Първа регистрация на електромобил в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Първа регистрация на електромобил в България

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2011, 16:19

Закво са ви тия Нисани, тука за тия пари хората правят чудесен Хувър :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Мар 2011, 21:41

plradev написа:Тва няма значение бе пичове. Дали ще инвестираш някой лев в отделен кръг на домашната си инсталация ,за да можеш да си зареждаш колата по-бързо или ще чакаш 10 часа пред контакта на кафеварката ,няма да се налага да ходиш на "токостанции" ,за да заредиш. Бавното зареждане от "нормален контакт" ,който дори е 16А ,а не 25 е недостатък ,но при алтернативата за примерно 2лв/100км мисля,че на първо време ше се преглътне някакси.

ето малко истински числа.
на 16 ампера и 240 в ще отнеме повече от 12 часа за пълно зареждане за тесла ;)
в сащ на 110 в и 12 ампера... 3дни, ма тях не ги мисля особено ;)
интересно, че на по-голям ток е по-ефективно зареждането.

Изображение

Изображение
:mhihi:

http://www.saxton.org/tom_saxton/2010/0 ... rates.html
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 31 Мар 2011, 23:29

Още много ток има да изтече докато дойде момента да гледам колко съм заредил на елетромера,а не на колонката на ОМВ :mhihi: До тогава все си мисля,че технологиите ,ще се развият на достатъчно ниво ,за да стане приемливо и времето за зареждане и пробега след това. На тоя етап електричките са страхотна алтернатива за движение в градски условия за хората които могат да си ги позволят.

2050-та coming soon :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasilmm » 01 Апр 2011, 2:24

А какво по хубаво от любимата марка на ток??? http://www.vbox7.com/play:8ce57a04
При това 0-100км/ч само 3 секунди :bowdown: Тея Е30-ки верно ще се окажат вечни :mhihi:
http://vbox7.com/tag:%D1%80%D0%B5%D0%BD ... 82?&page=1
ако ще е кола да е немска,а не любов френска :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Апр 2011, 21:49

жесток !!!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от power » 11 Апр 2011, 5:24

ETO още едно видео с Е30 електро на минусови температури какво прави! И с подробна информация. Нечовек!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 11 Апр 2011, 9:33

Все ми се струва, че има някаква уловка с тази кола, ако всичко е така както го описва, ми давайте да взимаме по една е30-ка и да му я караме на човека да ни я прави електрическа!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от power » 20 Апр 2011, 4:29

Уловката е, че ако подкараш такова нещо за ежедневка, шефа на бензиностанцията, шефа на сервиза, шефа на фабриката за части и консумативи и ония приятелчета от Близкия изток, отведнъж ще им станеш мнооого несимпатичен!
Някой ще каже ааа ма то няма да има тока ако всички почнат. Напротив, ще има. Нощем, когато заводите и фирмите не работят и ТЕЦ и АЕЦ правят ток на вятъра. Реакторът или котелът да не са копче да ги изключиш или завъртиш на min. :lol: За сутрешния пик след 6h, в Козлодуй подгряват реактора още от 12h през нощта.
А и токът не тежи, можеш да си включваш колата всяка вечер, като GSM-а. И си е наш, българско производство.

Аз си заплюх ей това. 170 коня ми стигат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Апр 2011, 9:19

Аз не знам за какво ви е мощност и ускорение при положение, че в пиковите часове едвам пъплиш с 30 км/ч. И тишината за мен е +. В София средно за да идеш на работа и да се върнеш минаваш около 20км. Тук има и изключения, но масовката е това. Даже има хора които минават по 3км в едната посока за работа с кола. Според мен 150км доволно ще стигат за цяла седмица въртене + пазаруването. За дълги пътувания има влак, автобус, самолет. И се чудя какво го мислите това зараждане толкова? Не е никакъв проблем според мен, ако имаш гараж или си с къща и двор. Пускаш кабела и си зареждаш вечерта.

Те тези електромобили ги има от много отдавна. В Америка ги пускат още 2000г. ама петролните компании успяват да ги спрат. Иначе хората там яко им се кефят, но им ги взимат от лизинговата компания без обяснение, въпреки, че хората им плащат лизингите и са доволни. Имаше цял филм по темата - Who killed the electric car.

Ако искате ще го кача на някой сървър и ще пусна линк тук.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 20 Апр 2011, 12:18

Браво, сега като въведат акциз и на тока и го направят левче за киловат, ще сме много "щастливи" всички :bgflag:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от power » 20 Апр 2011, 22:00

Изображение
Who Killed the Electric Car вече има продължение - Revenge of the Electric Car (Отмъщението на електромобила)
http://www.revengeoftheelectriccar.com/index.html
Изображение
Там са шефовете на Tesla, GM и Renault-Nissan - Elon Musk, Bob Lutz и Carlos Ghosn.
Световна премиера 22 април в New York. Ще се опитаме да го докараме и в България с повече заявки на този линк.

Иначе EV1 още 1996-та беше по-добра от сегашните коли на ток и имаше яко фенове, ама на много хора се набърка в интереса. Ако искат, всичко могат да произведат, не залъгалки с 160 км пробег, така че никой да не ги купи. Не че тогава искаха, просто ги задължиха с един закон в Щатите.
Изображение
Изображение

Тук в движение.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Апр 2011, 1:46

клиентите убиха електрическата кола, не компаниите.
това че 100 човека са искали да си купят такава кошница, не значи че огромна компания като ГМ трябва да работи на загуба заради тях (тя така или иначе работи на загуба :) ма тва е друга тема).

дори и в момента ги произвеждат на загуба, а преди 10 години е било плачевна ситуацията.
в щатите от декември до сега има продадени ~500 нисан лийф и ~1500 шеви волт.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Апр 2011, 8:10

някак си ми се струва, че щатите далеч не са държавата където може да има успех електрическа кола- то там на 2500 кубика мотор му казват малолитражка в общи линии :mhihi: хората си карат големите кубатури с големият разход- чакай да си купи няк'ва въшка...
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата