Правилният начин за покупка на употребяван автомобил?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Правилният начин за покупка на употребяван автомобил?

Мнение от Alpina_fanatic » 14 Мар 2011, 22:30

acho.rs написа:Да кажа защо Аз се отказах да ходя да си купувам кола от чужбина

При теб е безпредметно. ;) Ти си намираш "деснячки" и в БГ. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Мар 2011, 22:46

Alpina_fanatic написа:
acho.rs написа:Да кажа защо Аз се отказах да ходя да си купувам кола от чужбина

При теб е безпредметно. ;) Ти си намираш "деснячки" и в БГ. :mhihi:

Тва е нищо - аз и левачки в Англия съм намирал :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Мар 2011, 23:05

И като се пусне наистина маниашки поддържана кола за продан, със всичко сменяно с оригинални части и кола, която да изкара още 100ина х.км. само със смяна на масло и гуми, се почва... ма батка, що толко скъпо, кво й е на колата... ти знаеш ли че ги има такива по 6, вместо по 15... ти ненормален ли си на 15 да я пуснеш... компресора вие, ще умира (не бе олигофрен, вие щото работи, като не вие, не работи)... и т.н. простотии ;)
Що си сменял всичко, тя таа е била в ужасно състояние преди (не бе бачи, просто като хлопне нещо и като се появи луфт, се сменя, а не да се кара със 10 санта луфт в скоростите и бла бла бла бла).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 14 Мар 2011, 23:08

Колата си я купих от Германия преди 2 г. Намерих точно това, което търсих, без много обикаляне. Сметнах, че за такава кола в БГ не ми се дават пари и мислех, че е по-сигурно от Германия. Не съжалявам въобще, че отидох и се върнах с търсената от мен кола. Ако трябва да сменям, сигурно пак бих отишъл. Правилният начин за покупката на един автомобил е събиране на колкото се може повече информация за него, анализ и действие.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

властелинът на гумите
властелинът на гумите
Аватар

Мнение от danini » 14 Мар 2011, 23:15

като се запрехласвате по тия германки обхванати от тетанус до тавана :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Мар 2011, 23:17

liloff написа:И като се пусне наистина маниашки поддържана кола за продан, със всичко сменяно с оригинални части и кола, която да изкара още 100ина х.км. само със смяна на масло и гуми, се почва... ма батка, що толко скъпо, кво й е на колата... ти знаеш ли че ги има такива по 6, вместо по 15... ти ненормален ли си на 15 да я пуснеш... компресора вие, ще умира (не бе олигофрен, вие щото работи, като не вие, не работи)... и т.н. простотии ;)
Що си сменял всичко, тя таа е била в ужасно състояние преди (не бе бачи, просто като хлопне нещо и като се появи луфт, се сменя, а не да се кара със 10 санта луфт в скоростите и бла бла бла бла).

Прав си разбира се, обаче сети се колко коли се продават като цяло и колко от тях са като описаната :?: 1 на хиляда, 5 на хиляда- колко :?: Твърде малко свестни коли се продават в БГ и за мен не си заслужава да купувам скъпа кола от БГ. Предпочитам да си направя една разходка до чужбина- хем ще си купя кола, хем ще посетя някой и друг роднина или приятел, хем цената на края няма да е много по-различна...
От БГ взимам само евтина кола- до 2-2500лв. примерно, или нова от магазина :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 15 Мар 2011, 10:17

danini написа:като се запрехласвате по тия германки обхванати от тетанус до тавана :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen:

Сигурно говориш от личен пример.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Мар 2011, 11:44

да и за това му докарах кола от Италия :winky:

А по темата казвам и повтарям - ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА!!! :idea:

Като почнете - Брато търся 320д феиса до 8000лв - ДОСТАВЯМ на момента нема ядове.
Да ама да не е удряно да е на малко км - АМА БАТЕ НЕМА как да стане,Ханс у Германия или Австрия кво да си я купи нова и да чака 10тина години да ти я продаде на 50 000км :kuku:
Като ти кажа 15 000лева и биеш задна и ми се сърдиш до живот :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Мар 2011, 12:58

Alpina_fanatic написа:
Воденичаров написа:...Българите не поддържат колите, италианците не сменят масло, русите жени са тъпи!

Факт! :yes:

Глупости! Аз мойта си я купих от България и предишния собственик много я е гледал. Аз също си я гледам и глезя. Сигурен съм, че не съм единствен. Има много съвестни собственици в БГ и да си купиш кола от такъв човек е все едно да си я купиш от Германия от германец.
Si non confectus, non reficiat.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 15 Мар 2011, 15:45

Аз за поддръжка на МПС в БГ не искам да развивам теории, но искам да се загледате САМО в какво състояние са гумите на 4-5 от 10 аФтомобила, които се движат по републиканската мрежа :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 15 Мар 2011, 17:11

