проблем с екон скспрес ,счупване на стока
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с екон скспрес ,счупване на стока
здр. как се продцедира при повреждане на стока,тя е застрахована и снимана при пращането..
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: проблем с екон скспрес ,счупване на стока
каква е стоката... и изобщо, какво си застраховал ...
пращал съм достатъчно чупливи неща, като сме обсъждали с куриерите как да го предпазим... по принцип имат всичко необходимо за увиване и запечатване... допълнително има картонени кутии с различен размер за допълнително предпазване... и се отбелязва върху пратката също че е нарушима...
ако пък има застраховка, пращай им застрахователите ....
пращал съм достатъчно чупливи неща, като сме обсъждали с куриерите как да го предпазим... по принцип имат всичко необходимо за увиване и запечатване... допълнително има картонени кутии с различен размер за допълнително предпазване... и се отбелязва върху пратката също че е нарушима...
ако пък има застраховка, пращай им застрахователите ....
пратих вчера едни стопове диодни ,опаковани са двойно с найлона с мехурчетата и бяха с лепенки чупливо,днес получателя ми се обади ,че единия има отчупено парче в единия ълъл ,застраховани са в еконта сумата за застраховка е малка върху 270лв . Обадих се в еконт ,но служителя е нов и незнаеше какво да направи,каза в понеделник да отида да се разбираме...незнам как се продцедира в такива случаи ..
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Чупи Купи как да е.... на мене ми счупиха фар от Е46 но за тяхно щастие пича си го зема такъ какъв тое,че му трябваха части от него .. иначе би следвало щом има снимки и надпис чупливо еконт да си поем вината.... сподели в понеделник какво е станало,че да си знаем и ние правата

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- D&D Performance
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: е36 М3
Въпреки че работя с тях и дори ползвам преференциални цени ще споделя какъв проблем имах с Еконт:
Мой клиент си удря колата в София и понеже там услугите са скъпи ми дава поръчката на мен да му набавя ламарини - преден капак, маска и предна броня за е36 купе. Намирам му частите той ми праща капачката на резервара - правя боя, боядисвам пастирам всичко на 6
. След като минаха 2 дена от боядисването викам куриер купувам листове стеноопор и заедно с него опаковаме всичко старателно слагаме лепенки чупливо и пратката потегля.
На другият ден моят клиент ми се обажда
че всичко е на дреб - капака дори бил огънат. Аз направо полудях започна се едно обикаляне по офисите на еконт разговори с управителя в Русе, но резолтат нямаше дадоха някакви небрежни пари на клиента ми и приключиха случая, а аз както следва изгорях с половината пари за поръчката
................
След извесно време попадаме в една компания с въпросния куриер който ми помага да опаковаме стоката, без да се издавам го потпитах и отговора му направо ме смая:
на еконт тогава ми беше последния работен ден и карах служебната кола като за последно
гледах го чудих му се и нищо
От тогава имам над 200 пратки с въпросната куриерска фирма и проблеми не съм имал, но винаги имам едно на ум за опаковането на пратките и като отида в офиса да пращам казвам ако е чупливо да знаят.
Съвет към колегата направо се обади в Русе да направят проучване на случая.
Мой клиент си удря колата в София и понеже там услугите са скъпи ми дава поръчката на мен да му набавя ламарини - преден капак, маска и предна броня за е36 купе. Намирам му частите той ми праща капачката на резервара - правя боя, боядисвам пастирам всичко на 6

На другият ден моят клиент ми се обажда

................
След извесно време попадаме в една компания с въпросния куриер който ми помага да опаковаме стоката, без да се издавам го потпитах и отговора му направо ме смая:

От тогава имам над 200 пратки с въпросната куриерска фирма и проблеми не съм имал, но винаги имам едно на ум за опаковането на пратките и като отида в офиса да пращам казвам ако е чупливо да знаят.
Съвет към колегата направо се обади в Русе да направят проучване на случая.
България над всичко 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Задължително при констатация се вика булгар контрол /или както там е името/, пишат протокол и спедитора плаща иначе пари няма...
А получателя е длъжен да си плати без тоя протокол.
А получателя е длъжен да си плати без тоя протокол.
Последна промяна Сондьора на 07 Мар 2011, 21:37, променена общо 1 път
днес ми обещаха до 15 дена да се изясни какво е станало и аз да платя разходите по връщането им при мен,пък после щели да ми оправят парите.
утре съм в еконт да ми платят стоповете и разноските по пращането,а какво ще ги правят незнам искат да ги вземат..
Бързо действат от русе ,очаквах да ме мотаят.

krasi_bmw написа:утре съм в еконт да ми платят стоповете и разноските по пращането,а какво ще ги правят незнам искат да ги вземат..Бързо действат от русе ,очаквах да ме мотаят.
Е браво

За кой офис става дума - за Главния ли или... ?

- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
Сподели и колко са ти платили от обявената стойност 

- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
браво, коректни ще излязат 

ами колега явно от централния офис в русе ми се обадиха ,питах какво правят с повредената стока ,не ми отговориха но и не разбрах защо ще пращат пратката обратно на офиса в благоевград за който бяха пуснати,явно там е проблема .Днес ми ги върнаха и утре ще ги нося пак в еконт,аве мани.Колеги застраховайте си стоката срува стотинки,и се оказаха точни.
15 мнения
• Страница 1 от 1