Въпрос за данък..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Въпрос за данък..

Мнение от LizarD » 07 Фев 2011, 20:47

Познат си визма кола в момента и ме попита освен нормалния данък за автомобила който се смята за конете има ли някакъв друг? Защото при закупуването на една друга кола тоя от автокъщата ни каза че се плащали някви 2% от продажната цена на колата. - ако е така къде трябва да се платят?

Другия въпрос... Платил съм си данъците за 2010, сега 2011, от кога започват да текат лихвите и до кога мога да забавя плащането на данъка?
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Въпрос за данък..

Мнение от ms » 07 Фев 2011, 20:56

Данъците се плащат до края на март... или беше началото на март :dunno:

2% (или там някъде- зависи от общината май) е таксата към общината- плащат се или при нотариуса или като отидеш в данъчното да ти зачислят колата...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 08 Фев 2011, 0:07

Сега новите данъци за 2011г излизат в началото на март, по-рано не може да се плащат, защото още не са излезли, а до кога няма лихва не знам, но преполагам до края на годината.
Относно тези 2%, те се плащат на място при нотариуса като се прехвърля колата. Нотариуса превежда парите на общината, а ти след няколко дни трябва да отидеш до нотариуса да вземеш бележката за превода към общината, защото ще ти трябва за пред КАТ. Има някои общини, които искат даже 2.5% от стойноста на колата. Кажи на твоя приятел да си направи по-евтина застрахователна стойност, т.е. да я оценят на по-малко колата, за да може общината да му вземе по-малко.

П.С. Този данък е еднократен, общината го взима, че колата ти ще е тяхна територия :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 08 Фев 2011, 0:16

Аз съм я взел от автокъща, това има ли някво значение?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 08 Фев 2011, 12:20

Не
Изображение

Назад към Извън Темата