Червен светофар, акт, фиш и т.н.
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
Така преди малко ми се случи следното - на един светофар завих надясно според куките на червено , според мен не. Оня вика аз видях и т.н и т.н. Другия вика да не ти пиша акт и да ти земат 10 точки само фиш и 50 лв. Той не се оспорвал, а акт за 50лв. оспорва ли се и ако се оспорва как да докажа че не съм минал на червено да знам ако пак ми се случи. Ако не си платя фиша за 50лв. ще ме търсят ли от НАП и има ли давност тоя фиш (помня нещо за две години давност или нещо такова, въпроса е принципен не съм за 50лв., глобявали са ме като съм виновен и си плащам) Тия имам чувството че събират пари за изборите , много познати последните дни ги глобиха.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
До 50 лв дали акт или фиш без значение не се оспорва. Аз не бих го платил и не мисля, че някой ще те търси за него. Имаше там нещо ,че неплатен до незнам колко време ставал на акт ама къв акт без да са описани там основните му атрибути не знам.. Не ми се вярва.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Червен светофар, акт, фиш и т.н.
Колега, искали са да ги почерпиш, затова са те спрели. Един приятел така го изгърбиха преди две седмици. Не си бил достатъчно настоятелен, а те не са си искали почерпката достатъчно явно и се е стигнало до фиша. Според мен по-добре го плати, за да нямаш ядове в бъдеще!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
а я дефинирай какво значи "според куките на червено , според мен не" .... нали знаеш че по закон минаване на червено е дори "навлизане в кръстовището на жълт светофар" и ся всички знаем за алинеята дето ти дава право да преминеш ако не можеш да спреш безопастно.
Питам защото мислех направо да пускам тема точно за минаването на червено. На ден карам по минимум 2ч и статистиката ми е че виждам средно по 10-15 коли да минават на червено. Даже вече като светне зелено и не тръгвам... чакам си профилактично да се минат камикадзетата които в отчаян опит да преминат през кръстовището влизат с по 60-70 на чисто червено.....
Питам защото мислех направо да пускам тема точно за минаването на червено. На ден карам по минимум 2ч и статистиката ми е че виждам средно по 10-15 коли да минават на червено. Даже вече като светне зелено и не тръгвам... чакам си профилактично да се минат камикадзетата които в отчаян опит да преминат през кръстовището влизат с по 60-70 на чисто червено.....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е то на всяка смяна на светофар без брояч има голяма вероятност някой да мине на жълто.. там вече въпрос на късмет.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Не го плащай фиша. А ако искат да ти пишат акт- синия талон си го забравил в къщи и те така, пишат, минава давност и ти дреме. Аз имам такива няколко акта и вече минаха давност- талончето си е в мене и си свиркам. Спонсор на куките нема да стана никога! 

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Аз така не платих една глоба и след 1 година отидох в кат да я платя и те казаха нямате задължения 

Акт с фиша има голям шанс директно в НАП да го пратят (поне така се говореше), нека пишат в акта ти си пиши възраженията и почти сигурно ще се откажат да пишат особенно ако не са прави и те работят.
Най-добре си плати фиша в срок.
ЗДвП
Чл. 186
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от
2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от
2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на
издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране
на публичния изпълнител.
ЗДвП
Чл. 186
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от
2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от
2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на
издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране
на публичния изпълнител.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
kliuna написа: акт за 50лв. оспорва ли се и ако се оспорва как да докажа че не съм минал на червено да знам ако пак ми се случи.
Що да не може да се оспорва, никъде не е писано, че не може, за разлика от наказателно постановление с глоба 50 лева, което не подлежи на обжалване. Преди това имаш прево да напишеш възражения по акта, в които писмено да изложиш своята гледна точка кое как е станало и административно-наказващият орган решава кой е крив и кой прав, негова е задачата да изясни спорните обстоятелства около нарушението.
Никой не мое ма връне на селу!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Такааа, ся аз да ви кажа моя опит... Първоначално веднага тичах в Банката да плащам фишове и голямо щастие, че не е акт
Давала съм и рушвети на тия от Паркинги и гаражи да не пишат акт, а фиш
...В момента обаче имам поне два неплатени фиша за по 20 лева, единия от минимум от 2 години... от декември 2010г. имам и един за 50 лева/тука вече беше наистана щастие щот оставах без книжка при акт- за скорост
/, който също не платих... Нещо ми беше писнало да плащам за всичко като поп... и баам в жабката, колекция
, пък да видим... дали, как, кога и наистина ли ще стане постановление, щото имах някви подозрение и коментари на приятели че няма такова нещо
... Знам, че се бавят с обработките в КАТ, не съм сигурна и колко е вярна он-лайн справката за невръчени постановления, но до момента нямам такова! Скоро ги изхвърлих фишовете... Някой ден ако цъфнат ок, ще се плащат и ще се взимат точки, поела съм си риска, но и друг да ми напишат сега, пак няям намерение да го плащам
Между другото скоро пак в Паркингите
засякох един бивш колега, работи там, и го попитах ... Каза ми, че почти сигурно е че фишовете не стават актове и потъват някакси... Няям идея защо, но ако е така ще се възползвам
Иначе първия ми акт като нов шофьор беше за минаване на... розово
... точно така - десен завой, крътък интервал на зеленото и там се заложили да лапат... 9 точки и 50 лева беше...
Води се за едно от най-сериозните нарушения, нормално, от това произтичат и най-много катастрофи в града, за това и точките са толкова много... Та в тоя случай, съвет към автора на темата, ако се притесняваш, че като/ако стане акт ще ти вземат толкова много, иди плащай фиша... А с обжалване аз лично не бих се занимавала никога... освет ако не е нещо по-сериозно де...

Иначе първия ми акт като нов шофьор беше за минаване на... розово

абе, това с фишовете не е точно така според мен
в началото беше малко халтава системата
но сега нещата са сериозни
миналия петък накрая на ботевградската магистрала ме спряха, че изпреварвам където вече не може
писаха ми фиш за 20 кинта
питах ги баш по тая система как седят нещата
в софия не могат да им фанат края на тия фишове, но по-малките градове си ги гонят нещата
още повече, че тия бяха от ловешката и казаха, че даже и камера си нямали на тяхна територия и само на фишове разчитат, горките
та, апасионата, чист късмет е, че не са ти излезнали некви актове заради фишовете
макар че може и да са ти нафльоскали некви актове и да те чакат да ти се появи картончето в кат за да ти ги шляпнат
аз така преди време ходих да си изваждам служебна бележка за точките
трябваше ми за застраховател
та там ми казаха, опа имаш невръчени постановления
задържа ми книжката и каза, да се върнеш с разписани постановления.. и така ходих да си ги взема, платя и разпиша
в началото беше малко халтава системата
но сега нещата са сериозни
миналия петък накрая на ботевградската магистрала ме спряха, че изпреварвам където вече не може
писаха ми фиш за 20 кинта
питах ги баш по тая система как седят нещата
в софия не могат да им фанат края на тия фишове, но по-малките градове си ги гонят нещата
още повече, че тия бяха от ловешката и казаха, че даже и камера си нямали на тяхна територия и само на фишове разчитат, горките

та, апасионата, чист късмет е, че не са ти излезнали некви актове заради фишовете
макар че може и да са ти нафльоскали некви актове и да те чакат да ти се появи картончето в кат за да ти ги шляпнат
аз така преди време ходих да си изваждам служебна бележка за точките
трябваше ми за застраховател
та там ми казаха, опа имаш невръчени постановления
задържа ми книжката и каза, да се върнеш с разписани постановления.. и така ходих да си ги взема, платя и разпиша

No bling at the Ring
- mom4eto
- Потребител
-
- Кара: e34 525tds
- Мечтае да кара: m5 e60
Колега , пиши в възражението следващия път "минах през светофара и точно в този момент светна жълто , полицая ме изнудва за пари" ... Това ми го каза адвокатът ми , и го приложих на едно място ... Онези педали скъсаха направо акта и ми хвърлиха документите 

Coulthard написа:БМВ са ненадминати в умението да създават буквално интимна връзка между колата и шофьора (май съм за лекар)
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ма то това е все едно в текстовата част на акта да пише "шофера мина на червено" На кой светофар, кой полицай, какво направи, че ти си решил, че те изнудва, трябва хептен да не са били в час, да се вържат на толкова полосък номер. От такива глупости (полицаят беше пиян, иска ми рушвет и прочие) понякога следват граждански искове, да не говорим, че понякога излизат и съвсем безплатни за ищеца, щото хонорарите за адвокат се покриват от обезщетението, пък и най- малкото разкарването по съдилища не е приятно 
Счита се за влязло в сила наказателно постановление, а не АУАН, който има по- различни реквизити, то само като го погледнеш фишчето и се вижда приликата в текста с НП, най- малкото защото се налага глоба. Та който иска-да не го плаща, на никой не са сложили вилата на врата, ама възниква проблема с отнемането на контролните точки, което доста хора ги плаши повече от глобата, защото накрая остават без книжка.

bum_bum написа:До 50 лв дали акт или фиш без значение не се оспорва. Аз не бих го платил и не мисля, че някой ще те търси за него. Имаше там нещо ,че неплатен до незнам колко време ставал на акт ама къв акт без да са описани там основните му атрибути не знам.. Не ми се вярва.
Счита се за влязло в сила наказателно постановление, а не АУАН, който има по- различни реквизити, то само като го погледнеш фишчето и се вижда приликата в текста с НП, най- малкото защото се налага глоба. Та който иска-да не го плаща, на никой не са сложили вилата на врата, ама възниква проблема с отнемането на контролните точки, което доста хора ги плаши повече от глобата, защото накрая остават без книжка.
Никой не мое ма връне на селу!
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
През 2003 ми вдигнаха колата с паяк и ми написаха фиш за 20лв.
След 7 години ми изпратиха писмо че ги дължа и в 7-дневен срок трябна да ги платя,или ще заведат дело.
Платих си ги като поп.
Изводите са за вас.
След 7 години ми изпратиха писмо че ги дължа и в 7-дневен срок трябна да ги платя,или ще заведат дело.

Платих си ги като поп.
Изводите са за вас.

15 мнения
• Страница 1 от 1