Въпрос за данък..
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Въпрос за данък..
Познат си визма кола в момента и ме попита освен нормалния данък за автомобила който се смята за конете има ли някакъв друг? Защото при закупуването на една друга кола тоя от автокъщата ни каза че се плащали някви 2% от продажната цена на колата. - ако е така къде трябва да се платят?
Другия въпрос... Платил съм си данъците за 2010, сега 2011, от кога започват да текат лихвите и до кога мога да забавя плащането на данъка?
Другия въпрос... Платил съм си данъците за 2010, сега 2011, от кога започват да текат лихвите и до кога мога да забавя плащането на данъка?

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Въпрос за данък..
Данъците се плащат до края на март... или беше началото на март
2% (или там някъде- зависи от общината май) е таксата към общината- плащат се или при нотариуса или като отидеш в данъчното да ти зачислят колата...

2% (или там някъде- зависи от общината май) е таксата към общината- плащат се или при нотариуса или като отидеш в данъчното да ти зачислят колата...
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Re: Въпрос за данък..
Сега новите данъци за 2011г излизат в началото на март, по-рано не може да се плащат, защото още не са излезли, а до кога няма лихва не знам, но преполагам до края на годината.
Относно тези 2%, те се плащат на място при нотариуса като се прехвърля колата. Нотариуса превежда парите на общината, а ти след няколко дни трябва да отидеш до нотариуса да вземеш бележката за превода към общината, защото ще ти трябва за пред КАТ. Има някои общини, които искат даже 2.5% от стойноста на колата. Кажи на твоя приятел да си направи по-евтина застрахователна стойност, т.е. да я оценят на по-малко колата, за да може общината да му вземе по-малко.
П.С. Този данък е еднократен, общината го взима, че колата ти ще е тяхна територия
Относно тези 2%, те се плащат на място при нотариуса като се прехвърля колата. Нотариуса превежда парите на общината, а ти след няколко дни трябва да отидеш до нотариуса да вземеш бележката за превода към общината, защото ще ти трябва за пред КАТ. Има някои общини, които искат даже 2.5% от стойноста на колата. Кажи на твоя приятел да си направи по-евтина застрахователна стойност, т.е. да я оценят на по-малко колата, за да може общината да му вземе по-малко.
П.С. Този данък е еднократен, общината го взима, че колата ти ще е тяхна територия

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
5 мнения
• Страница 1 от 1