Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
Модератор: Общи модератори
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
Абе карайте си там каквото си харесвате и тва е, като smg харесва Ауди нека си го кара, какво ни убеждава колко хубави били Аудитата се едно не сме ги карали или не сме ги виждали някога.... най-нормална и безлична кола, която може да ти достави удоволствие колкото един Опел,Форд и ФВ!!!Факт е - като говорим за създаване на кеф от шофирането не е нищо повече от тези марки
А защо БМВ са преминали към турбо мотори - еми що пък не, имали са турбо и преди 30г затова че не откриват сега топлата вода
Та как да кажем, че БМВ едва ли не копира Ауди като слага турбо като то повечето RS модели са атмосферни..... И сега какво стана БМВ сложиха турбо - спечелиха признание след признание за най-бързи сув-ове, за най-бърз сериен седан и т.н.... Сега ако сложат и 4х4 версия на М5, на Ауди им остава само и единствено да гледат филма от последния ред 

А защо БМВ са преминали към турбо мотори - еми що пък не, имали са турбо и преди 30г затова че не откриват сега топлата вода

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Добре де, какво сте го захапали това куатро, радваш му се 1-2 месеца в годината, аз се радвам на задното през останалите 10-11.
ПС: Азиатската версия на новата М5 доколкото знам ще е 4х4
ПС: Азиатската версия на новата М5 доколкото знам ще е 4х4
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Якото на Куатрото е че имаш 30% загуби и като в завой напънеш много мощния мотор до пътя я стигат 100 коня, я не - за това имаме голяма сигурност в завоите, просто няма какво да изведе колата от спокойния й ход 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- djkita
- младши ентусиаст
-
Радват му се защото няма на какво друго да се радват..... БМВ имат и задно и 4х4, сега и в най-малките си автомобили и предно предаване ( а не като ''умниците'' от Ауди дето слагат предно на лимузината си
) ... та БМВ предлага абсолютно всичко
Или дайте БМВ да сложи конкурента на поло и корса с задно предаване хаха
И за какви традиции говориме в днешния свят като нищо не е както преди.... Прави се всичко за да е доволен крайния потребител.... това с традициите не го разбирам ама грам.....

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Сигурен съм, че моето Ауди върви повече в завоите от 95% от колите на форума и какво от това?
Верно, че като имаш 95кс на гумите като 320ка не ти трябва сцепление ама си представете, че някои може и да има повече коне.
Обаче какво безочие се лее тук...
Преди време имаше теоритици без книжки, които обесняваха как усещат балансираността на шесте цилиндъра.
Имаше и такива, които изписваха един ферман творчество да кажат колко е важно силата да се предава плавно и равномерно. Не като при турбо кенефите.
А сега....какво ти пука историята. След като е Бмв значи е яко.
Верно, че като имаш 95кс на гумите като 320ка не ти трябва сцепление ама си представете, че някои може и да има повече коне.
Преди време имаше теоритици без книжки, които обесняваха как усещат балансираността на шесте цилиндъра.
Имаше и такива, които изписваха един ферман творчество да кажат колко е важно силата да се предава плавно и равномерно. Не като при турбо кенефите.
А сега....какво ти пука историята. След като е Бмв значи е яко.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
smg написа:...............
.................
Прав си, точно тук да се опитваш да убеждаваш присъстващите, че Ауди е по-добро от БМВ.
ПС: Абе Вие още ли се опитвате да изкарате предния мост пред фаровете, че да оправите баланса

- djkita
- младши ентусиаст
-
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Много глупава тема. Чудно ми е защо феновета на други марки са такива комплексари. Да пиша във форум на БМВ,колко е куца марката и как са тъпаци конструктурите е такава простотия. Направо не завиждам на приятелкитеви....компенсираме нещо май.
- djkita
- младши ентусиаст
-
Те тия с Аудита все искат да се докажат че са над БМВ-тата и Мерцедесите ама все не успяват....хората си ги възприемат като скъп ФВ и това си
винаги избиват комплекси... но и все пак сме в България де простено им е 

