Моля за малко помощ и съвет
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за малко помощ и съвет
Здравейте момчета:)Наскоро си купих БМВ и хората от които го купих ми дадоха двата талона и застрахивките,обаче не е на тяхно име а са го взели от човек който има договор за покупко продажба и ми го продадоха на мен.И сега трябва да намеря тоя човек с договора за да го прехвърля.А ако не го намеря може ли тои да си го вземе по нчкакъв начин при положение че талоните са в мен
- stamov79
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36M40B18, е36М43В18
Re: Моля за малко помощ и съвет
Здравей колега! От това, което казваш излиза, че собственика на въпросното МПС е трето лице.В такъв случай според мен трябва да си изясниш някои въпроси:
1.В качеството на какви въпросните лица са ти продали автомобила ?
2.Упълномощени ли са от собственика на автомобила да извършат такава продажба ?(Имай предвид, че за извършването на такава продажба се изисква изрично пълномощно, нотариална заверено )
Без да се опитвам да всявам паника, но доста често напоследък се наблюдават такива "продажби" на МПС-та, които са запорирани и новия собственик, като теб изпада в невъзможност да ги регистрира в КАТ на свое име и т.н., да не говорим за вероятността такъв автомобил да бъде продаден от съдебния изпълнител, който го е запорирал и оттук-"изгаряш" с не малка сума пари...Затова е от първостепенно значение да издириш собственика на автомобила, посочен в документите и да изясниш тези въпроси...Ако имаш още въпроси-пиши на ЛС !
1.В качеството на какви въпросните лица са ти продали автомобила ?
2.Упълномощени ли са от собственика на автомобила да извършат такава продажба ?(Имай предвид, че за извършването на такава продажба се изисква изрично пълномощно, нотариална заверено )
Без да се опитвам да всявам паника, но доста често напоследък се наблюдават такива "продажби" на МПС-та, които са запорирани и новия собственик, като теб изпада в невъзможност да ги регистрира в КАТ на свое име и т.н., да не говорим за вероятността такъв автомобил да бъде продаден от съдебния изпълнител, който го е запорирал и оттук-"изгаряш" с не малка сума пари...Затова е от първостепенно значение да издириш собственика на автомобила, посочен в документите и да изясниш тези въпроси...Ако имаш още въпроси-пиши на ЛС !

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
колега,що не ги зададе тези въпроси в КАТ преди да купиш колата?На мен цялата работа ми намирисва на типично балканска далавера,дано да греша 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Какво означава "Купих"? Ако си минал през нотариус и имаш валиден договор за покупко-продажба не виждам проблем?
Ако обаче "Купих" е " дадох парите и взех колата" тогава имаш проблем
Ако обаче "Купих" е " дадох парите и взех колата" тогава имаш проблем

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
На си ти куклата, дай и си ми парцалите.
В кой век живееш, колега, как се купува така кола без договор и пълномощно?

В кой век живееш, колега, как се купува така кола без договор и пълномощно?
колеги напълно ми е ясно как се купува кола
но все пак поех риска и след като се допитах до познати колата не се издирва и няма запор.мисълта ми е че като намеря собственика ще я прехвърля но до тогава той има ли права над нея 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има права, ако не си видял и взел копие на документ, с който той дава право на тези, от които си купил колата да разполагат с нея. Такъв е нужен и за нотариуса, и за КАТ.
Never mistake motion for action...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
"...Взели са я от човек, който има договор...."
Тва означава ли, че и той не я е прехвърлил в КАТ?
явно има и 4ти човек...
Процедурата е сега той да си оправи бакиите по регистрациите в КАТ, общината и едва тогава може да я прехвърлите нотариално, за да стане на твое име. Това означава, че той трябва да плати и данъци със задна дата и глоба за нерегистриране в данъчно и евентуално в КАТ...
Тва означава ли, че и той не я е прехвърлил в КАТ?

Процедурата е сега той да си оправи бакиите по регистрациите в КАТ, общината и едва тогава може да я прехвърлите нотариално, за да стане на твое име. Това означава, че той трябва да плати и данъци със задна дата и глоба за нерегистриране в данъчно и евентуално в КАТ...

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
аз съм го ял тва дърво само,че с мотор.Нещата се оправиха, ама е голяма гимнастика и то лошото е ,че не зависи само от теб.Тряа тоя дето има право да продава да иде с теб до нотариус и там да си направите договор.Ама дали ше го намериш,дали ше е на кеф са все неизвестни причиняващи главоболие 

колеги благодаря много на отзовалите се
Доколкото колата,мисля да я карам докато той не ме потърси или аз не го намеря.

11 мнения
• Страница 1 от 1