18-годишен помля шест коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: 18-годишен помля шест коли

Мнение от zzuzi » 23 Фев 2011, 23:35

Що си мисля,че проблема в случая не е толкова във възраста а в алкохола.
Според един онлайн калкулатор:
Пол-мъж
Възраст-18
Тегло-80кг.
Ръст-180см.
Промили-0.6
При консумацията на 39.1 грама чист алкохол ще достигнете въведената по-горе граница от промила алкохол в кръвта
Това количество алкохол се съдържа в:
978мл бира (5,0 Vol. %)
468мл вино (10,5 Vol. %)
196мл ликьор (25 Vol. %)
153мл твърд алкохол (32 Vol. %)
123мл твърд алкохол (40 Vol. %)
Много хора тея 120 грама няма да ги усетят,ама келеша ако не пие му стигат да се ошматка.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 23 Фев 2011, 23:49

vvaskoo написа:Нещо си в грешка . Тука ограничение за младите шофьори НЯМА ! Всеки 17 годишен с книжка има правото да кара ферари , порше и тн .стига да може да си го позволи !Ще ти дам пример , първо 95% от застрахователните компаний няма да се навият да застраховат 17 годишен младеж с М3-ка . Второ , дори и да намериш някой готов да те застрахова , годишната застраховка на М3 ако си на 17 ще ти е около £20к , ако някой се съмнява в думите ми има доста сайтове за застраховки , нека да провери . Поради тази причина младежите тука карат корси , пежота и тн докато не навършат 22-23.

Преди 7-8 години като живях за известно време в Англия. До колкото помня им лепяха едни отвратителни лепенки с едно синьо "L"! А за кубатурата бях почти сигурен но все пак може и да съм в грешка! :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Фев 2011, 23:55

zzuzi написа:Що си мисля,че проблема в случая не е толкова във възраста а в алкохола.
Според един онлайн калкулатор:
Пол-мъж
Възраст-18
Тегло-80кг.
Ръст-180см.
Промили-0.6
При консумацията на 39.1 грама чист алкохол ще достигнете въведената по-горе граница от промила алкохол в кръвта
Това количество алкохол се съдържа в:
978мл бира (5,0 Vol. %)
468мл вино (10,5 Vol. %)
196мл ликьор (25 Vol. %)
153мл твърд алкохол (32 Vol. %)
123мл твърд алкохол (40 Vol. %)
Много хора тея 120 грама няма да ги усетят,ама келеша ако не пие му стигат да се ошматка.

Стига бе колега? Ти вярваш ли на тая глупост? Тези онлайн калкулатори са абсолютно неточни! Липсва една много важна величина - времето! Аз мога да изпия бутилка водка на екс може и за цяла нощ - каква ще бъде разликата?!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 24 Фев 2011, 0:03

Е има ли значение времето? 0.63 все си е 0.63. Дали се е черпил цяла нощ или е глътнал една на екс, все си е 0.63 промила. Ако аз с моя слаб ангел изпия 3 бири за 5 часа или изпия една на екс, все ще ми стане лошо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2011, 0:11

Калкулатор горе-долу е точен , и дори да приемем че не - има ли някой който да твърди , че на 0.63 си пиян ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 24 Фев 2011, 0:14

Нямам представа как се чувствам на 0.63, само знам, че от една бира ми се спи адски много. Ако кажа че съм пиян ще е грубо......... Разни хора, разни организми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 24 Фев 2011, 0:14

koko29 написа:Е има ли значение времето? 0.63 все си е 0.63. Дали се е черпил цяла нощ или е глътнал една на екс, все си е 0.63 промила. Ако аз с моя слаб ангел изпия 3 бири за 5 часа или изпия една на екс, все ще ми стане лошо.

Виж сега дали въобще ме разбра какво имах предвид?! Колега хората са направили някаква глупост която по не чак толкова сложен начин изчислява УЖ колко промила имаш в кръвта. Това не е сериозен калкулатор. Когато времето е пропуснато като величина аз мога да си напиша колко съм изпил през последната година(повярвай ми не е малко). Аз не казвам че 0,63 е малко или много! Казвам че калкулатора е тотален шит като оня калкулатор кога ще умреш. Пълни глупости са това! някой ще ми каже че ще умра на 60 години и в следващия момент изляза и ме блъсне трактор и какво да правя? За това се пуши и пие колкото се може! Ако някой чак толкова държи да се пенсионира да види как живеят сегашните старци и да размисли пак! лично мнение не желая да ангажирам никого! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 24 Фев 2011, 0:16

Не съм съгласен с малолитражките за първа кола... В днешно време един Ситроен АХ примерно или Корса, Фиеста... Извънградско е смърт с повече от 3ма души... А па за магистрала да не говорим. До сега никой с мощна кола не ми се е престроявал грубо пред мен... Всичките с някви скапани коли правят идиотщините...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 24 Фев 2011, 0:19

acho.rs написа:Калкулатор горе-долу е точен , и дори да приемем че не - има ли някой който да твърди , че на 0.63 си пиян ?

