Малко помощ за връзка чрез DLNA

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Малко помощ за връзка чрез DLNA

Мнение от Richmond » 23 Яну 2011, 16:35

Наскоро се сдобих с телевизор SONY NX700, който има DLNA функцията , но тука идва проблема искам да го вържа с компютъра (LAPTOP ACER 5735z), а опитах какви ли не начини и не успявам.Преобърнах GOOGLE и немога да направя връзката.
Някой ако е по запознат с тази функция нека помогне :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Re: Малко помощ за връзка чрез DLNA

Мнение от King Nothing » 23 Яну 2011, 17:12

Колега, аз ползвам Nero MediaHome - http://kandev.com/files/apps/Nero%20Media%20Home.rar
Дадоха ми го на диск с телевизора (LG). Много добре работи програмката и е много лесна за ползване - просто си обикаляш из директориите на компютъра през телевизора.
Недостатък е, че някои по-особени формати може и да не бъдат разпознати от самия телевизор, понеже тази версия не "транскодира" филма, а го предава в оригиналния си формат.
Sony май не поддържаха особено много видео-формати, но трябва да се експериментира.

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Яну 2011, 23:29

http://www.homemediaserver.ru/
това според мен е най-лесният начин, ползвах го преди година, има транскодиране на филма, субтитри, YouTube и въобще всичко необходимо, а и тръгва от първия път :lol: Работеше добре, докато една светкавица не изтрещя по кабела мрежовата карта на телевизора. Но след това купих един мрежов плеър и реших всички проблеми с формати, субтитри и т.н. Той вече наистина плейва всичко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 23 Яну 2011, 23:51

колега извинявай за спама,но каква е тя връзка,че и аз си взех едно телевизорче и се зачудих за какво става точно въпрос. :yes:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 24 Яну 2011, 17:30

© написа:http://www.homemediaserver.ru/

+1
Рядко съм имал проблем с този софтуер. :)

@paco_sp: Накратко, това е възможност телевизорът да се свърже към медиа сървър в локалната мрежа (например цитирания софтуер). Пускаш сървъра на РС и му казваш примерно да доставя директория, в която имаш насипани филми. После можеш през телевизора да си избереш филм, да го пускаш, спираш и т.н. Доста е удобно.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring

Мнение от paco_sp » 25 Яну 2011, 22:12

Feanor написа:
© написа:http://www.homemediaserver.ru/

+1
Рядко съм имал проблем с този софтуер. :)

@paco_sp: Накратко, това е възможност телевизорът да се свърже към медиа сървър в локалната мрежа (например цитирания софтуер). Пускаш сървъра на РС и му казваш примерно да доставя директория, в която имаш насипани филми. После можеш през телевизора да си избереш филм, да го пускаш, спираш и т.н. Доста е удобно.

ок,мерси много за обяснението :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2011, 11:55

Сега се сетих, че и моя има тия екстри :mhihi:
Дали ще стане да се свърже ако пусна кабел от тв до рутера? Мак адреса ми е заключен само за компа, в смисъл той трябва ли за да стане лана с ТВ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2011, 21:20

Дайте малко помощ за тва нещо. Инсталирах Домашният медиен сървър, отивам на ТВ и опитвам да му дам авонастройки за да си вземе IP, но не иска. Никакво IP не излиза. Като програмата пък ми дава "грешка при връзка сокет 169.254.172.198: 45397- проверете списъка на допустимите връзки на страницата за настройка на сървъра". Отивам там, списъка на допустимите мрежови връзки е празен, което го дава като опция за разрешаване на всички връзки и това е. Не иска да тръгне и вероятно и за това телевизора не иска да вземе IP.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Яну 2011, 22:56

Рутера раздава ли ИП-тата автоматично?
иначе не ти трябват защити щом си по кабел ...но имай предвид, че не съм най-големият специалист в тази област :mhihi:
Защо си заключил мак адреса само за компютъра ти?
Трябва да видиш мак адреса на тв и да пуснеш и до него нет ... най-малко, все едно свързваш компютър

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2011, 0:07

Аз хич не съм специалист :mhihi:
Даже като се замисля тва май не му се вика рутер ами суич :mhihi: Една кутийка, в нея влиза нета от доставчика и го дели за компа и за сет-топа, където IP телевизията. От там хващам един кабел и го слагам на картата на телевизора. DLNA-то го подкарах вече по тоя начин и си виждам шернатата директория в компа, Интернет обаче неще да тръгне на телевизора.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Яну 2011, 23:47

с чист интернет и аз не успях, имаше възможност само за youtube клипове, чрез добавянето им към любими и т.н обаче нещата ми се губят :mhihi:
Май имаше някакъв сървър на гугъл и може и с него да е било

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 28 Яну 2011, 9:28

DLNA използва интернет протокол за трнсфер на снимки,музика и видео,не за "браузване" в интернет.
За да си свържеш ТВ-то ти е нужно да го включиш и "add"-неш към мрежата(чрез LAN или WIFI).Инсталираш медиа сървър на PC-то,избираш файлове за "шерване", пускаш сървъра и от телевизора трябва да виждаш файловете

Windows 7 има собствен медиа сървър,не е нужно да инсталираш
Трябва да видиш телевизора ти кои формати поддържа,защото се оказа, че има телевизори които нямат кодеци за всички формати.Най добре е да си сложиш медия сървър с транскодер и да го настроиш да транскодира на MPEG2 за видео файлове

Аз съм с Тошиба и успях да я свържа чрез wifi и руския "домашний медиа сервер"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2011, 13:26

За Интернета иска ИП и разни такива работи, слагам ги ръчно ама пак не иска. Автоматично пак не иска да си вземе настройките. DLNA имам вече даже 2. Виждам и някаква друга мрежа, която нямам идея от къде е. Явно някой си е шернал компа неправилно :mhihi:
С руската програма съм и чете всичко. Не изкарва субтитрите, но не съм се заигравал по опциите да видя от къде е. Гледам, че има и някакъв стрийминг май за онлайн ТВ.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от eizenhart » 28 Яну 2011, 15:28

Здравей колега,
пробвай и това http://ps3mediaserver.blogspot.com/ .
Не се подвеждай по името, първоначално е мислено за Sony Playstation 3, но по-късно са му добавени и стриим възможности за телевизори (http://ps3mediaserver.org/forum/viewtop ... ces#p34595). Принципно е лесно за управление, трябва само да ти е разрешена на рутера UPnP функцията и само разпознава отсреща какво има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F

Мнение от Е.Димитров » 20 Фев 2011, 13:19

Колегата над мен е прав,2 дена се опитвам да го свържа телевизора с "домашен медиа сървър" но се ми изписва че трябва някаква настройка,през "неро медия сървър" също е тегаво,лесно става с уйндоус медия преър 11,обаче там липсват кодеци и субтитрите ги няма,най-лесно,най-бързо става с
http://code.google.com/p/ps3mediaserver ... e&can=2&q=
Субтитрите са с win1251 и се вижда веднага на телевизора,аз го правя през безжичната мрежа и понякога енкодинга бави,но е поносимо :bchug:

Назад към Извън Темата