Kaкъв рутер да си взема
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Kaкъв рутер да си взема
и аз така си мислех - ТР линк става, няма да има разлика
обаче нещата се оказаха различни, ако го ползваш за обикновено разпръскване на интернет може би е добре, но аз бях задал някакви настройки за Forwarding на два порта и всяка седмица ми се налагаше да го рестартирам и въвеждам всички настройки отново. Добре, че реших все пак да пробвам и друга по-известна марка... вече повече от половин година не съм го пипал. Нито спирането на тока му пречи, нито бъзиците на интернет доставчика - бачка без проблеми.

обаче нещата се оказаха различни, ако го ползваш за обикновено разпръскване на интернет може би е добре, но аз бях задал някакви настройки за Forwarding на два порта и всяка седмица ми се налагаше да го рестартирам и въвеждам всички настройки отново. Добре, че реших все пак да пробвам и друга по-известна марка... вече повече от половин година не съм го пипал. Нито спирането на тока му пречи, нито бъзиците на интернет доставчика - бачка без проблеми.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Аз съм с TP-link "N" стандарта и за парите си (59лв.) бачка супер. Два лаптопа и плейстейшън 3 в режим на игра онлайн си бачкат без проблеми.
Пари за по-кисела марка вече не бих дал.
Пари за по-кисела марка вече не бих дал.
ms написа:Емо, тоя рутер дето ползва колегата го ползвам и аз- правеше ми подобни номера преди да му сложа последният софт...
Колега, ако само това забиване ти е проблем пробвай първо да му обновиш Firmware, сега съм с Version: V2.07... само няма да се плашиш, че е от 2008г.- по-нова НЯМА![]()
винаги остава вариант да си купиш нов- 5 човека ще ти предложат 7 модела минимум...
Колега прав си, че ще ми предложи всеки това, от което е доволен и още повече ще се объркам, за което благодаря на всики Колеги отзвали се, а и затова попитах конкретно между linksys wrt54gl и linksys Е1000.
А това за софтуера е добра идея да пробвам първо така, ама честно да ти кажа много не разбирам това как става, дали знаеш някъде където мога да го дам да го направят?
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Имаше и други теми.
Ако искате рутер, който "не забива" - Buffalo.
Скъпи са, но има защо.
Навремето като купувах моя, трябваше да избирам между евтин 802.11n и Buffalo 802.11g.
Еми след като всички клиенти/познати се бяха вслушали в съвета ми, трябваше и аз да го направя
И не съжалявам.
Buffalo-то след години ще си забравил даже къде из къщи си му намерил място. А ако решиш да си играеш с настройките, ще се окаже, че си си забравил паролата след толкова време
За толкова години не съм чувал за нито 1 забил. Нито моя, нито на някой от по-близките ми познати. Даже направо ми е странно, хората като се оплакват от такива проблеми
Скъпи са, но има защо.
Навремето като купувах моя, трябваше да избирам между евтин 802.11n и Buffalo 802.11g.
Еми след като всички клиенти/познати се бяха вслушали в съвета ми, трябваше и аз да го направя

И не съжалявам.
Buffalo-то след години ще си забравил даже къде из къщи си му намерил място. А ако решиш да си играеш с настройките, ще се окаже, че си си забравил паролата след толкова време

За толкова години не съм чувал за нито 1 забил. Нито моя, нито на някой от по-близките ми познати. Даже направо ми е странно, хората като се оплакват от такива проблеми
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
netgear са доста сериозни също.
тия linksux не знам какво толкова ги харесват всички. калпави са малко повече от колкото са грозни (а те са бая грозни).
тия linksux не знам какво толкова ги харесват всички. калпави са малко повече от колкото са грозни (а те са бая грозни).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
KoolyO написа:Имаше и други теми.
Скъпи са, но има защо.
Еми след като всички клиенти/познати се бяха вслушали в съвета ми, трябваше и аз да го направя![]()
И не съжалявам.
Подкрепям напълно!Buffalo е супер рутер и си струва парите!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Zagy написа:bam-bam написа:Като стана дума за междупишие .. има ли начин да се увеличи силата на пишката на ПЦто ?
Гледам продават отделни антени, които може да си завиеш на пишката и да махнеш нейната и уж било действало .. ама дали ?
Може - аз съм си правил експерименти със всякакви простотии. Най-ефективно се оказа надлъжната половинка от едно кенче от бира или кола зад "пишката" - увеличава силата на приемания сигнал с 30-40%. Не се бъзикам - пробвайте.
А като сложиш тая "пишка" в алуминиева тава ще видиш на половин град мрежите-сериозно пиша!
като чуя тп-линк и настръхвам, купих 3 накуп и 3-те ги хвърлих, яко забиват,
сега съм с http://www.multirama.bg/product/899/bez ... t160n.html и е перфект
сега съм с http://www.multirama.bg/product/899/bez ... t160n.html и е перфект
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
И аз да се включа... тъй като съм със оптика във 2-та офиса ще ъпгрейдвам машините със 1000Mb карти, големия проблем който срещам при всички рутери е връзката м/у WAN/LAN. Немога да намеря такъв който да си докарва скоростта (пр. linksys wrt54gl max download през WAN ~5MB/s а 100Mb може да достигне само LAN/LAN)
Все пак искам да си докарвам близка до тая скорост през рутер, вместо да слагам някакви бараки за рутери, които докарват по висока скорост.
Препоръчайте ми някой който все пак Wirelessa да е N и ако може да говорите със цифри за постигнатите скорости м/у WAN/LAN.
Все пак искам да си докарвам близка до тая скорост през рутер, вместо да слагам някакви бараки за рутери, които докарват по висока скорост.
Препоръчайте ми някой който все пак Wirelessa да е N и ако може да говорите със цифри за постигнатите скорости м/у WAN/LAN.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2