За банките, банкоматите и гадовете които източват карти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: За банките, банкоматите и гадовете които източват карти

Мнение от VesoPesa » 19 Яну 2011, 10:12

Ако нещо не се бъркам, наскоро приеха закон който задължава банките да застраховат парите на клиентите си, както е в чужбина и съответно трябва да ти бъдат възтановени парите :!:
Съветвам те да се консултираш с адвокат :idea:
Отделно мисля че трябва и в полицията да подадеш жалба :!:

Колкото до тегленето, интересно ми е с каква карта си, защото 70% от българските карти одавна са с чип и на практика е доста нерентабилно да се теглят пари от български карти :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

Мнение от camburko » 19 Яну 2011, 10:15

да де ама господата от ОББ не смятат че картите им трябва да имат чип. миналата година ни ги вадиха и си бяха само магнитни. сега като я смених като я блокираха ми издадоха такава с чип ама малко късно вече. а някои да е чувал за тази помирителна комисия и как стоят нещата там.
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 19 Яну 2011, 11:25

VesoPesa написа:Ако нещо не се бъркам, наскоро приеха закон който задължава банките да застраховат парите на клиентите си, както е в чужбина и съответно трябва да ти бъдат възтановени парите :!:
Съветвам те да се консултираш с адвокат :idea:
Отделно мисля че трябва и в полицията да подадеш жалба :!:

Колкото до тегленето, интересно ми е с каква карта си, защото 70% от българските карти одавна са с чип и на практика е доста нерентабилно да се теглят пари от български карти :roll:

В чужбината ти застраховат парите с/у определена сума на месец, естествено е по желание на клиента, а това мисля че го има и в Б-я.
Относно интернет банкирането - и аз имам, ама няма как да банкирам от компютъра, когато съм в магазина да си купя хляб и мляко :mhihi: Но когато става дума за по-големи суми - ДА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 19 Яну 2011, 11:40

((:BuKcu:)) написа:
VesoPesa написа:

В чужбината ти застраховат парите с/у определена сума на месец, естествено е по желание на клиента, а това мисля че го има и в Б-я.
Относно интернет банкирането - и аз имам, ама няма как да банкирам от компютъра, когато съм в магазина да си купя хляб и мляко :mhihi: Но когато става дума за по-големи суми - ДА!

Точно така имам си застраховка на парите точно срещу такива посегателства. Днес след доста разговори със служители на други банки вече е ясно каква е процедурата: подава се жалба в Помирителната комисия към БНБ, жалба в Комисията за защита на потребителите и не на последно място информират се медиите( Господарите, сутрешните блокове и т.н.).
За съжаление от доста места чух че ОББ не изплащат пари при такива случаи(нищо че си застрахован), та нещата маи ще отидат в един момент и към адвокат, зависи какво ще кажат двете инстанции на КЗП и БНБ.
Писна ми от тая ш....а държава в която всеки може да те цака както си иска без да можеш да направиш нищо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 19 Яну 2011, 14:17

Погледни тука : http://www.ubb-alico.bg/bg/product/zash ... ya-11.html

Както и :
Застраховка на картодържателя (важи само за Visa и MasterCard)

14. Банката предлага на Картодържателя да се включи в застрахователна програма „Двойна
защита”, като сключи застраховка „Злополука” в “ОББ – АЛИКО ЖЗД” АД и застраховка „Банкова
карта” и „Изгубени документи” в „ОББ - Чартис Застрахователно Дружество” АД за своя сметка и в
полза на Банката. При съгласие Кредитополучателят подписва застрахователна полица, сертификат
или друг документ, издаван от застрахователите.
15. Застрахователните премии се заплащат от Картодържателя, съгласно уговореното в договора
за издаване на карта, като се удържат от разрешения кредитен лимит и Картодържателят
дава своето неотменимо съгласие Банката да превежда застрахователните премии по сметка на
застрахователите.
16. Влизането в сила и прекратяването на застраховките, покритите и изключените рискове, както
и всички други условия, се уреждат в застрахователната полица (или друг документ) и/или в общите
условия на застрахователите.
17. Картодържателят се съгласява всички застрахователни обезщетения и суми, заплащани от
застрахователите, да се превеждат директно на Банката и да се използват за погасяване на
задълженията на Картодържателя по договора за издаване на карта и общите условия.
18. В случай, че застрахователните обезщетения и суми, получени от застрахователите, не
покриват напълно задълженията на Картодържателя към Банката, Картодържателят погасява
остатъка със собствени средства.
19. В случай, когато застрахователните обезщетения и суми, получени от застрахователите,
надвишават вземанията на Банката, разликата след пълното погасяване на дължимите на Банката
суми, се превежда по сметка на Картодържателя, съответно на неговите наследници.
20. При сключване на договора за издаване на карта чрез търговец, застраховките (ако
Картодържателят желае такива) се сключват в клона на Банката, от който се получава издадената
карта.
21. Застраховките са с валидност 365 дни, като при подновяване на картата, те се подновяват
автоматично.
22. Картодържателят се съгласява, при изплащане на обезщетението по настъпило събитие,
Банката да предостави информация на Застрахователя, необходима за изплащане на обезщетението.
23. Случаите, касаещи подновяване на застраховка, прекратяване и възможност за отказ от
застраховка от страна на Клиента по даден картов продукт

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 19 Яну 2011, 14:27

acer написа:
520i написа:Аз затова винаги преди да поставя картата в банкомата си пускам на телефона блутуто.Хване ли нещо,не тегля и отивам на друг банкомат.

