Въпроче

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Въпроче

Мнение от Bavarcho » 31 Май 2011, 13:00

bum_bum написа:Купувал съм си е30-ка "уникат за ценители" от форума и знам за какво говоря.
А откакто съм модератор в е36 и виждам кви неща като датчици и накладки се купуват на старо и смяната на масло е "гъзария" просто няма вариант да си взема нещо от тук.
Знам за много читави, но хората си траят и те не се продават.

Е то че всеки си пише "уникат само за съфорумци" си е друга тема...
Че доста хора ги поддържат колите доста зле е едно, но 70% от италиянките не ги поддържат изобщо :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Май 2011, 13:02

To в някои случаи е по-добре да не бараш :mhihi:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 31 Май 2011, 13:06

Без никаква първоначална вноска? :shock: :roll: Това означава ли, че нямаш никакви пари? И тепърва ще ги събираш/изкарваш... Забрави да ти даде някой така кола... Който и да е, било автокъща, било частно лице... Да не говорим, че при изплащане на лизинг не един и двама плакаха, че не могат да си приберат парите после... Поне за три конкретни случаи се сещам тук, и то хора от форума... Да ти представя гледната точка на продавача, за да разбереш защо избягват да го правят /или поне не е разумно, аз никога не бих си продала кола така/. Представи си - дава си собственика колата струваща да речем 6 000 лева, купувача плаща 1000 пъвоначално и после договорка по 300 лева на месец /всичко оформено с документи и пр./... Успява два месеца да внесе вноските, но после закъсва финансово и не смогва... Какво прави продавача. Взима си колата обратно, без да връща изплатените пари, но... колата е съсипана, карана като за последно, надрана и пр... и за да я продаде отново трябва да вложи за ремонти много повече от тия 1600 лева, който е получил... Говоря съвсем примерно... Не че не знам и точно такъв случай...Така че варианта ти е или събираш цялата сума, и купуваш такава кола, за която имаш кеш пари или се обръщаш към Банка/Лизингова къща, те изплащат на Продавача цялата сума и после ти изплащаш вноските на тях... Да ти кажа в момента и те доста друдно отпускат кредити за коли... Паркингите им са пълни с иззети коли с неплащани вноски...които пак трудно продават или на много под реалната цена... Само за да ги "развържат"...
А и си предцени добре възможностите, какви пари можеш да отделяш на месец само за вноска по кола... :idea:
Последна промяна Apassionata на 31 Май 2011, 13:13, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Май 2011, 13:10

Bavarcho написа:...Истината е че хубавите коли са скъпи! ...

Вярно си е... макар да се срещат хем хубави, хем евтини, ама това е рядко и ако собственика е на зор за парите...

Лошото е, че СКЪПА кола много, ама МНОГО рядко означава и ХУБАВА :roll:

ПС: много ме кефят обявите с "Уникат", "Перфектна", "Всички екстри" :mhihi: :mhihi: :mhihi: такива ги пропускам директно... макар понякога наистина да се продават коли дето са "уникат"-и- уникални кочини на ужасно високи цени...

ПС2: На лизинг може да се вземе- ако изкара 2/3 от исканата цена и се говори за срок от 1-2 месеца за остатъка ще успее да си намери... Но без начална вноска (2-300лв. не ги броим изобщо) е абсурд...
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Май 2011, 13:18

bum_bum написа:To в някои случаи е по-добре да не бараш :mhihi:

:yes: :mhihi:
Относно продажбата на кола на лизинг, аз лично повече никога не бих продал така :!:
Моя опит показва, че няма начин да накараш новия собственик да ти даде парите ако в един момент реши да не плаща :ranting:
Не си му я прехвърляш докато не даде парите и какво от това, той прави нарушения тебе те викат в КАТ, плащаш данъци за кола която си продал, ма пари не си видял :kuku:
Извода е парите в ръка и всичко е наред.

А за уникатите преди няколко дена се разбрах с един колега да гледам една Е46ца на бартер с доплащане иииии
нема такъв кенеф просто :ranting:
Върнал я на 130к км. и вика бате не е пипана така си дойде от италия, айде от вън колата е добре, ма вътре много по захабена от 15 годишната ми Е36ца която е 211к на таблото, лоста на скоростите като тръгнеш да включваш задна и направо може да си направиш синка на крака :shock:
Таблото протрито от миене, явно им е слабо място на Е46 и доста силно личи захабяването в областта на радиото и климатроника :shock: просто някакъв ужас :censored:
На всичкото от горе няма регистрация и никакви табели, съответно неможе да се пробва :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 5aBaPu_0\ » 31 Май 2011, 15:34

Благодаря много за информацията! Най-вероятно или ще взема от приятел назаем или ще изчакам още някой друг месец, което е по-малко вероятно :D. Доста от нещата, които изтъкнахте като причина за кола на лизинг от лично лице не ми бяха минали през ума, но ето на ... вече знам :D. Между другото видях коментар, където пише, че е възможно и да не мога да смогна на самото изплащане по колата и искам да кажа, че съм си направил сметката и знам за какво става въпрос.
Сега говорих с един приятел и ми каза, че може да ми намери 320 и 325 95-98 година точно каквито аз търся за 3500- 4000 лв и то много читави. Човека се занимава с тирове и коли и знае за какво става въпрос и на всичкото отгоре каза, че и на него могат да му направят отстъпка, за което съм много щастлив... ще видим довечера каза, че ако има нещо ще ми звънне да идим на кафе и да видя колата/колите :). Няма да е копувам веднага, но просто както аз така и вие знаете, че като тръгнеш да копуваш кола е хубаво да тръгнеш да огледаш 1 месец някъде, а не да видиш първото БМВ и хоп ... :)

Ако има нещо интересно веднага ще ви се похваля :Р

Потребител
Аватар

Мнение от 5aBaPu_0\ » 31 Май 2011, 15:39

И забравих да кажа още нещо.... НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ ТУРИНГА Е ГРОЗЕН! Просто ми се кара седанче... все пак съм 20 годишно хлапе и не ми хареса просто ... не и сега... по нататък живот и здраве като стана семеен може и да минем на ТУРИНГ, но както и да е ... вече се изхвърлихме далеч в бъдещето xD

Предишна

Назад към Извън Темата