Помощ! Грешно взимане и смятане на точките от КАТ !
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ! Грешно взимане и смятане на точките от КАТ !
Здравейте колеги , моля за съдействие.
Карам от 8-9 години и ...
На кратко катострофирах и ми писаха акт по две точни на стойност 120 лв. при, което ми донесоха преди да изтече срока за да излезне решението полицаите на крака Акта. (беше забавно)
На него обаче пише ,че по няколко члена не съм запознат какво точно значат но ще го напиша.
1.по чл. 183 ал2 т2 предл. от ЗДБП -20.лв
2.по чл. 179 ал.2 във вр.с.Чл.179 ал 1 т.5 предп1 от ЗДВП-100 лв.
....та както и да е и от долу пише по таз наредба N I-1959 на МВР се отнемат -9 точки и остават 16 точки.
да де ама подяволите аз имах преди катастрофаъа 39 точки (до сега не са ми отнемали или ако са отнемали да са 2-3 точки ) ??? След 3 дена ще ходя до кат да си взимам талона и да си платя акта но не знам какво да направя да се оправя с тези точки.
(каква жалба трябва да пиша или пък къде ще ми кажат точките и как да си опратвя тази правда).
Благодаря Ви предварително колеги !
Карам от 8-9 години и ...
На кратко катострофирах и ми писаха акт по две точни на стойност 120 лв. при, което ми донесоха преди да изтече срока за да излезне решението полицаите на крака Акта. (беше забавно)
На него обаче пише ,че по няколко члена не съм запознат какво точно значат но ще го напиша.
....та както и да е и от долу пише по таз наредба N I-1959 на МВР се отнемат -9 точки и остават 16 точки.
да де ама подяволите аз имах преди катастрофаъа 39 точки (до сега не са ми отнемали или ако са отнемали да са 2-3 точки ) ??? След 3 дена ще ходя до кат да си взимам талона и да си платя акта но не знам какво да направя да се оправя с тези точки.
(каква жалба трябва да пиша или пък къде ще ми кажат точките и как да си опратвя тази правда).
Благодаря Ви предварително колеги !
Re: Помощ! Грешно взимане и смятане на точките от КАТ !
Колега, по принцип когато изкараш книжката на 18 год. имаш 27 точки, които след 3 години мисля ставаха 39. именно затова е такава сметка. Ако катастрофата е станала преди изтичане на тези 3 години наистина са ти останали 16 точки. Ако имаш повече от 3 години стаж - ходи да се разправях с тях!
Колега, може да те е снимала някъде някоя камера
В КАТ ще ти кажат най-добре. Лошото е, че когато ходих да си подновявам книжката, имаше доста хора, които вдигаха скандали, че са им объркали точките и са им взели повече 

Не Мы такие, Жизнь такая
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Той кара от 8-9 години, няма как да е взел книжка на 18 преди по-малко от 3 години.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
На мен пък що ми дадоха книжката и талона на 18 години направо с 39 точки? Или това за 27-те точки е закон от последните 4 години?
Иначе по темата - при всички положения авторът да отива в КАТ бързо и да види за какво става дума. КАТ-аджийте не се славят с IQ на инженери от НАСА, и като нищо може да са объркали нещо, което е добрият вариант. Другият /лош/ вариант е да имаш глоби, които не помниш, или пък такива които си мислил че минават само с парична глоба без взимане на точки. Или да имаш някакви глоби без да знаеш - от стационарни камери или радари. Но задължително бягай в КАТ да видиш за какво става дума.

Иначе по темата - при всички положения авторът да отива в КАТ бързо и да види за какво става дума. КАТ-аджийте не се славят с IQ на инженери от НАСА, и като нищо може да са объркали нещо, което е добрият вариант. Другият /лош/ вариант е да имаш глоби, които не помниш, или пък такива които си мислил че минават само с парична глоба без взимане на точки. Или да имаш някакви глоби без да знаеш - от стационарни камери или радари. Но задължително бягай в КАТ да видиш за какво става дума.
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
GANIN написа:Колега, по принцип когато изкараш книжката на 18 год. имаш 27 точки, които след 3 години мисля ставаха 39. именно затова е такава сметка. Ако катастрофата е станала преди изтичане на тези 3 години наистина са ти останали 16 точки. Ако имаш повече от 3 години стаж - ходи да се разправях с тях!
Имам книжка от 1 година и 8 месеца и съм с 39 точки, ако не са ме объркали нещо.
Имаше някакви години дето даваха с първата книжка 27 точки, а в последните доколкото знам са по 39т.
what a helluva ride
GANIN написа:Колега, по принцип когато изкараш книжката на 18 год. имаш 27 точки, които след 3 години мисля ставаха 39. именно затова е такава сметка. Ако катастрофата е станала преди изтичане на тези 3 години наистина са ти останали 16 точки. Ако имаш повече от 3 години стаж - ходи да се разправях с тях!
Абе и така да е, 27 - 9 = 18.
Благодаря първо на модератора за преместването на темата ми.
Второ .... и на всички колеги включили се в темата!!!
Имам книжка он 4-ти 2003-та и би трябвало да съм с 39 точки.
Мисля да пусна една жалба като хода да си плащам акт-а за тези точки към началника там.
Предполагам по закон , че са длъжни да ми разгледат жалбата и каквото стане. Нищо чудно и да ме мислят с 27 точки като преди 3 години ми изгубиха талона и ме накараха нов да вадя!
Ако някой е писал подобна жалба или има бразец (да изглежда по интелегентно все пак) , моля да съдейства! -> Lubomir.Atanasov1@gmail.com (ако имате за пращане нещо)
БЛАГОДАРЯ !
Поздрави.
Л.Атанасов
Второ .... и на всички колеги включили се в темата!!!
Имам книжка он 4-ти 2003-та и би трябвало да съм с 39 точки.
Мисля да пусна една жалба като хода да си плащам акт-а за тези точки към началника там.
Предполагам по закон , че са длъжни да ми разгледат жалбата и каквото стане. Нищо чудно и да ме мислят с 27 точки като преди 3 години ми изгубиха талона и ме накараха нов да вадя!
Ако някой е писал подобна жалба или има бразец (да изглежда по интелегентно все пак) , моля да съдейства! -> Lubomir.Atanasov1@gmail.com (ако имате за пращане нещо)
БЛАГОДАРЯ !
Поздрави.
Л.Атанасов
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
що не провериш първо в кат колко точки имаш изобщо
не съм го правил тоя номер, но ми изглежда логично да ти кажат кога и за какво са ти отнемани... да не се окаже накрая, че сметката им е вярна 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Моята книжка я взех преди 3 години с 27 точки и след 1 година имах 39 ... и правото да карам всичко над 1.6 
Ами запознай се ...
http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt

JohnnyB написа:На него обаче пише ,че по няколко члена не съм запознат какво точно значат но ще го напиша.
Ами запознай се ...

чл. 183 ал2 т2 : нарушава правилата за разположение на пътно превозно средство върху
платното за движение;
2.по чл. 179 ал.2 : Който поради движение
с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини
пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не
съставлява престъпление.
във вр.с.Чл.179 ал 1 т.5 : който не спазва сигналите
на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите
средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване
или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;
-

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
в КАТ-а в който ти е издадена книжката си проверяваш колко точки имаш и ти казват колко и за какво са ти отнети.

ще проверим утре да видим какво е дереджето с тези точки 

13 мнения
• Страница 1 от 1