Има ли във форума фенове на металдетектинга?
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Има ли във форума фенове на металдетектинга?
В момента ако те хванат, глобата е от 1000 до 5000лв. и конфискуване на техническите средства(машина, лопати, трактор и т.н) Ако те хванат да рушкаш някоя могила, мисля че имаше и затвор, а глобата е нечовешка.
До сега не съм чул за осъден иманяр, но може и да тикнат някой ей така за цвят

След горния коментар даже няма да попитам има ли някой от моя град, който се занимава.
- kronos
- ентусиаст
-
Ryapoff написа:След горния коментар даже няма да попитам има ли някой от моя град, който се занимава.
При вас е мека-та на иманярството, ти питаш дали някой се занимава

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kronos написа:В момента ако те хванат, глобата е от 1000 до 5000лв. и конфискуване на техническите средства(машина, лопати, трактор и т.н) Ако те хванат да рушкаш някоя могила, мисля че имаше и затвор, а глобата е нечовешка.
Има една малка подробност - ако си се разхождаш из гората с металдетектор могат да те фанат само за... намотката - демек нищичко не могат да ти направят. Заяждат се само ако ровичкаш във и около обект, който е класифициран като археологическо находище.
Si non confectus, non reficiat.
- kronos
- ентусиаст
-
Така беше до сега, в момента няма значение къде ще те хванат, стига да си с машина и лопата. Прочети измененията в закона от 2009г.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
а няма ли някакви критерии какъв точно трябва да е детектора, за да отнесеш глоба? Щото по тая логика то и с детския детектор от National Geografic не можеш да се размотаваш 

Да колега, има и металдетектори под наем. Ето един сайт за пример: http://www.ishop.bg/
- kronos
- ентусиаст
-
Pisobella написа:а няма ли някакви критерии какъв точно трябва да е детектора, за да отнесеш глоба? Щото по тая логика то и с детския детектор от National Geografic не можеш да се размотаваш
Да, има критерии, ако е фабричен го отнасяш, ако е саморъчно правен, не. Интересно ми е, като са незаконни, как така ги продават свободно и защо пропускат тази "малка" подробност при покупката.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
kronos написа:Pisobella написа:а няма ли някакви критерии какъв точно трябва да е детектора, за да отнесеш глоба? Щото по тая логика то и с детския детектор от National Geografic не можеш да се размотаваш
Да, има критерии, ако е фабричен го отнасяш, ако е саморъчно правен, не. Интересно ми е, като са незаконни, как така ги продават свободно и защо пропускат тази "малка" подробност при покупката.
Няма никакъв критерий... барнат ли те на археологически обект, дори и само с лопата и става мазало....
за металдетекторите фабричен /самоделка, няма значение... даже до сега с фабричен можеше да се измъкнеш, защото имаш фактура, разбира се ако не си на археологически обект... а самоделката я конфискуват... имаше даже разпродажба от държавата на около 30 самоделки от северозападна България конфискувани... на цени по около 100лв. Парадокс конфискуват ги и после правят разпродажба....
http://212.122.164.59/sales.php?id=0000 ... pe=archive
http://imperio.forumotion.com/t3599-topic
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- kronos
- ентусиаст
-
Имаше вратичка в закона, точно за правените, по закона за печатните платки не можеха да докажат че е мета...търсач и се отърваш.
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4