Ачка тук става въпрос за друго! Пил шофьор без опит зад волана?! Дали ти ще седнеш ще пиеш две ракии и ще караш е друго ама някой който кръстосва ръцете на Х в обратен завой са му много! Леко замаян! Аз се бях представил доста по добре като ми взеха книжката - 1,79 на около литър водка но изпита за 8 часа! Тук идва времето - ако бях глътнал водката за един час щях да съм труб и не аз щях да шофирам! Между другото от тогава не шофирам пил! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Фев 2011, 0:23

TPAKTOP написа:
acho.rs написа:Калкулатор горе-долу е точен , и дори да приемем че не - има ли някой който да твърди , че на 0.63 си пиян ?

Ачка тук става въпрос за друго! Пил шофьор без опит зад волана?! Дали ти ще седнеш ще пиеш две ракии и ще караш е друго ама някой който кръстосва ръцете на Х в обратен завой са му много! Леко замаян! Аз се бях представил доста по добре като ми взеха книжката - 1,79 на около литър водка но изпита за 8 часа! Тук идва времето - ако бях глътнал водката за един час щях да съм труб и не аз щях да шофирам! Между другото от тогава не шофирам пил! :yes:

какво ти беше наказанието за такива промили?

това е резултат от кръвната проба, нали?

с колко се различаваше от дрегера
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 24 Фев 2011, 0:29

BadAngel написа:
TPAKTOP написа:

какво ти беше наказанието за такива промили?

това е резултат от кръвната проба, нали?

с колко се различаваше от дрегера

Не това е дрегер тест! На кръвната бях с 1,70 може да си направиш разликата! До колкото помня беше един ден преди Трифон Зарезан 2006 наказанието ми беше: 12мин потене в съда, много набити пари в адвокат като си мислех че е сериозни, 600лв глоба и 1 година лишаване от управление! Като тук искам да кажа че споразумението със съда беше моментално връщане на книжката! Просто насрочването ан предните 3 дела не бях известяван с призовка! И още нещо спряха ме за превишена скорост нямам нито катастрофа нито пострадали!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Фев 2011, 0:30

Не е оправия нито родителите да купуват на децата си слаби коли, нито пък да не им разрешават да карат изобщо. Всичко опира до човека. Разумен е - не прави мизерии, няма мозък - прави не мизерии, ами...

ПП: Е тва да ми се качи пил в колата... просто не мога да го възприема като съзнателна постъпка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 24 Фев 2011, 0:32

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ти вземи удари някой докато караш с 0,63 концентрация,па ходи му обяснявай после колко не си пиян :banghead: : Искам и да видя как ще го обясниш на куките и на застрахователите ?!

А това кой как се чувства при дадена концентраця и тия от БАН няма да могат да дадът конкретно обяснение. Некоя бабичка алкохоличка на 1 промил ще ти плете покривка на една кука за добро утро ,а некой пошоркьо с толкова алкохол в кръвта може да го реанимират в токсикологията. Кви калкулатори ,кви 5 лева,кви твърдения ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2011, 0:39

TPAKTOP написа:

Аз не говорех за конкретния случай , където историята е ясна а по принцип за 0,63 . Тук е момента да кажа , че има силна вероятност да е направен компромис с промилите .
И хайде пак да се похваля - 150 грама ракия изпита само със сода за час и половина и после на дрегера - 0,12 :mhihi: Имаше и свидетел(ка) ...
Ти вземи удари някой докато караш с 0,63 концентрация,па ходи му обяснявай после колко не си пиян :banghead: : Искам и да видя как ще го обясниш на куките и на застрахователите ?!
А това кой как се чувства при дадена концентраця и тия от БАН няма да могат да дадът конкретно обяснение. Некоя бабичка алкохоличка на 1 промил ще ти плете покривка на една кука за добро утро ,а некой пошоркьо с толкова алкохол в кръвта може да го реанимират в токсикологията. Кви калкулатори ,кви 5 лева,кви твърдения

прав си и ти , но за наказанието няма значение колко пиян се чувстваш а колко сочи дрегера , тъй че като дрегер калкулатора е точен . Тоя индивид дето се треснел , не вярвам да е бил с толко кинти и да не пил алкохол никога преди това , което ме навежда на горната мисъл за "таен компромси" със "служителите на реда" :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci

Мнение от kalkana » 24 Фев 2011, 0:54

Алкохола е ясен, караш ли най-добре да не близваш.От една страна смятам че за мощноста е резонно за шофьорите с 1-2 години стаж да има някакво ограничение на kW/kg.Се пак да не се мятат на М-ки :mhihi:. От друга страна разумния шофьор и млад да е няма да злоупотребява с мощноста колкото и да е тя. От съвсем друга страна, както пият и карат, така ще карат и по-мощни коли от разрешеното и закона нема да ги спре, така че става малко безмислено :confused: .

Предишна

Назад към Извън Темата