Строителен университет София, питане ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
аа
Аз съм завършил ССС в ВСУ "Л. Каравелов" и мога да ви кажа, че хич не е боза ами си е същия х.й като във ВИАС. Яко чертане, смятане, преписване, пиене и е.не
П.С. Нема такъв филм като влизаш ССС и излизаш Архитект. Във ВСУ-то има и архитектура и доколкото съм запознат шефа на катедрата и на оценяващата комисия на рисунките арх.Александров /нема такъв гей/ работи с кинти. Трябва ти правилния човек вътре, преди 3 4 години беше към 5 000 мизата май.

П.С. Нема такъв филм като влизаш ССС и излизаш Архитект. Във ВСУ-то има и архитектура и доколкото съм запознат шефа на катедрата и на оценяващата комисия на рисунките арх.Александров /нема такъв гей/ работи с кинти. Трябва ти правилния човек вътре, преди 3 4 години беше към 5 000 мизата май.
- integrale4life
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лада 2101
- Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
- Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!
Re: Строителен университет София, питане ?
Здравейте, колеги. Аз в момента съм в кандидатстудентска къмпания. Прeдишната седмица имах изпити във УАСГ. Мисля, че се представих зле на изпита по математика, a на изпитите по рисуване се справих добре. Също така се мъча и за ВСУ "Л.К." Само дето днеска случайно изпуснах изпита по рисуване, а втория изпит по рисуване ми е утре. Дали това ще се отрази зле на класирането ми. Четох в предишните мнения, че може от ССC да се мине към Ахитектура. Какъв е принципа. А дори и да не е от CСС, ами от друга специалност като ВиК. А за ВСУ-то във Варна - нема ресурси за там 

Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! 

Re:
Nukem написа:Във ВИАС е много трудно да се набуташ архитектура сега имало някаква врътка с урбанистиката ставали урбанист-архотект но не знам признават ли им после правоспособноста от камарата на архитектите!
Иначе от Любен Каравелов е много по-лесно да се влезе архитектура и няма проблем да се вземе правоспособност от камарата,лично познавам една от шефките на камарата и тя ме увери в това!
в регистъра на КАБ има отделни томове за различните архитекти, и ако допреди години урбанистите бяха в общия куп, сега има отделен том за тях, отделен за ландшафтните итн
имат си сайт хората, можете да го погледнете
kab.bg
аз работих в КАБ известно време, архитектите си вадят добри пари, а някои даже много много добри
другото интересно е, че МЛАДИ хора завършили в Германия и други западно-европейски държави се връщат в България и се регистрират в КАБ, сигурно и работят в БГ, има много чужденци регистрирани в КАБ с правоспособност също
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- T0nk00
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с колкото пари изкара
- Мечтае да кара: BMW S1000RR
- Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)
Като минал по пътя на прехвърляне от спец. ССС в спец. Архитектура мога да кажа, че задължително се държат изпитите по рисуване. Признават само математиката (това за ВСУ).
Зарекох се, че инженер никога няма да бъда, но 1 година учих ССС и не съжалявам (все пак жената е инженер).
По темата, изпитите от УАСГ се признават във ВСУ, като ограничение за бройката на приетите няма.
Семестъра на Архитектура е 1900 лв. Има лесни има и изключително трудни изпити, но се учиш наистина от светилата в тази област.
П.П. плажа е на 5 мин. пеша от университета
Зарекох се, че инженер никога няма да бъда, но 1 година учих ССС и не съжалявам (все пак жената е инженер).
По темата, изпитите от УАСГ се признават във ВСУ, като ограничение за бройката на приетите няма.
Семестъра на Архитектура е 1900 лв. Има лесни има и изключително трудни изпити, но се учиш наистина от светилата в тази област.
П.П. плажа е на 5 мин. пеша от университета

- integrale4life
- кандидат ентусиаст
-
Вчера като бях във ВСУ "Любен Каравелов" на втория изпит по рисуване (тъй като първия го пропуснах) и тъкмо си довърших рисунката и квестора ми съобщи, че тъй като не съм присъствал на първия изпит и не мога да участвам в класирането за архитектура. Попитах дали ако ме приемат ССС и ако се запиша, евентуално дали следващата година бих могъл да се преместя в АРХ и ми казаха, че това е възможно, ако изкарам изпитите по рисуване. Бих помолил колегата @T0nk00 да ми обясни какъв е принципа за преместване, дори и да не е завършил във ВСУ "Любен Каравелов" 

Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! 

- T0nk00
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с колкото пари изкара
- Мечтае да кара: BMW S1000RR
- Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)
Аз записах ССС след като държах изпит по математика. След като завърших първата година отидох при декана на факултета и му обясних, че искам да се прехвърля Архитектура. Явих се на изпитите по рисуване заедно с кандидат студентите (трябва да изкараш поне 3-ка на всеки изпит), пуснах една молба за прехвърляне и точно за един ден вече бях архитектура 2 курс, като ти дават и едно листче с изпитите които трябва да вземеш от 1 курс (заедно с протокол за всеки изпит) в рамките на учебната година. Хубавото във ВСУ "Черноризец Храбър" е, че можеш да се разбереш със всеки преподавател по отделно кога да се явиш и не е задължително да е по време на сесиите. Последното поради факта, че повечето професори не са от Варна и преподават и в чужбина.
- 100QN40
-
-
- Кара: Е36 coupe
- Мечтае да кара: Е60
integrale4life написа:Здравейте, колеги. Аз в момента съм в кандидатстудентска къмпания. Прeдишната седмица имах изпити във УАСГ. Мисля, че се представих зле на изпита по математика, a на изпитите по рисуване се справих добре. Също така се мъча и за ВСУ "Л.К." Само дето днеска случайно изпуснах изпита по рисуване, а втория изпит по рисуване ми е утре. Дали това ще се отрази зле на класирането ми. Четох в предишните мнения, че може от ССC да се мине към Ахитектура. Какъв е принципа. А дори и да не е от CСС, ами от друга специалност като ВиК. А за ВСУ-то във Варна - нема ресурси за там
Принципно, ако влезеш в Любен Каравелон ССС. След първата година можеш да се преместиш в САСС или Архитектура. Държат се 3 приравнителни изпита за рисуване и ако са ти добри оценките може да се преместиш

Успех и поздрави!
- integrale4life
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за информацията, колеги.
Сега остава да чакам класиранията за УАСГ и ВСУ "Л.К." и да се надяваме, че ще ме приемат. 

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3