потвърдено ли е че рабооти тва или тва е ъъ неква параноя :?:

не е параноя,90% от ским устройствата са с блутут. От достоверни източници знам :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 19 Яну 2011, 14:40

Винаги си крийте пин-а, аз си крия клавиатурата с портфейла. Един хубав ден получих СМС, че картата ми е блокирана (ОББ). Направо изтръпнах защото лимитът ми е 2000лв в работно време. Звъннах на телефонния номер приложен в СМС-а, оказа се че за късмет, последната транзакция си е моя, спрели са ми картата защото на банкомат от който съм теглил пари е намерен скенер. Така и не ми казаха кой е банкомата, служителката на банката ме попита мога ли до 10мин да стигна до банкомат на ОББ, казах и да, пусна ми картата и си смених пин-а. Повече се притесенявам от разните терминали по магазини и бензиностанции...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 19 Яну 2011, 14:59

същия случаи имаше и мои колега които тегли пари от един банкомат на плиска. два пъти му блокираха картата защото теглел от опасен банкомат и това в рамките на 2 месеца. скоро друг колега беше теглил оттам и на него му блокираха картата. та равносметката беше за 6 месеца хората от подръжката на банкоматите така и неможаха да осигурят прословутия банкомат да спре да бъде опасен и да неможе да бъде следен. а относно ОББ колега ако имаш начин просто смени банката съвет от мене.
с тези няма оправия и винаги ти си прекарания във всяко едно отношение.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 20 Яну 2011, 12:33

Айде същия СМС отново, наистина ми писна вече от тия ОББ. Главно тегля от техни банкомати.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 20 Яну 2011, 13:18

за това говоря просто са отвратителни. донякъде се бях примирил с тяхните глупости но вече яко ми е писнало и смятам да си го изкарам на тях.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 20 Яну 2011, 20:04

camburko написа:Здравейте,
от близо месец съм се вкарал в голям филм. Народът много огладня и масово започнаха да се снимат карти, да се точат и т.н. Скоро гледах едно предаване по БТВ за тези работи и сега ми се налага и аз да се занимавам с тези глупости. На 5 декември вечерта в 22 и 10 си получавам едни смс-и че видиш ли от картата ми са изтеглени 800лв. Естествено веднага се обаждам на дежурния телефон на ОББ да ми блокират картата и веднага на другия ден сутринта в наи-близкия клон на банката да пиша жалби и обяснения. Дотук всичко беше добре и оттам се започна: момето на гишето казва- Ще имате отговор до 10 работни дни на жалбата. Викам си ОК значи бързо ще се разрешат нещата. Да да ама не, вече близо месец и половина ни звук ни стон от тях. Всеки ден звъня по телефоните, пиша имеили и нищо. И така до днес: получавам един официален имеил в които наи-учтиво ми казват да си таковам таковата и пари няма да видя. Викам аиде сега каква я мислих тя каква стана. Та направо на въпроса към колеги които са имали подобен проблем и към някои друг адвокат които съм виждал да се навъртат тука. Как мога по дяволите да си взема парите от тези ......... В жалбата ми към банката съм описал къде съм бил по време на тегленето, описал съм свидетели които са били с мене в момента на тегленето и които могат да потвърдят че и картата е била в мене. А наи-фрапиращото е че даже имам застраховка на парите в картата точно срещу такива неправомерни тегления. Вече незнам как да се боря с тези институции, подхвърлиха ми да пусна жалба до някаква "Помирителна комисия" която разглеждала такива неуредени взаимоотношения между клиенти и банки. Та ако някои е минал по този път моля да ми даде някакъв съвет как да деиствам оттук нататък.
Малко дълъг се получи постът но все пак се ограничих доста с това което исках да напиша.

Благодаря предварително на всички отзовали се.

Преди 1-2 години от картите на ОББ в неработно време на банката можеше да се изтеглят само 400 лева. До колкото знам в момента продължава да е така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 20 Яну 2011, 23:43

така е колега ама маи не им с еполучават нещата. моя договор като картодържател е:в работни дни 2000лв на денонощие , в почивни и празнични дни 400лв. и на мене не ми е ясно как са успели да изтеглят 800 при ограничение от 400 на ден в неделя вечерта. естествено от банката неможаха да ми дадат смислен отговор на този въпрос. та вече си мисля че това си е само да замажат очите на клиентите.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата