Смяна на гражданство и няколко по-особени въпроса
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Смяна на гражданство и няколко по-особени въпроса
Нищо не разбрах от питането и след втория прочит 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
двойно гражданство? 

- Alpina_fanatic
-
-
Плащаш данъци и осигуровки в БГ! Как (и защо) да ти удържат от БГ данъците и да ги прехвърлят към другата държава - няма никаква логика!?!
Принципно какво означава "плащал съм към тях", като ти щом не живееш там НЕ им плащаш нищо!?!
При здравословен проблем пак няма да те "спаси" това, че си им техен гражданин, защото ти нямаш принос към системите им.
За безработица - зависи вече коя е държавата

Принципно какво означава "плащал съм към тях", като ти щом не живееш там НЕ им плащаш нищо!?!

При здравословен проблем пак няма да те "спаси" това, че си им техен гражданин, защото ти нямаш принос към системите им.
За безработица - зависи вече коя е държавата

як е варианта получаваш социални помощи от другата страна, които са по-добре от тук и си ги харчиш тук...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Плащаш данъци и осигуровки в БГ! Как (и защо) да ти удържат от БГ данъците и да ги прехвърлят към другата държава - няма никаква логика!?!![]()
На работилите в САЩ да речем им се връщат данъците удържани там . На тези в Ирладния (Република Ирландия) им се удържа само 3% данък (без нищо друго) и стажа там се зачита в БГ

- Alpina_fanatic
-
-
acho.rs написа:Плащаш данъци и осигуровки в БГ! Как (и защо) да ти удържат от БГ данъците и да ги прехвърлят към другата държава - няма никаква логика!?!![]()
На работилите в САЩ да речем им се връщат данъците удържани там . На тези в Ирладния (Република Ирландия) им се удържа само 3% данък (без нищо друго) и стажа там се зачита в БГ
САЩ къде ги намеси - човекът си каза ЕС. Нали си бачкал в ЮК - върна ли си данъците, които си платил там

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:acho.rs написа:Плащаш данъци и осигуровки в БГ! Как (и защо) да ти удържат от БГ данъците и да ги прехвърлят към другата държава - няма никаква логика!?!![]()
САЩ къде ги намеси - човекът си каза ЕС. Нали си бачкал в ЮК - върна ли си данъците, които си платил там
Не съм бачкал в ЮК а в Република Ирландия (Ейре го знаят) и не си върнах данъците , защото данъци не са ми удържали

- Alpina_fanatic
-
-
acho.rs написа:Не съм бачкал в ЮК а в Република Ирландия (Ейре го знаят) и не си върнах данъците , защото данъци не са ми удържали
Е ти си открил РАЯТ

п.с.Склонен съм да не ти вярвам http://www.worldwide-tax.com/ireland/ireland_tax.asp

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Вярвай на каквото искаш
Данъка ти е горе-долу 10ина на евро на 400 . Даже мисля можеше да се връща част от него , но не съм се занимавал .
Условията са такива за хора с временно разрешително за работа

Условията са такива за хора с временно разрешително за работа

9 мнения
• Страница 1 от 1