Аз лично също трудно бих купил кола от България. Моята Е46-ца си я взех от Германия. И там наистина една голяма част от колите са някакви абсолютни морги. Тогава живеех там и нещата бяха по-лесни, въпреки че пак си трябва търпение. Аз търсих близо 3 месеца (ама е вярно че и аз трудно харесвам де :oops:). Накрая я намерих - директно от германеца, единствен собственик, поддържана само в БМВ, сервизна книжка и един куп фактури за всичко правено по колата, велурени стелки за лятото, гумени за зимата, чисто нови зимни гуми на стоманени джанти, летните на 17-ки, без забележки по боята, интериора в перфектно състояние. Като пари ми дойде едно 1000 лв. под тогавашните цени тук. Оттогава съм минал над 30 хил. км. без особени проблеми - нормалните тампони и биалетки за нашите пътища. :) Сега обаче дойде момента, в който тази кола ми е малка. С малко дете сме от няколко месеца и на съпругата ми и се налага да седи отзад. А там си е доста тясно. Багажникът и той не е особено голям. Принципно съм решил да минавам на Е39, но това което ме спира засега е, че не искам да се разделям с моята колица и да се впусна в някакво приключение с някой "нов внос" от някоя автокъща. Докато бях а Германия се бях посближил с доста българи-търговци на коли и много добре видях какви какви коли купуват. Неслучайно моята кола си я намерих абсолютно сам, а не чрез някой от тях. Все пак предполагам, че има и съвестни търговци на коли, не искам да поставям всички под един знаменател. Кола оттук бих купил евентуално само от някой колега от форума, за който нямам съмнения. Другия вариант е да ходя до Германия да си я търся, но като се познавам отидоха пак 3 месеца търсене. :lol: :lol:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Мар 2011, 17:54

liloff написа:И като се пусне наистина маниашки поддържана кола за продан, със всичко сменяно с оригинални части и кола, която да изкара още 100ина х.км. само със смяна на масло и гуми, се почва... ма батка, що толко скъпо, кво й е на колата... ти знаеш ли че ги има такива по 6, вместо по 15... ти ненормален ли си на 15 да я пуснеш... компресора вие, ще умира (не бе олигофрен, вие щото работи, като не вие, не работи)... и т.н. простотии ;)

:yes: Първото нещо по телефона е "цената е височка, кажи колко сваляш, има и за ХХХ пари" буквално първите думи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Мар 2011, 18:27

Хехехе,"всичко и е сменено по колата и за това е такава цената",а цената е такава щото освен това всичко е влязло като разход+труда+бирите около ремонта+бензина за 2 години на зад...
Това са малко пресилени неща,щото ако не е сменявано-никой няма да я погледне,това сменяване се нарича "нормална поддръжка" ...
В българия 2 ра употреба кола се взима за да се кара 2-3 години и после предавай на татък,какво точно искате от 20 годишен кош,все едно некоя кака на 50 годинки да я намажете и да споделите че и е идвало всеки месец на време,не е бачкала тежка работа,не е раждала и ще ви бъде чудесна любовница,ми още на другия ден може да се сопне и да не мие чиниите или да я хване перманентно главоболие.
Основна далавера при покупка на автомобил 2 ра употреба това е да намерите читава година за по-малко пари,правят се тестове за пушек и потропване и останалото е на късмет,не некоя Е36 318i на цена 8к лева щото била само 150к километра и била "поддържана",това може само ако си некакъв колекционер и точно тоя модел ти липсва у грандиозната колекция...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 15 Мар 2011, 18:52

Както беше казал един колега по-горе или кола на 2г. или някакъв кошник до 2000лв да го търкаляш!
Сегашната ми е36-ца я купих от Германия, директно от немеца, човека я държеше в гараж, даде ми зимни гуми с джанти, летни гуми с джанти, фланци, резервни болтове, ски багажник, jvc chamelion, всичко с докарването ми излезе 9к от тогава поне едно 3к съм набил вътре като "нормална техническа поддръжка" още 1.5к за някой екстри който нямах и пак е далече от определенията "без забележка" и "перфектно техническо състояние" който масово гледам в mobile.bg и тук в "Продава", както и да ги смятам трябват още 3к за да стане така както трябва!
Сега на бащата ще му вземем един джип на 2г. мах, да си кара и като го маха ще го взема аз поне ще знам че е купен почти нов и е гледан като хората, стара кола особенно от Бг. където всеки е играч и дребен тарикат никога няма да си купя!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Мар 2011, 19:03

Първото нещо по телефона е "цената е височка, кажи колко сваляш, има и за ХХХ пари" буквално първите думи.

Аз за моята не съм се пазарил грам за цената , взех я на тази от мобилето(частно лице) . Разбрахме се да я платя на 2 пъти в рамките на 1 месец . Имаше дребни забележки за които можех да се хвана и ако на мое място беше някой "търговец" тип циганин щеше поне 400 лева да смъкне . Само , че тва за мене са грозни истории а и когато един продавач е доволен , ще е доволен и купувача . (В моя случай намерих подарък 2 Мишелинки в багажника) ... Даже и ми каза , че я е взел преди година за 500 лева по-малко от колкото я дава сега ... Ест за мене най-важното беше , че макар да има драскотини по бронята , колата работи перфектно,няма тропане и тн ...
Аз търсих близо 3 месеца

- точно тва ме спря мене - не знам как за 2-3 дни ще намериш точно това,което търсиш иначе ако вземеш 2рата кола от автокъщата става , все едно си в БГ ...
Докато бях а Германия се бях посближил с доста българи-търговци на коли и много добре видях какви какви коли купуват.

- специално тези които познавам , гледат само дали пали колата и ако се смъкне от цената се взима - кво му дреме дали ще изкара 1000км , нали е за продажба .
Друго което адски ме дразни е че почти винаги сменят/източват акумулатора - бахти търговеца - продава кола , която не пали :kuku:
А номера с източването на бензина до последната капка и после да се чудиш дали ще стигнеш до бензиностанцията ...
има и съвестни търговци на коли, не искам да поставям всички под един знаменател.

И аз така ...

ПС:много си хваля колата а почти нищо не разбирам от механика и ще вземе нещо така да ме избомби , че ще ме е срам да си прочета постовете после :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата