България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Re: България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.

Мнение от The 5th element » 26 Юни 2011, 13:17

С 2 думи бих казал така; сетете се, както се случи от преди 20 години ,до сега ( при положение,че е нямало такава тежка икономическа и световна криза), сетете се колко управници се смениха и всеки до последния ден се опитваше да граби и краде в огромни количества каквото и колкото може,,, сетете се ,че младите момета се опитват да се превърнат все по-млади в к**ва,младите момченца се опитват да се превърнат все по-млади във видни авторитети и след тази картинка ( ако си я представихте и спомнихте),,,,продължавайте да сте оптимисти,,,, :P :P :P :winky:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 27 Юни 2011, 12:43

Аз предлагам всички да се изнасяме и да оставим България на циганите?! Като слушам всеки се оплаква от нещо а никой не казва че ще започне да работи повече, по-рядко да си изхвърля боклуците на улицата, по малко да бие клаксона като откачен за всяко 2 секунди закъснение на предния на светофара... Нека всеки да прави каквото може и ще станат нещата!!

П.С. Това е мнението на един млад (21г) човек.

П.С. И не, родителите ми не са смазани и не се оплакват нон-стоп от живота както някой писа по-нагоре! А им е трудно като на хората навсякъде в тези времена но не са заети само да плюят ами да си вършат работата колкото могат по-добре и с желание-като по този начин хем си помагат сами за да заслужават възнаграждението си, хем помагат на държавата да върви напред!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 27 Юни 2011, 14:01

Да почнем да работим повече- ама за съшите или за по- малко пара, да станем по-добри и търпеливи- що та да ни се качват на главите всякъкви индивиди дето се си повярвали и се мислят за безсмъртни :kuku: ........... Това са изтъркани общи приказки, които всяко хлапе 2ри клас знае. Истината е, че трябва да си опичаме акълите и да не позволяваме да ни лъжат и да ни правят на маймуни- само така може да се промени нещо в близките години. И не на последно място да си знаем цената и да не позвляваме на по тъпи от нас хора да ни командват и да се разпореждат с нас! Комплекс от неща има, който ако се променят в мисленето на голяма част от българите, нещата ще тръгнат в наша полза!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macros » 27 Юни 2011, 15:42

Еми колега то докат не започнеш да бачкаш повече не виждам откъде може да ти се увеличи заплатата- или викаш да ти я увеличат, пък ти после ще почнеш да работиш повече :lol: А и всеки си преценява - ако не ти харесва заплащнето спрямо труда ти-ми прав ти път, намери си по-високо платена работа за по-малко извършена дейност. Това не разбирам - хем всеки втори си плюе яко работата, хем си седи на нея. Ми като правиш нещо с нежелание няма как да станеш наистина добър в него -> няма кой да ти плаща добри пари. Така виждам аз нещата от моята неопитна гледна точка! Само дето тва не е дали си 2ри клас или 20 или 40 годишен, а маниер на мислене :idea:

+тва както казаха няколко пъти в темата, нещата далеч не опират само до тва да земеш вишУ. То е само едно от условията но далеч недостатъчно, трябват още куп други индивидуални качества които никой няма да ти ги развие с даването на заветната диплома. Та според мен и да нямаш висше образование, това не значи че ще си мизерник, както и имането въобще не значи че ще преуспееш...

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 27 Юни 2011, 16:23

Колега, отдавна съм спрял да бачкам за някой. :yes: Стигнал съм до извода, че с чакане на заплата и усърдно бачкане за някой, който евентуално някога ще благоволи да ми вдигне заплатата пари не се изкарват. Точно това имах пред вид в по-горния пост, че няма какво да обвиняваме тоя и оня за това на какво положение сме, като се научим да разчитаме на себе си и сами да си градим живота, тогава ще сме добре. Само с търпение и бачкане не става.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macros » 27 Юни 2011, 18:09

Сега те разбрах :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата