Препоръчайте ми рам памет и хард диск.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Re: Препоръчайте ми рам памет и хард диск.

Мнение от terziev » 10 Фев 2011, 17:41

KoolyO написа:
Chapai написа:В магазина ми казаха, че дъното било SATA 1.5 и било проблем да се постави хард с SATA 2 - нямало да работи добре. Вярно ли е? А със SATA 3 ?

:kuku:
Глупости! Всички SATA интерфейси са съвместими един с друг.
РАМ - Corsair Value.
HDD - Western Digital Caviar Black

хитачи дискове сата2 правят проблем с дъна с VIA чипсет, които не поддържат сата2 и трябва да се ограничат през един tool на хитачи
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 10 Фев 2011, 17:48

Купих си хард диск WD5000AAKX който е SATA III, а дъното е ASRock P4i65GV което е SATA I. Въпросът е джъмпера за преход от SATA III към SATA I задължителен ли е, защото си работи и без него ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 10 Фев 2011, 21:06

Chapai написа:Купих си хард диск WD5000AAKX който е SATA III, а дъното е ASRock P4i65GV което е SATA I. Въпросът е джъмпера за преход от SATA III към SATA I задължителен ли е, защото си работи и без него ?

Kакъв джъмпер те го ни? Тва не ти е ATA, че да има джъмпери. Просто връзваш и джиткаш. Няма джъмпери, мъмпери и т.н.

Тва за Seagate ще да е нещо много, много ново. Последно имах 2х500 на райд единица и си бачкаха безпроблемно купих ги март-април някъде 2010-а и до началото на декември, когато ги продадох си бачкаха нормално. По старите модели, които съм купувал през годините също не са ми правили проблем. Да кажа, че случваш все на кофти бройки, ама то пък 20 диска...може пък партида да е била не знам, много странен ми е този проблем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 21 Фев 2011, 9:04

Джъмпера си е необходим, обаче харда го имам от десетина дни и непрекъснато проблеми. Губи се от менюто, МР3 ги няма никакви... Инсталирах го чрез "Акронис диск директор" и започна веднага да дава лоши сектори и други грешки. Свалих си програмка от Western Digital и не можа да премине смарт теста. След като го записах със същата програмка от кра до край с нули се оправи за няколко дни. От вчера е много зле, губи се най-вече когато компа е натоварен примерно игри, но те са инсталирани на другият диск. Къде ли е проблема ? Бихте могли да погледните и това:

http://img89.imageshack.us/i/16091253.png/
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Фев 2011, 15:50

Като слушам така, проблема ти в хардиска, нищо че е нов. Преди 1 месец, взех нов хардисх и беше бъгав, смениха ми го за 10минути :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Фев 2011, 21:22

Бе ако ти е верно 112 градуса по целзий харда нормални "признаци" на неизправност дава :mhihi: Виж ако са по фаренхайт по става, ама и 44 са доста, 35-40 макс е нормално.
Що верно не идеш да го върнеш ако е гаранционен. И на мен ми се случи чисто нов WD да му сложа ОС-а и след рестарта не щя да зареди и нататък нищо не го спаси. И аз го върнах и ми го смениха на място с друг, който доскоро ползвах безпроблемно, просто първия се е оказал дефектна бройка. Може и твоя да е такъв. Пък ако не е гаранционен...на боклука и нов. Един хард почне ли да прави такива мизерии 99% го пиши умрял :|
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Фев 2011, 21:28

То аз затва на всеки 6 месеца си менкам харда :mhihi: , много случайно изгарят :roll:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата