Въпроче
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Въпроче
bum_bum написа:Купувал съм си е30-ка "уникат за ценители" от форума и знам за какво говоря.
А откакто съм модератор в е36 и виждам кви неща като датчици и накладки се купуват на старо и смяната на масло е "гъзария" просто няма вариант да си взема нещо от тук.
Знам за много читави, но хората си траят и те не се продават.
Е то че всеки си пише "уникат само за съфорумци" си е друга тема...
Че доста хора ги поддържат колите доста зле е едно, но 70% от италиянките не ги поддържат изобщо

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Без никаква първоначална вноска?
Това означава ли, че нямаш никакви пари? И тепърва ще ги събираш/изкарваш... Забрави да ти даде някой така кола... Който и да е, било автокъща, било частно лице... Да не говорим, че при изплащане на лизинг не един и двама плакаха, че не могат да си приберат парите после... Поне за три конкретни случаи се сещам тук, и то хора от форума... Да ти представя гледната точка на продавача, за да разбереш защо избягват да го правят /или поне не е разумно, аз никога не бих си продала кола така/. Представи си - дава си собственика колата струваща да речем 6 000 лева, купувача плаща 1000 пъвоначално и после договорка по 300 лева на месец /всичко оформено с документи и пр./... Успява два месеца да внесе вноските, но после закъсва финансово и не смогва... Какво прави продавача. Взима си колата обратно, без да връща изплатените пари, но... колата е съсипана, карана като за последно, надрана и пр... и за да я продаде отново трябва да вложи за ремонти много повече от тия 1600 лева, който е получил... Говоря съвсем примерно... Не че не знам и точно такъв случай...Така че варианта ти е или събираш цялата сума, и купуваш такава кола, за която имаш кеш пари или се обръщаш към Банка/Лизингова къща, те изплащат на Продавача цялата сума и после ти изплащаш вноските на тях... Да ти кажа в момента и те доста друдно отпускат кредити за коли... Паркингите им са пълни с иззети коли с неплащани вноски...които пак трудно продават или на много под реалната цена... Само за да ги "развържат"...
А и си предцени добре възможностите, какви пари можеш да отделяш на месец само за вноска по кола...

А и си предцени добре възможностите, какви пари можеш да отделяш на месец само за вноска по кола...

Последна промяна Apassionata на 31 Май 2011, 13:13, променена общо 1 път
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Bavarcho написа:...Истината е че хубавите коли са скъпи! ...
Вярно си е... макар да се срещат хем хубави, хем евтини, ама това е рядко и ако собственика е на зор за парите...
Лошото е, че СКЪПА кола много, ама МНОГО рядко означава и ХУБАВА

ПС: много ме кефят обявите с "Уникат", "Перфектна", "Всички екстри"

ПС2: На лизинг може да се вземе- ако изкара 2/3 от исканата цена и се говори за срок от 1-2 месеца за остатъка ще успее да си намери... Но без начална вноска (2-300лв. не ги броим изобщо) е абсурд...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:To в някои случаи е по-добре да не бараш

Относно продажбата на кола на лизинг, аз лично повече никога не бих продал така

Моя опит показва, че няма начин да накараш новия собственик да ти даде парите ако в един момент реши да не плаща

Не си му я прехвърляш докато не даде парите и какво от това, той прави нарушения тебе те викат в КАТ, плащаш данъци за кола която си продал, ма пари не си видял

Извода е парите в ръка и всичко е наред.
А за уникатите преди няколко дена се разбрах с един колега да гледам една Е46ца на бартер с доплащане иииии
нема такъв кенеф просто

Върнал я на 130к км. и вика бате не е пипана така си дойде от италия, айде от вън колата е добре, ма вътре много по захабена от 15 годишната ми Е36ца която е 211к на таблото, лоста на скоростите като тръгнеш да включваш задна и направо може да си направиш синка на крака

Таблото протрито от миене, явно им е слабо място на Е46 и доста силно личи захабяването в областта на радиото и климатроника

На всичкото от горе няма регистрация и никакви табели, съответно неможе да се пробва

Благодаря много за информацията! Най-вероятно или ще взема от приятел назаем или ще изчакам още някой друг месец, което е по-малко вероятно
. Доста от нещата, които изтъкнахте като причина за кола на лизинг от лично лице не ми бяха минали през ума, но ето на ... вече знам
. Между другото видях коментар, където пише, че е възможно и да не мога да смогна на самото изплащане по колата и искам да кажа, че съм си направил сметката и знам за какво става въпрос.
Сега говорих с един приятел и ми каза, че може да ми намери 320 и 325 95-98 година точно каквито аз търся за 3500- 4000 лв и то много читави. Човека се занимава с тирове и коли и знае за какво става въпрос и на всичкото отгоре каза, че и на него могат да му направят отстъпка, за което съм много щастлив... ще видим довечера каза, че ако има нещо ще ми звънне да идим на кафе и да видя колата/колите
. Няма да е копувам веднага, но просто както аз така и вие знаете, че като тръгнеш да копуваш кола е хубаво да тръгнеш да огледаш 1 месец някъде, а не да видиш първото БМВ и хоп ...
Ако има нещо интересно веднага ще ви се похваля :Р

Сега говорих с един приятел и ми каза, че може да ми намери 320 и 325 95-98 година точно каквито аз търся за 3500- 4000 лв и то много читави. Човека се занимава с тирове и коли и знае за какво става въпрос и на всичкото отгоре каза, че и на него могат да му направят отстъпка, за което съм много щастлив... ще видим довечера каза, че ако има нещо ще ми звънне да идим на кафе и да видя колата/колите

Ако има нещо интересно веднага ще ви се похваля :Р
И забравих да кажа още нещо.... НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ ТУРИНГА Е ГРОЗЕН! Просто ми се кара седанче... все пак съм 20 годишно хлапе и не ми хареса просто ... не и сега... по нататък живот и здраве като стана семеен може и да минем на ТУРИНГ, но както и да е ... вече се изхвърлихме далеч в бъдещето xD
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2