Договор за размяна на автомобили ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Договор за размяна на автомобили ?

Мнение от N.Mihaylovski » 10 Авг 2011, 22:07

bivola написа:Ванка , и познай кога пича ще иска да се занимава отново с мене след като вече си е прибрал парите :mhihi:

А що първо не пита не пита Мишо а ??
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 10 Авг 2011, 22:10

Защото е на море и не ми вдига. А преди да я купя не съм питал никой за нищо :mhihi: :yes:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Авг 2011, 22:10

ms написа:не бързай да се радваш- 100% няма да е без пари тоя договор за замяна :winky:
пак ще има застр. оценки, декларации, процент за общината, такси нотариус- едва ли ще е на цената на два договора за продажба, но като ги знам к'ви са ще ви е с малко по-евтино накрая...

Еми има стеф, всичко има щото има закон ;) Да не мислиш че ми се събират 20 бумаги за един договор, ама законодателя ги изисква, а пък после проверяващите също, така че нема как без оценки, декларации, такси и т.н. :mhihi:

Иначе, да няма проблем да се направи договор за замяна на МПС, както и за всякакви други движими и недвижими вещи. Нотариалната такса се събира върху оценката на МПС-то с по-висока стойност от двете.

пп. А на колегата "ога" му предлагам да има малко повече уважение към професиите на хората, най-малкото защото не се знае кога може да опре до тея с "вазелиновите устни" и акцента :winky:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Авг 2011, 22:15

kOnPuBkA написа:
ms написа:не бързай да се радваш- 100% няма да е без пари тоя договор за замяна :winky:
пак ще има застр. оценки, декларации, процент за общината, такси нотариус- едва ли ще е на цената на два договора за продажба, но като ги знам к'ви са ще ви е с малко по-евтино накрая...

Еми има стеф, всичко има щото има закон ;) Да не мислиш че ми се събират 20 бумаги за един договор, ама законодателя ги изисква, а пък после проверяващите също, така че нема как без оценки, декларации, такси и т.н. :mhihi:

Иначе, да няма проблем да се направи договор за замяна на МПС, както и за всякакви други движими и недвижими вещи. Нотариалната такса се събира върху оценката на МПС-то с по-висока стойност от двете.

пп. А на колегата "ога" му предлагам да има малко повече уважение към професиите на хората, най-малкото защото не се знае кога може да опре до тея с "вазелиновите устни" и акцента :winky:

Колега в женски род, не могат да направят договор за замяна, ако няма талон на негово име. :winky: В тази ситуация само пълномощни може да пише.

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 10 Авг 2011, 22:17

Абе , нещо много станаха мненията чак спорове се зараждат. Май да ходя да се направя на луд при някой нотариус наистина :mhihi:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Авг 2011, 22:22

blacksapphire написа:Колега в женски род, не могат да направят договор за замяна, ако няма талон на негово име. :winky: В тази ситуация само пълномощни може да пише.

Естествено, че не може. :winky: Отговорих на въпроса му дали принципно може да се направи договор за замяна на МПС ;)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 10 Авг 2011, 22:23

bivola написа:Абе , нещо много станаха мненията чак спорове се зараждат. Май да ходя да се направя на луд при някой нотариус наистина :mhihi:

И като ти поиска данък, талони на твое име, застрахователна оценка, платен местен данък, техн. преглед - ти само му се усмихни чаровно и загатни, че и двигателят не е този по талон, и нямаш нито един от изброените горе документи. :mhihi:

Ии пак се върни на изречение последно от първия ми пост... или се обади на човека, който ти казах. :mrgreen:

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 10 Авг 2011, 22:25

Ванка , обадих му се и ме заболя главата. Считам темата за изчерпана ще се оправя някак. Благодаря на всички нека темата се заключи :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Авг 2011, 22:26

В краен случай звънни на човека от който си купил колата, щом я караш с пълномощно ... и ако откаже съдействие
Иди сипи на някоя бензиностанция до капачката и потегли с мръсна газ, да видиш как той ще те намери :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 10 Авг 2011, 22:31

ogata написа:В краен случай звънни на човека от който си купил колата, щом я караш с пълномощно ... и ако откаже съдействие
Иди сипи на някоя бензиностанция до капачката и потегли с мръсна газ, да видиш как той ще те намери :mhihi: :mhihi:

Страхотни компетентни мнения, личи си, че прочете всичко! Личи си, че си специализирал някакво междуселско право, може би?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Авг 2011, 22:34

Чукча писател, нет читател :mhihi:

ПП. МS мери си приказките ;)
Последна промяна ogata на 10 Авг 2011, 22:40, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 10 Авг 2011, 23:36

ms и Ogata гледам правите всичко възможно да си издействате седмична отпуска :cop: :cop:

Предишна

Назад към Извън Темата