Знаци хранилки по пътищата - made in bg
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Знаци хранилки по пътищата - made in bg
аз все още не съм гледал репортажа, но знам че е пълно с малоумни знаци
Чудя се къде трябва да се оплача от явните "хранилки" , че да се промени нещо
Светът се променя, колите също, нормално е един завой който си го вземал преди 20г. безопасно с 40км/ч сега да го вземаш с поне 50 (не повече, че пак ще ме обвинят в нещо)
Чудя се къде трябва да се оплача от явните "хранилки" , че да се промени нещо
Светът се променя, колите също, нормално е един завой който си го вземал преди 20г. безопасно с 40км/ч сега да го вземаш с поне 50 (не повече, че пак ще ме обвинят в нещо)

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
© написа:...
не е съвсем така... че знаците са мислени преди мнооого години е ясно, че 50км/ч не са нищо за колите днес е ясно...
обаче знаците се слагат според най-скапаните коли- един завой с Е90 на мокро може да го вземеш и със 100+км/ч при положение, че имаш 50 кила електроника (минимум), но в същите условия бай Иван с жигулата ще изхвърчи от пътя и ще се размаже- затова там знака е 40... проблем са най-вече знаците които са сложени не с цел безопасност, а точно за хранилки- всички знаем такива... а и много обичат след ремонт на пътя знак 40 да седи поне още 5-6 годинки там "случайно"... особено извън града където няма кръстовища с километри и се оказва, че 3км. след знака дето си забравил, че изобщо си го видял има патрулка с радар и ти казват "карате с 50лв. в час"

за това си прав, но има знаци за които и за бай Иван няма никаква опасност да вземе завоя с 50км/ч и пак си е 40
кой нормален човек кара с 40 на завой който по принцип е възможно да се вземе със 140.
Застават след него в храстите (някой път ще ги снимам колко интересно се крият)
и всяка втора кола, която не знае че са там е глобена
Първият път като ме спряха си казах - няма страшно, 60км/ч е ограничението ...а то 40 и глобата естествено скача
Имам чувството, че повечето знаци са правени за предишният закон с леките глоби, където трябваше да е 40 за да се кара със 60
Е тези от Луковит нямат равни по наглост
кой нормален човек кара с 40 на завой който по принцип е възможно да се вземе със 140.
Застават след него в храстите (някой път ще ги снимам колко интересно се крият)

Първият път като ме спряха си казах - няма страшно, 60км/ч е ограничението ...а то 40 и глобата естествено скача
Имам чувството, че повечето знаци са правени за предишният закон с леките глоби, където трябваше да е 40 за да се кара със 60
Е тези от Луковит нямат равни по наглост

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Сега го гледах... това е ебаси простотията... няма ли някой изгорял там да се хване и да осъди държавата...
Si non confectus, non reficiat.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
изгорели много, ама едва ли някой ще се хване да съди... освен ако някой местен не се нареди доброволно да му пишат един акт и после да ходи да ги съди...
И мен са ме спирали там.Изпреварих един камион на двулентовия еднопосочен път точно след площадчето в Луковит, посока София.Там има знак забранено изпреварването.Слава Богу се разминах без акт или фиш.Признах си грешката, извиних се, помолих ги да се разберем на място.Те казаха, че имаме "публика".Аз отидох до колата, взех 40лв, дадох им ги тайничко и всички останаха доволни.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2