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Аз не знам защо все още има такива теми тук... Мислех, че покрай многото източници, предавания, опит и т.н. хората са започнали по-трезво да преценяват истинските качества в дадена посока на даден автомобил и от там обективно да го сравняват с други... Аз съм BMW фен... Откачен такъв... Но знам защо е така и знам защо колите, които избирам да карам са BMWта... Това по никакъв начин не ми пречи да харесвам и произведения на други компании... Но много малко от тях бих притежавал, когато имат конкурент от флотилията на BMW... И то между всеки два такива мога да кажа защо BMW-то за мен е по-добро... Повтарям ЗА МЕН... Според моите разбирания и желания... Много от спорещите тук и в предишни такива спорове обаче нямат такава изградена система... Осланят се на някакви чути и недочути факти, слухове и впечатления, които много често са доста подвеждащи... Та точно поради тази причина, този спор е безмислен... Да не говорим, че много от хората са много далеч от достигане на истинските възможности на колите, за да кажат твърдо:
особено имайки предвид нечовешката склонност на Quattro колите да бутат предницата си стремглаво към външната страна на завоя... независимо дали става въпрос за А4, RS6 или S8... Да не говорим, че съм готов да те опровергая където, когато и с каквото и да е съпоставимо BMW...
В това отношение например (говоря от това, което съм наблюдавал от личен опит) x-Drive системата на BMW подминава със светлинни години архаичното вече Quattro (особено в Torsen варианта му)... И то независимо дали говорим за сцепление или проходимост
Мога да говоря с дни защо точно е така... С какво точно BMW превъзхожда Audi и Mercedes по отношение на поведение на пътя, управление и двигатели... но мисля, че всички сте гледали достатъчно предавания, тестове и т.н. за да си направите преценка... може би някой от вас и са карали достатъчно за да го направят...
Сравнението на такива сериозни компании обаче никога не може да завърши със заключението, че някоя от тях е най-добре... За съжаление все още са насочени към много различна публика, която определя и качествата на колите предназначени за всяка една от групите съставляващи тази публика...
Та тук вече опираме до единствения обективен показател за сравнение - поведение на пътя и сухи цифри...
Та що се отнася до България на единствената що годе прилична писта у нас (Дракон) има едно единствено Ауди с по-добри времена от BMWтата и то просто защото няма подобно подготвено BMW...
Принципно по света, когато става въпрост за сравнение на скорост и време за обиколки на улични коли или в сериозни професионални състезания с туристически автомобили BMW доминира... Да не говорим за Nurburgring, където няма нищо повече от BMW-та и Porsche-та...
Стандартните дициплини 0-100 и 100-0 също са максимално изравнени...
Технологии - също всички дават всичко от себе си и влагат всичко необходимо...
Дизайн - субективно
Интериор - субективно
Качество на материалите и изработка - мисля, че като изолираме специфичните за всяка компания особености отново имаме тук таме превес за едните тук таме за другите... т.е. отново равенство...
Здравина и надеждност - този фактор мисля, че от години вече не е стойностен за нито една компания...
Стигаме до имиджа - тук отново разлини търсени от определени групи хора характеристики... Един основен минус за BMW, за който ми е мъчно е липсата на супер кола... И Audi и Mercedes си имат в лицето на R8 и SLS... а ние стоим и подсмърчаме като хлапета... не че не могат да направят, явно не го смятат за нужно... въпреки, че според мен и според много критици и BMW фенове е необходимост...
Та до къде стигнахме - останаха само субективните неща... А тук нещата стават безкрайни... Та за това изберете си колата, която ви доставя удоволствие във всяко отношение - като я гледате и карате, пожелавам ви да си я купите и да я карате както искате и можете, като задоволявате всичките си желания... Всичко останало са празни приказки и мерене на пишки...
Нито ние BMW феновете ще станем такива на Audi, нито обратното...
smg написа:Сигурен съм, че моето Ауди върви повече в завоите от 95% от колите на форума
особено имайки предвид нечовешката склонност на Quattro колите да бутат предницата си стремглаво към външната страна на завоя... независимо дали става въпрос за А4, RS6 или S8... Да не говорим, че съм готов да те опровергая където, когато и с каквото и да е съпоставимо BMW...
В това отношение например (говоря от това, което съм наблюдавал от личен опит) x-Drive системата на BMW подминава със светлинни години архаичното вече Quattro (особено в Torsen варианта му)... И то независимо дали говорим за сцепление или проходимост

Мога да говоря с дни защо точно е така... С какво точно BMW превъзхожда Audi и Mercedes по отношение на поведение на пътя, управление и двигатели... но мисля, че всички сте гледали достатъчно предавания, тестове и т.н. за да си направите преценка... може би някой от вас и са карали достатъчно за да го направят...
Сравнението на такива сериозни компании обаче никога не може да завърши със заключението, че някоя от тях е най-добре... За съжаление все още са насочени към много различна публика, която определя и качествата на колите предназначени за всяка една от групите съставляващи тази публика...
Та тук вече опираме до единствения обективен показател за сравнение - поведение на пътя и сухи цифри...
Та що се отнася до България на единствената що годе прилична писта у нас (Дракон) има едно единствено Ауди с по-добри времена от BMWтата и то просто защото няма подобно подготвено BMW...
Принципно по света, когато става въпрост за сравнение на скорост и време за обиколки на улични коли или в сериозни професионални състезания с туристически автомобили BMW доминира... Да не говорим за Nurburgring, където няма нищо повече от BMW-та и Porsche-та...
Стандартните дициплини 0-100 и 100-0 също са максимално изравнени...
Технологии - също всички дават всичко от себе си и влагат всичко необходимо...
Дизайн - субективно
Интериор - субективно
Качество на материалите и изработка - мисля, че като изолираме специфичните за всяка компания особености отново имаме тук таме превес за едните тук таме за другите... т.е. отново равенство...
Здравина и надеждност - този фактор мисля, че от години вече не е стойностен за нито една компания...
Стигаме до имиджа - тук отново разлини търсени от определени групи хора характеристики... Един основен минус за BMW, за който ми е мъчно е липсата на супер кола... И Audi и Mercedes си имат в лицето на R8 и SLS... а ние стоим и подсмърчаме като хлапета... не че не могат да направят, явно не го смятат за нужно... въпреки, че според мен и според много критици и BMW фенове е необходимост...
Та до къде стигнахме - останаха само субективните неща... А тук нещата стават безкрайни... Та за това изберете си колата, която ви доставя удоволствие във всяко отношение - като я гледате и карате, пожелавам ви да си я купите и да я карате както искате и можете, като задоволявате всичките си желания... Всичко останало са празни приказки и мерене на пишки...
Нито ние BMW феновете ще станем такива на Audi, нито обратното...
Последна промяна DrivinGGoD на 22 Юли 2011, 14:55, променена общо 1 път
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ключ, бързо, бързо, бързо. 

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Защо да има ключ?
Защото един човек успя да се аргументира. А не говори празни приказки.
DrivinGGoD
Интересно ми е Ти какво мислиш за въвеждането на принудетелното пълнене?
DrivinGGoD
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
2009- - '92 BMW E36 320i
smg написа:DrivinGGoD
Ами за сега съм твърдо против... Искам да покарам М кола с такова, за да си изградя пълно мнение... Но самия факт, че винаги М колите са били с изцяло различни агрегати от обикновените ми е малко странно примерно 1 М Coupe да ползва много малко променен би-турбо мотор от 135i/335i... Та нещо не ме кефи... Разликата е там, че до сега чувам адски много положителни отзиви от тази кола...
Иначе агрегата с Twin-Scroll не ми харесва въобще... Много муден... Никой в ниските... Абе странна работа... Като старо М50

Та чакам 1 М Coupe и новото М5, за да кажа 100% дали ми харесват или не... Определено обаче от гледна точка на традиции не ми допада никак... Но пък пазара го изисква... Както турбото така и 4х4 при М колите...

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
2009- - '92 BMW E36 320i
alx написа:аз пък ги обичам и трите по много различни причини... да приемеме че и трите марки са еднакво бързи... остават другите.. субективните неща
бмв-то го обичам защото всичко прави добре, но изисква внимание и те прави съпричастно към шофирането. няма как да караш бмв (дори 7 серия) и да се возиш в него... не са за возене тия коли... натрапват ти се... технологията е "в лицето ти"... няма как да я игнорираш.
мерцедесите ги обичам защото ... са ненатрапчиви. усещат се по-тромави въпреки че новите правят всичко добре. по... лежерни са. мерцедеса не го караш а по-скоро го побутваш от тук от там да върви в нужната посока. технологията при тях е скрита... един вид копчетата са малко. в меро се возиш по-често от колкото го караш... но ако решиш- може и да го караш.. не както се кара бмв, но... крайния резултат е същия.
аудитата ги обичам защото са най-практичните и най-непретенциозните откъм характер и усещане... което е... нещо средно между бмв и мерцедес. всъщност това е и философията на ауди- да заемат "средата" между мерцедес и бмв. по-спортно от мерцедеса и по-практично от бмв-то. успеха е променлив в зависимост от модела.
Това много ми харесва като описание на характерите на трите компании и техните произведения...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
smg написа:Защо да има ключ?
Щото освен да се чудите как да се "псувате" един друг, друго не знаете... а и да пуснеш подобна тема в BMW форум... не знам какво очакваш, реално.