Къде издават инвалидни стикери за автомобил?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Къде издават инвалидни стикери за автомобил?

Мнение от X-citer » 27 Яну 2006, 1:54

Къде трябва да отида за да ми издадат стикер, че автомобила обслужва инвалид? Преди около месец един таксиметров шофьор ми каза коя е службата която се занимава с издаването на въпросните стикери и адреса й, но тогава си имах други неща на главата и въобще не обърнах внимание. :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 27 Яну 2006, 1:55

май трябва колата да е на името на инвалид..

по принцип да си имаш инвалид за който да се грижиш според мен е много кофти работа, дано не се налага:(
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 27 Яну 2006, 1:56

май трябва колата да е на името на инвалид.. а и зависи от степента на инвалидност..

по принцип да си имаш инвалид за който да се грижиш според мен е много кофти работа, дано не се налага:(
Последна промяна BadAngel на 27 Яну 2006, 2:00, променена общо 1 път
No bling at the Ring

Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката

Мнение от X-citer » 27 Яну 2006, 1:58

BadAngel написа:май трябва колата да е на името на инвалид..

Колата не трябва да е на негово име. Достатъчно е да отидеш с инвалида или с нотариално заверено пълномощно. Издава се стикер, който позволява паркиране на забранените за това места(за улеснение на инвалида) и навлизане в забранени улици, когато инвалида е в колата.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 27 Яну 2006, 1:59

X-citer написа:

Колата не трябва да е на негово име. Достатъчно е да отидеш с инвалида или с нотариално заверено пълномощно. Издава се стикер, който позволява паркиране на забранените за това места(за улеснение на инвалида) и навлизане в забранени улици, когато инвалида е в колата.

е това значи, че трябва да го мъкнеш навсякъде с тебе ако искаш да си паркираш където си искаш, не е ли недомислица това?
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от X-citer » 27 Яну 2006, 2:04

BadAngel написа:е това значи, че трябва да го мъкнеш навсякъде с тебе ако искаш да си паркираш където си искаш, не е ли недомислица това?

Можеш да паркираш и без да е с теб инвалида. Ако паяк вдигне колата можеш да ги съдиш - напр. отишъл си да вземеш инвалида от блока отсреща. А и не е недомислица, защото наистина има кой да обслужвам с колата си и повярвай ми хич не е приятно когато с инвалид първа степен трябва да изминеш 1. км защото е забранено да спреш или минеш през някоя улица.
Както и да е, ударихме го на чат нещо - някой знае ли нещо по въпроса?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 27 Яну 2006, 10:39

В социални грижи по раион в които регистриран инвалида

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 27 Яну 2006, 11:10

X-citer написа:

Колега, мойта кола е на името на баба ми която е инвалид!Колата трябва да е на името на инвалид за да ти издадат такъв стикер.След което отиваш в общината по местоживеене на инвалида, службата е Социалнно подпомагане.Там има списъци с необходимите документи, до колкото помня искат молба-образец която се попълва на място, експертно решение от ТЕЛК + копие от него, копие от талона на колата, личната карта на инвалида, ако ти караш колата трябва и генерално пълномощно от инвалида на твое име, че те упълномощава да го представляваш пред КАТ,ЗАСТРАХОВАТЕЛИ и т.н. Та всички тия документи се подават там, инвалида също трябва да е, стига да не е неподвижен /тогава ти трябва пълномощно/ и те ти казват след колко време да идеш да си вземеш стикера. Но, без колата да е на името на инвалида няма стикер - това е 100% !
::: vankata™ :::

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 27 Яну 2006, 11:52

Аз си извадих стикер юни месец и нищо не питаха за автомобила,само с инвалида и документите

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Яну 2006, 11:59

vankata™ написа:...

не колата не е задължително да е на инвалид, отиваш до социалните и вадиш такъв "стикер"(със без инвалида или пълновощно не знам), но мисля че инвалида не трябва да има кола на негово име

P.S.
Любо като вземеш такъв "стикер" кажи какво искат и къде и т.н.

Назад към Извън Темата