Няколко съвета за експлоатацията на автомобил при -17

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 24 Яну 2006, 1:06

Hastalavista написа:Добре де, а това за фаровете как си го обяснявате, че аз логика не намирам. Те са консуматор, от което би следвало, че макар и с малко черпят енергия от акумулатора. Как точно да разбирам "ободряват" ?

Почват да консумират ток и го затоплят един вид... доколкото аз разбирам...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yojimbo » 24 Яну 2006, 2:06

Hastalavista разбирай го така : на теб ти е любовно, идва мадама и те "раздразва" лекичко. Е какво става, отминава ти или ставаш неудържим :mhihi:. С акумулатора е същото - активират се процесите в електролита и т.н. :idea:
Колкото повече, толкова повече.

Аватар

Мнение от M6 » 24 Яну 2006, 3:00

Yojimbo написа:Hastalavista разбирай го така : на теб ти е любовно, идва мадама и те "раздразва" лекичко. Е какво става, отминава ти или ставаш неудържим :mhihi:. С акумулатора е същото - активират се процесите в електролита и т.н. :idea:

С една дума Възбъжда се :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Яну 2006, 3:31

Hastalavista разбирай го така : на теб ти е любовно, идва мадама и те "раздразва" лекичко. Е какво става, отминава ти или ставаш неудържим . С акумулатора е същото - активират се процесите в електролита и т.н.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

всичко хубаво ама тфа с резервара как да стане ... от де пари да го напълним целия тате да нема нефтена кладенец :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 24 Яну 2006, 3:36

Impasse написа:Това за тръгването веднага след паленето на мотора,винаги съм си мислил,че е заради замърсяването на околната среда :roll:

от части е така.

то ако можеш да си караш в квартала докато ти заграее чудесно, но ако траябва да излезеш на главна улица и натиснеш до 80 на студен мотор то по добре да я оставиш да се заграее на място.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Няколко съвета за експлоатацията на автомобил при -17

Мнение от vicho » 24 Яну 2006, 3:39

Penchev написа:
ivo написа:
M6 написа:Според руските експерти един пробег от 20 километра при -17 градуса се равнява на 600 километра при 20 градуса по износване на триещите се части на двигателя.

това само докато двигателя достигне работна температура ли е? според мен да. :roll: иначе би оzначавало като се прибера zа БГ тия дни да съм амортиzирал двигателя не с още 1000, ами с 30 000 км :mhihi:

ivo,ти пътуваш много километри наведнъж,за теб не важи :idea:
Лошото е за тези,които си подкарват автомобилите за 5 км и недозагряли ги гасят ... От конденз в този случай страда изпускателната система,гърнета и тем подобни.

Никога не изчаквайте двигателя да загрява на място при работа на празен ход в тези ниски температури :!: :!: :!:

Като правим асоциации,такава работа за около 7 мин на празен ход означава износване на двигателя при нормални температури в разстояние на 400 км :idea: :!: :!:

Когато моторът запали,стремете се да потегляте възможно най-скоро след това :!: В този тежък момент за техниката като цяло е редно да се поддържа скорост от около 60 км/ч на 3-та предавка :idea:
Работата на празен ход е нежелателна,до затопляне на двигателя до някакво положение поне :idea:

Вентилаторът на отоплението е редно да не се включва веднага :idea:

П.С. Знам,че всички знаете тези общи положения за екплоатацията на автомобила в тежки зимни условия,но все пак да ги споделя отново ;)

Георги Пенчев

мене на 3-та в 60 ми е ограничителя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 24 Яну 2006, 13:26

gyrate написа:
Impasse написа:Това за тръгването веднага след паленето на мотора,винаги съм си мислил,че е заради замърсяването на околната среда :roll:

от части е така.

то ако можеш да си караш в квартала докато ти заграее чудесно, но ако траябва да излезеш на главна улица и натиснеш до 80 на студен мотор то по добре да я оставиш да се заграее на място.

еми ше я караш с 80 на 5-та, не на 2-ра ;)
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Яну 2006, 23:36

vicho ,ти май щеш нещеш трябва да работиш на място докато 'дигнеш въздух :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата