за актовете и плащането им
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
за актовете и плащането им
Колеги имам няколко въпроса -
изтече ми наказанието от 6 месеца без книжка и дойде момента за разплащане с кат и разправията да си взема сумпс.
днес бях в кат (чаках си 2 часа и кусур като пич) дойде моя ред и лелката на гишето ми каза че ще трябва да заплатя актовете за последните 2 години,но пък ми отбеляза на чаршафа за последните 3 години
и
1. сега не ми е ясно 2 или 3 (а разликата не е малка)
2. също така не ми е ясно дали се плаща за цялата година или от месеца който е в момента
трябва да платя примерно от април 2008 до сега или от януари 2008 до сега???
3.обжалвах един акт който 100% отпада,но в кат ми казаха днес че решението може да се забави и 2 години
и ме посъветва да отида в съда да си намеря решението.
4.какви документи трябва да нося за психотеста - спомням си че ми казаха за решението с което ми взимат книжката,но дали има друго?
изтече ми наказанието от 6 месеца без книжка и дойде момента за разплащане с кат и разправията да си взема сумпс.
днес бях в кат (чаках си 2 часа и кусур като пич) дойде моя ред и лелката на гишето ми каза че ще трябва да заплатя актовете за последните 2 години,но пък ми отбеляза на чаршафа за последните 3 години
и
1. сега не ми е ясно 2 или 3 (а разликата не е малка)
2. също така не ми е ясно дали се плаща за цялата година или от месеца който е в момента
трябва да платя примерно от април 2008 до сега или от януари 2008 до сега???
3.обжалвах един акт който 100% отпада,но в кат ми казаха днес че решението може да се забави и 2 години

и ме посъветва да отида в съда да си намеря решението.
4.какви документи трябва да нося за психотеста - спомням си че ми казаха за решението с което ми взимат книжката,но дали има друго?
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Re: за актовете и плащането им
може би в тази тема ще получиш отговорите си
viewtopic.php?f=1&t=181272&start=1005
viewtopic.php?f=1&t=181272&start=1005

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Добре де нали го бяха махнали това за 2 те години давност ? А явно е валидно както казва колега ? И ако е валидно и 2 години не ми е връчено наказателно постановление и не съм си плащал акта и не трябва да го плащам само ,а дали си важи наказание ? Защото имам един такъв дето вече 2 години не съм го плащал , защото е за превишена и няма да имам книжка 2 месеца ?
I'm slowly drifting

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
вчера четох по въпроса с давноста
2 години е давноста на актовете,но срока може да е прекъсван от еди кво си(това не го разбрах) и абсолютната давност е 3 години, демек след 3-та година със сигурност няма нужда да се плаща, обаче те си седят като задължение и ако решиш доброволно може да ги платиш (ако те хапат калинките
) иначе никой неможе да те задължи
2 години е давноста на актовете,но срока може да е прекъсван от еди кво си(това не го разбрах) и абсолютната давност е 3 години, демек след 3-та година със сигурност няма нужда да се плаща, обаче те си седят като задължение и ако решиш доброволно може да ги платиш (ако те хапат калинките

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
Точно през това минавам и аз сега.
Предполагам в другата тема си прочел за какво става на въпрос.
Като цяло, ако не си получавал покана/известие от КАТ за доброволно събиране на глоби, значи че давността ти не е прекъсвана, тоест е 2 години.
В противен случай е 3.
Хубаво е да се консултираш с някой преди това и проучиш въпроса колкото се може по-добре, за да няма "СИСТЕМАТА КАЗВА НЕ"
Предполагам в другата тема си прочел за какво става на въпрос.
Като цяло, ако не си получавал покана/известие от КАТ за доброволно събиране на глоби, значи че давността ти не е прекъсвана, тоест е 2 години.
В противен случай е 3.
Хубаво е да се консултираш с някой преди това и проучиш въпроса колкото се може по-добре, за да няма "СИСТЕМАТА КАЗВА НЕ"

virtue and tranquillity
5 мнения
• Страница 1 от 1