Нощна смяна ...
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Re: Нощна смяна ...
ms написа:Бягай ти с това от 8 до 5... Години наред си бачках 1 дневна, 1 нощна и 2 почивки- беше си кеф отвсякъдеПиша си 4 дена отпуска и ми се вързваха 10 дни да не работя- екскурзиите, почивката, кръчмите и ходенето по к*рви беше лесна работа... Сега всеки ден на бачкане- кога да се отпусна като утре съм пак на бачкане
А като захапя като сега 1 месец почти без почивен ден ми се реве- време да пия една ракия (е, няколко пъти
) като хората няма...
Лошо в нощните смени няма, важното е какъв е режима- ако може да се почине качествено после грижи няма... А това, че му се обърквал на човек ритъма на живот е вярно, но се свиква лесно (поне аз де)- гадно е няколко дни, седмица, две седмици дори да е, но като влезе човек в режим няма проблеми...
Абе и аз така работя, на тия смени, верно имаш време, но след нощната смяна ако работата ти е такава че неможеш да спиш, на сутринта ти е ужас в главата и задължително трябва да легнеш да спиш през деня. Но пък през деня е много вероятно някой да тропа, съседа на кърти и да си прави ремонт, слънце лятото да ти пече стаята и други подобни неблагоприятни ситуаций които силно ти възпретятстват спането

Има и добри страни това работно време, но тука вече много зависи кой какви задължения и ядове си има на главата и какво работно време му е нужно. В едно съм сигурен, когато няма адекватно заплащане , харем да държиш, пак ще дойде един момент в който ще започне да не ти изнася

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Бе прав си, това да бачкам събота и неделя най-много го мразя- другите пият, аз работя
Ама е един път в месеца- понася се... Кеф ми беше да ги викам на купон неделя вечер- аз почивам в понеделник, ама те- НЕ
И идваха (ама ме псуваха като каруцари)- пиенето е преди работата все пак
Спането след нощна го решавах много лесно- НЕ спя през деня, просто си лягах по-рано вечерта...
Имало е моменти и когато за седмица ми са се събирали 12-14 часа сън, ама това вече става с годините тренинг да спиш когато може
Аз виновен ли съм сега: дневна- купон, плаж през деня- нощна, после плаж + купон вечерта, пак плаж през деня и някоя сгодна женица за вечерта и за капак пак съм дневна на сутринта
Ако има време- спя по някой и друг час
Ама както казах- тренинг с годините е това, за 7-8 години на тоя график (дневна, нощна, 2 почивка) или свикваш с него или умираш, няма среден вариант...

Спането след нощна го решавах много лесно- НЕ спя през деня, просто си лягах по-рано вечерта...
Имало е моменти и когато за седмица ми са се събирали 12-14 часа сън, ама това вече става с годините тренинг да спиш когато може

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Но пък през деня е много вероятно някой да тропа, съседа на кърти и да си прави ремонт, слънце лятото да ти пече стаята и други подобни неблагоприятни ситуаций които силно ти възпретятстват спанетоДруг минус е че можеш да се паднеш събота и неделя, когато обкъжението ти и приятелите ти почиват на работа, а да не говорим за празниците, пък и работа от тоя род на тия смени рядко има с прилично заплащане, но това е друга тема ,която няма смисъл да обсъждаме.
- от там идва всичко - през деня , не може да се спи пълноценно . Освен това в 90% от случаите графиката ти е пълен разрез с всички хора . За това на нощни смени , повечето случай се въртят различни хора през около година - тръгва си едни на който му е писнало , идва следващия закъсал и така ...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Аз от четири месеца не съм си спал в леглото още
Но нощна си е най-добре,зависи къде е обаче! 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Stoqnov_1979 написа:Аз от четири месеца не съм си спал в леглото ощеНо нощна си е най-добре,зависи къде е обаче!
По чужди легла спиш, а

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
... някой да знае къде го има сериалчето - Тайтъс - онова от БТВ комеди , много ме кефеше , но само 1-2 сезона даваха ...
- а , ако караш 4 нощни подред

- ms
-
-
acho.rs написа:...Спането след нощна го решавах много лесно- НЕ спя през деня, просто си лягах по-рано вечерта...
Много просто- казваш на шефа или да скача със сериозна цифра или да прати дъщеря/жена си (ако е млада и хубава де) да ти извърти една пълна програма... Поредни нощи (без 24 часа почивка между тях) карам само срещу минимум 3-ен надник или...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ms написа:Имало е моменти и когато за седмица ми са се събирали 12-14 часа сън, ама това вече става с годините тренинг да спиш когато можеАз виновен ли съм сега: дневна- купон, плаж през деня- нощна, после плаж + купон вечерта, пак плаж през деня и някоя сгодна женица за вечерта и за капак пак съм дневна на сутринта
![]()
![]()
Ако има време- спя по някой и друг час
Ама както казах- тренинг с годините е това, за 7-8 години на тоя график (дневна, нощна, 2 почивка) или свикваш с него или умираш, няма среден вариант...
не знам на колко години си,но с този график за 1г. и ако си над 30г. ще се чувстваш като 50годишен поне,има изключения рабира се но аз не познавам

- ms
-
-
Бе издържа се на тоя ритъм- нЕма грижи
Важното е да не е постоянен- една такава седмица на 2 месеца се понася... Ама вече остарях и гледам да няма такива случаи повече от 2-3 пъти в годината, че 33г. нещо взеха да натежават вече 

Айде да се включа към нощната смяна... Ама при мен студентството го изисква... Който се сеща в последния момент да преписва част от сборници (70 стр.
) , ей така цяла нощ няма да спи, а ще преписва (пак, че набарах и от къде да препиша, че инък работата много зле отиваше
) Та така, от време на време правя някоя почивка с цигара, форум и биричка, инъче се изциклям
От 3 на обяд съм седнал да пиша
И има още доста
Да мине утре, че не се издържа
'Ма кой ме би да отлагам до последния момент 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3