Ленд Крузър 100

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Ленд Крузър 100

Мнение от hell's angel » 30 Мар 2011, 1:56

Замислил съм, да си заприходя една тойота Ленд Крузър 100 от набор 98-02.
Решил съм да я карам като полу-паркетник и ...малко ми е търсене щото такова досега не съм карал.
Спрял съм се на моторетка 4,2 дизел с автомат....та всякакви мнения са добре дошли :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Ленд Крузър 100

Мнение от Bavarcho » 30 Мар 2011, 9:32

С едни хубави гуми понятието паркетник хич не ми приляга.
4.2 дизела е доста здрав мотор :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Мар 2011, 9:51

И защо на него си спрял а не на нещо по компактно?
Като вид ми харесва но всичко останало ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 30 Мар 2011, 14:23

Презумцията е да събира голяма тайфа с много багаж...и ако кривне от асфалта да не го мисля особено.
Едва ли ще се практикува некъв груб оффроуд, за това писах полу паркетник.
Кое не и е наред на джипката?
Ако търсeх външен вид, дали немаше да се метна на X5 ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Търся си златната среда м/у съвременните пластмасови псевдо джипки и дъртите здрави железа :roll:
Последна промяна hell's angel на 30 Мар 2011, 14:40, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 30 Мар 2011, 14:38

Автомата е с 4 скорости и е доста бавен, но е изключително здрав. След 2003 година вече е 5-скорости и е по-добре, но е по-чуплив, ако думата чуплив изобщо може да се употреби за тази кола. От този джип не търси голям вървеж. Обаче е много удобен и вози хубаво. С ръчни скорости върви повече.

Двигателя е железен, от старото поколение дизели, редови шестак с турбо. Разход 10-11 нафта извънградско с нормално каране до 120.

Тия с повечето екстри имат въздушно окачване с ниворегулиране и имат едни акумулатори на налягането, които изпускат с времето. Последно струваха 700долара за двата и държат около 200 000км.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 30 Мар 2011, 15:29

msi200 написа:Тия с повечето екстри имат въздушно окачване с ниворегулиране и имат едни акумулатори на налягането, които изпускат с времето. Последно струваха 700долара за двата и държат около 200 000км.

Мерси за включването msi,

Тоя тип окачване има ли шанс да стане причина за сериозни притеснения...в смисъл здраво ли е, да не е някоя лиготия която да иска постоянна поддръжка и внимание? Искам да го карам тоя джип и да сведа вариянта "първо правя после карам" до минимум :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 30 Мар 2011, 16:57

Шефа ми има точно такъв 4.2 дизел, с 5-степенен автомат, регулиращо се въздушно окачване и много, ама много есктри като кожа с подгрев, навигация с камера за задно виждане и др.(щото е 2006 год.). Ти явно си се насочил към по-старите, но бъди сигурен, че това е много здрава машина, която няма да те предаде. Има много място, както отпред (има около 40-50 см. разстояние между двете седалки, без майтап), така и отдаз, а за товаренето сме качвали 3 кубика дърва за камината със спусната задна седалка естествено. Вървежа и разхода са прилични без да очакваш чудеса и от двете. Чувал съм, че има и добри офф-роуд възможности, ама не сме го пробвали още :mhihi: Много добре си се ориентирал според мен. Успех!!!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Мар 2011, 21:42

Бате, зимай я тая: http://www.youtube.com/watch?v=c-QfG6hw ... ure=fvwrel

Ако не ше ти я плата (бартерче нещо за комбито ) :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 31 Мар 2011, 0:16

hell's angel написа:Мерси за включването msi,

Тоя тип окачване има ли шанс да стане причина за сериозни притеснения...в смисъл здраво ли е, да не е някоя лиготия която да иска постоянна поддръжка и внимание? Искам да го карам тоя джип и да сведа вариянта "първо правя после карам" до минимум :mhihi:

Ми гледай сега... по принцип е много здрава, ама си е стара кола. Тук зависи предишния собственик какво и е причинил. Проблемът с тези джипове е, че много често се ползват по предназначение и са захабени - иначе що да не си вземе човек Х5 или МЛ.

Ако всичко и е наред като я купуваш, няма да имаш ядове и ще усетиш откъде идва имиджа на Тойота.

Отпред е на носачи(независимо окачване), отзад е цял мост с тези хидравлични акумулатори. Просто внимавай при огледа. Имай предвид, че това е скъп модел и поддръжката му е скъпа - наследникът му е 150 хиляди лева в магазина. Примерно маслото е 10 литра, гумите са скъпички и т.н.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 31 Мар 2011, 22:26

msi200 написа:Автомата е с 4 скорости и е доста бавен, но е изключително здрав. След 2003 година вече е 5-скорости и е по-добре, но е по-чуплив, ако думата чуплив изобщо може да се употреби за тази кола. От този джип не търси голям вървеж. Обаче е много удобен и вози хубаво. С ръчни скорости върви повече.

Двигателя е железен, от старото поколение дизели, редови шестак с турбо. Разход 10-11 нафта извънградско с нормално каране до 120.

Тия с повечето екстри имат въздушно окачване с ниворегулиране и имат едни акумулатори на налягането, които изпускат с времето. Последно струваха 700долара за двата и държат около 200 000км.

Много точно казано колега, всичко е така както си описал, само можем да прибавим, че 100-цата хич не е паркетник, тоест :arrow: шаси, два цели моста, 4х4 фул тайм, двигателя е от старато поколение и може да върви със всякакви мазнотий, дето приличат на нафта :lol: Джипката е много хубава, здрава и "почти" без конкуренция, но това е друга тема, вземай няма да сбъркаш :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Назад към Извън Темата