Смяна на гражданство и няколко по-особени въпроса

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Смяна на гражданство и няколко по-особени въпроса

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Мар 2011, 14:31

Нищо не разбрах от питането и след втория прочит :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 07 Мар 2011, 16:14

двойно гражданство? :conf:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Мар 2011, 17:16

Плащаш данъци и осигуровки в БГ! Как (и защо) да ти удържат от БГ данъците и да ги прехвърлят към другата държава - няма никаква логика!?! :winky:
Принципно какво означава "плащал съм към тях", като ти щом не живееш там НЕ им плащаш нищо!?! ;)
При здравословен проблем пак няма да те "спаси" това, че си им техен гражданин, защото ти нямаш принос към системите им.
За безработица - зависи вече коя е държавата :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Мар 2011, 17:49

як е варианта получаваш социални помощи от другата страна, които са по-добре от тук и си ги харчиш тук...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Мар 2011, 17:59

Плащаш данъци и осигуровки в БГ! Как (и защо) да ти удържат от БГ данъците и да ги прехвърлят към другата държава - няма никаква логика!?! :winky:

На работилите в САЩ да речем им се връщат данъците удържани там . На тези в Ирладния (Република Ирландия) им се удържа само 3% данък (без нищо друго) и стажа там се зачита в БГ ;)

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Мар 2011, 18:02

acho.rs написа:

На работилите в САЩ да речем им се връщат данъците удържани там . На тези в Ирладния (Република Ирландия) им се удържа само 3% данък (без нищо друго) и стажа там се зачита в БГ ;)

САЩ къде ги намеси - човекът си каза ЕС. Нали си бачкал в ЮК - върна ли си данъците, които си платил там :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Мар 2011, 18:09

Alpina_fanatic написа:
acho.rs написа:

САЩ къде ги намеси - човекът си каза ЕС. Нали си бачкал в ЮК - върна ли си данъците, които си платил там :mhihi:

Не съм бачкал в ЮК а в Република Ирландия (Ейре го знаят) и не си върнах данъците , защото данъци не са ми удържали ;) Единственото което ми удържаха е 3% не знам там как се водеше :winky:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Мар 2011, 18:20

acho.rs написа:Не съм бачкал в ЮК а в Република Ирландия (Ейре го знаят) и не си върнах данъците , защото данъци не са ми удържали ;)

Е ти си открил РАЯТ :mhihi: ! Мястото без данъци! :roll:

п.с.Склонен съм да не ти вярвам http://www.worldwide-tax.com/ireland/ireland_tax.asp :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Мар 2011, 23:33

Вярвай на каквото искаш ;) Данъка ти е горе-долу 10ина на евро на 400 . Даже мисля можеше да се връща част от него , но не съм се занимавал .
Условията са такива за хора с временно разрешително за работа ;)

Назад към Извън Темата