КАТ ,ГЛОБЯВА С НЕЗАКОННИТЕ СИ КАМЕРИ БЕЗ ЛИЦЕНЗ .???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: КАТ ,ГЛОБЯВА С НЕЗАКОННИТЕ СИ КАМЕРИ БЕЗ ЛИЦЕНЗ .???

Мнение от flame » 24 Фев 2011, 15:04

Колеги, да не забравяме все пак, че става дума за пропуснат технически преглед на радарите - което изобщо не означава, че не засичат нашата превишена скорост правилно :mrgreen:
С други думи - баш сме си в нарушение, ама КАТ ни дава добър повод да ги осъдим и да ни отменят акта :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 24 Фев 2011, 15:10

flame написа:Колеги, да не забравяме все пак, че става дума за пропуснат технически преглед на радарите - което изобщо не означава, че не засичат нашата превишена скорост правилно :mrgreen:
С други думи - баш сме си в нарушение, ама КАТ ни дава добър повод да ги осъдим и да ни отменят акта :mhihi:

Ами като говорим за технически прегледи, да дадем и пример - то и аз съм сигурен че моята кола е технически изправна, и не може да се скапе за един ден. Ама в последния ден от валидността на годишния технически преглед аз съм технически изправен, а на следващия вече съм с изтекъл технически преглед и съм неизправен и 'опасен за обществото'. Което пък на тях им дава право да ми пишат акт. Знам че няма как за един ден състоянието на колата ми да се промени толкова драматично, но това са законите.

Всичко това е примерно, но показва каква проклета буквалистика са законите, но след като е така, и ние трябва да се възползваме.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Фев 2011, 15:53

goguma написа:това са законите.

Всичко това е примерно, но показва каква проклета буквалистика са законите, но след като е така, и ние трябва да се възползваме.

:yes: :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 24 Фев 2011, 16:19

flame написа:Колеги, да не забравяме все пак, че става дума за пропуснат технически преглед на радарите - което изобщо не означава, че не засичат нашата превишена скорост правилно :mrgreen:

Тук не си прав ако съдим по написаното в ТАЗИ статия
Оказва се, че при местенето на радарите от една кутия в друга, трябва да се извършва тест-проверка от БИМ. Такова местене, е правено само веднъж във Варна, но опитът се оказал неуспешен - в новата кутия радарът мерел грешно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Фев 2011, 16:34

Принципно всичко е възможно, но не вярвам да са ги манипулирали нарочно. ;)
И преди некои колеги да са ревнали, че това само в България може да се случи: :mhihi:
http://news.ibox.bg/news/id_1993940047

21 представители на кметства и на ръководства на общински фирми се разследват от Прокуратурата в Милано заради фалшифицирани светофари и радари за засичане на скоростта по магистралите, съобщи Prontosofia като цитира вестник „Стампа".

Според разследващите власти става въпрос за истинска престъпна мрежа, в която са участвали и кметски управи, за да напълнят бюджетите си от глоби на автомобилисти за превишена скорост и за пресичане на червен светофар.

Водеща фигура в трафика бил Раул Кайроли - шеф на фирма от Комо, която имала лиценз за търгуването с т.нар. аутовелокси (радари за засичане на скоростта на минаващите автомобили), както и със светофари T-Red.
Тези светофари биват поставяни на най-оживените кръстовища и снимат автоматично колите, преминаващи на червено, след което снимките и глобите се изпращат на нарушителите.

Чрез леки „поправки" по радарите обаче въпросната фирма от Комо правела така, че те регистрирали много по-висока скорост от реалната. Пак с помощта на „поправки" светофарите били в състояние да светват червено много бързо, така че стотици коли се озовавали на червено посред кръстовищата, въпреки че секунди преди това имали пред себе си зелена светлина.

С този измамен механизъм глобите към автомобилистите валели като дъжд, а общините - от Новара и Венеция до Варезе и Модена, закърпвали бюджетите си.

На всичкото отгоре фалшифицираните светофари били поставяни не в близост до болници или училища, а по надолнища, където автомобилите по принцип са засилени.

Четирима от разследваните по трафика са арестувани.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 24 Фев 2011, 22:42

flame, сам си противоречиш!

Не си прави труда да отговаряш :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 24 Фев 2011, 23:54

Днес ме спряха полицайте много странно. Карам си от околовръстно по симеоновско към 9 и 30 вечерта и на светофара на фантастико червено. Спирам и ми звъни телефона и вдигам и светва зелено и почвам да говоря и след 10 метра зад мен буркани сирени ... отбивам и идва при мен млад полицай и много любезно ми иска документи всичко както си му е редът и вика знаете ли защо ви спирам? -ми да по телефона говорих (а задните стъкла на колата са затъмнени, как са ме видели при положение че бях с джип и е висок :dunno: ) и вика отивам до патрулката с документите ти и колега каквото реши. Слизам и аз и вече съм до колегата му от другата страна на патрулката а сме на средата на пътя на аварийки... :paranoid: и тоя половин час ме занимава с глупости иска мангизи и не почва да пише акта, и аз не му предлагам викам пишете, аз си признам че съм нарушил закона ... и оня продължава да увърта и вече към края ... вика ми май ми миришеш на алкохол :shock: - викам ок! давай дрегера и да ме тествате (ша духам :mhihi: ) и оня вика ми нямаме дрегер в колата ( :shock: ) трябва да викам взводния ли кво каза ... :kuku: и аз продлъжавам... тогава кръвна проба .. и той аре ся кво ше се занимаваме (иска парички вече май :mhihi: ) ... въртя въртя и ми върна документите ... и 15 минути на студа висях ... за глупости :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Фев 2011, 11:26

Nasti написа:Вие карайте като джигити, пък после камерите са виновни че не са минали през заверка...

:yes: ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2011, 11:45

spacepl написа:
Nasti написа:Вие карайте като джигити, пък после камерите са виновни че не са минали през заверка...

:yes: ;)

:yes: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Фев 2011, 13:22

flame написа:
spacepl написа:

Ако беше написал "джедаи" щех да се чувствам несправедливо обвинен :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Фев 2011, 15:36

j0r33tt0 написа:Защо ние обикновенните хора трябва всичко да ни е законно - коли,граждански,винетки,данъци,прегледи ... а катаджийте да минават метър и на служебните си коли (а някой и на личните) масово да няма винетки,граждански ... ? какво полицейската кола не руши асфалта ли ? а личния му автомобил сигурно лети в облаците .. ?? държата си е държава........

Служебните коли на КАТ и патрулните автомобили са освободени с наредба от заплащането на винетната такса, а колкото до застраховката- въпреки, че на стъклото нямат стикери се сключва колективна застраховка и всяка една кола си има "Гражданска отговорност".
Колкото до личните коли-всеки гледа него си, там вече темата е необятна...
Никой не мое ма връне на селу!

Предишна

Назад към Извън Темата