ше плаща по-високи налози,дори и за кошарите...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Ное 2010, 11:25

Пак излиза, че честните в тая държава са некви балъци, който си плаща данъците е балък, който се осигурява на реалните пари, пак балък....То цяла западна европа са некви балъци, бе то целия свят са балъци....
Само се чудя, що като излезне българина навън и е по-нисък и от тревата и си плаща, и не пита ама що така...
И след 20г "демокрация", 80% са в кюпа, и тия дето са ревали ма тия що имат къщи коли и т.н., се оказва, че и те са малко или много с тях, понеже и те са цоцали...и става така, че или всички или никой....

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Ное 2010, 11:37

сравнението с цяла западна европа е неуместно. техните политици крадат по-малко -процентно,наще крадат и с гъза си! пробвал съм и съм си платил данъците и осигуровките 3г подред като поп ,когато дойде царя и нищо не се случи. ако среден човек получи 800лв чисто и плати 280лв данъци отгоре през работодателя си ще живее що годе добре. ако ,обаче получи 500 и му искат и да извади данъците от тях просто ще умре от глад. за тва взима 500 ,работодателя го осигурява на 200 и някакси изкарва месеца. тва е масово. няма кво да се лъжем. и понеже тва "масово" требва все пак да изкара месеца се съгласява и работи. ако не иска-друг ще дойде на неговото място.

/тва за клинтъна/
знам ,че се занимаваш с бизнес с кафе или магазинче,аз също правя нещо подобно ,имам и приятел ,който върти кафененце и знам как стоят нещата. кажи ми ,че се осигуряваш на нормална заплата ако работиш ти в него,а не на минимална,че работниците ,които си наел са осигурени на получаваната заплата ,че си платил данъците по касов апарат до стотинка ,че с кеф си плащаш данъка за колата ,карана по тия пътища,че нямаш стоки без фактура в обекта и ще поръчам на баща ми ,който е склуптор да ти направи паметник и лично ще го монтирам пред данъчното в пазарджик...! но не е така ,нали!? и ако дойдат при тебе и те дръпнат от бизнеса ти за 3 месеца да доказваш що караш БМВ и имаш къща просто бизнеса ти през тва време ще умре. нищо друго няма да се случи. да-може да успееш да докажеш ,че всичко ти е легално ,но времето ,за което ще се разправяш да доказваш ,че си невинен и не си камила ще те вкара в задънена улица.
просто не е нормално да искат да доказваме ,че сме невинни! по презумция сме невинни ,не сме виновни. ако ти намерят нарушение и го докажат-ок! да вземат мерки! ма да искат от хората да доказват ,че са невинни е просто смешно...
Последна промяна SKISA на 25 Ное 2010, 11:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Ное 2010, 11:41

Сондьора написа:Пак излиза, че честните в тая държава са некви балъци, който си плаща данъците е балък, който се осигурява на реалните пари, пак балък....То цяла западна европа са некви балъци, бе то целия свят са балъци....
Само се чудя, що като излезне българина навън и е по-нисък и от тревата и си плаща, и не пита ама що така...
И след 20г "демокрация", 80% са в кюпа, и тия дето са ревали ма тия що имат къщи коли и т.н., се оказва, че и те са малко или много с тях, понеже и те са цоцали...и става така, че или всички или никой....

Абе какви балъци,целия народ български беше научен да плаща,ей сега и майка ми и всички от по-възрастното население,излиза сметка за тока-веднага бега да плаща с мижавата си пенсиика,излиза за парно,за данъци...да ама ние по-младите се изучихме,станахме хитри,ама то живота ни учи де,плащаш данък па то улице нема,плащаш данък смет-кофите пълни и гадни а некакви вълци там се чудят на каква кола да се качат,плащаме парно и некакви вальовци и майките им милионери,плащаме тока и ония енергиини дружества плащат на техни си консултанти по 8000 лева на час за консултации...еми до кога ше плащаме викам аз,вместо ония от горе да затапат тея дупки-нов призив-плащайте че иначе ше ви таковаме-ае е..те си м..та

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 25 Ное 2010, 13:05

Club BMW написа:Някой хора явно не си дават сметка какво ги чака, ако съществува този закон! За какви мафии за кви лица говорите.
Елементарен пример!
Изкарваш някой лев стягаш си къщата, купуваш си по хубава кола и някой злобен съсед подава сигнал, че нещо си дръпнал напред и оп запор. Върви доказвай, че нямаш сестра!

я чакай малко, ти като изкараш някой лев данъци за него няма нужда да плащаш така ли?? нека те топи съседа ако си изряден... подобен закон показва колко българина мами собствената си Родина, пък после била ни скапана държавата... ами скапана е може би защото всички до един сме я направили такава... ганьовска история

относно запора - то запор ще е в по-тежки случаи и ако имуществото е на твое име, ами ако е на леля ти имота, пък ти си го ремонтирал... и запор не означава непременно отнемане

прочете малко как се процедира в една от изявените демокрации - САЩ да видите че има щати които са доста по-зле от нашия проектозакон...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 25 Ное 2010, 16:18

Паметник ... :mhihi:
не го заслужавам,естествено :mhihi:

Добре ,
а как ще обясним на децата си ,че с две висшета на 30 години ще взимат до 1000лв и то в идеалния вариант, и живеят в жилища, които ние сме им купили, че е честно и законно спрямо
децата на този или онзи дето са туранаги още на 20 и , че това също е законно ?

И моята дъщеря и твоя син едва ли ще са очаровани, като им кажеш, да ама нямаше доказателства!
Това е демокрацията !

Виждам ,че на всички им горчи в устата, каквото и да кажат ...дето се вика ...
кервана си върви кучетата си лаят ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Предишна

Назад към Извън Темата